Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Shut down
STRANA 1 OD 1
emanuel Shut down 30.01.2006. 09:46 T1363

status: user
broj poruka: 31

Zna li neko kako da podesim shut down iz XP.Ali da se ugasi za odredjeno vreme koje mu ja postavim, ili ako to windows ne podrzava dali postoji neki program koji to odradjuje.
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Oboje 30.01.2006. 13:23 #4127

status: user
broj poruka: 6643
Program koji se koristi u Windowsu XP za gašenje, odjavljivanje korisnika i restartovanje kompjutera, zove se Shutdown.exe (inventivno!!!) i isti se može pozvati prostom prečicom (shortcut-om) na radnoj površini (desktop-u), ali, on samo gasi računar nakon određenog kratkog perioda od dvoklika na ikonicu. To je zgodno za ubrzavanje gašenja i restartovanja ali mislim da nije ono što tražiš. Rešenje su mnogi programi ove namene od kojih su besplatni (a da mi padaju na pamet) shutdowner2 (skinuo sam ga svojevremeno sa benchmark.co.yu), naš je program i džaba je, i, clockX 1.X, koji je također džabe, a može se skinuti sa http://clocx.zde.cz ili Mikro-ovih dvd-ova gde u opciji alarmi, kao akciju umesto puštanja zvukova ili pokretanja nekih programa u zadato vreme, štikliraj isključivanje računara.
Kako da napraviš prostu prečicu: klikni desnim tasterom na prazni deo desktopa, odaberi novu prečicu, u ime lokacije upiši shutdown.exe -s -t xx pa umesto xx upiši broj sekundi za koje odlažeš sam proces gašenja, za ime prečice odaberi npr. Gašenje a promeni i ikonicu u klasičnu za gašenje... tako možeš dobiti odloženo gašenje, ali ne izgleda baš komotno. Bolje je koristiti neki od spec. programa, kao što su ova dva koja sam ti nabrojao.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor84 Timed Shutdown 31.01.2006. 01:40 #4130

status: user
broj poruka: 327
Skini s ove adrese program Timed Shutdown. http://www.snapfiles.com/download/dltshutdown.html
Pored osnovnih funkcija za odlaganje gasenja mozes da namestis da se racunar gasi ako zauzece procesora padne ispod npr. 10%. To je vrlo zgodno ako radis neku kompresiju koja traje dugo pa da ne nabadas za koliko ce da se zavrsi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
emanuel Re: Timed Shutdown 02.02.2006. 10:24 #4158

status: user
broj poruka: 31

Program je ekstra, hvala ti puno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646101.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs