Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
tv kartica
STRANA 1 OD 1
emanuel tv kartica 06.02.2006. 17:05 T1394

status: user
broj poruka: 31

Koju tv karticu da kupim ali da moze da " sacuva " avi na hard disku.
Od preprodavca sam cuo da moj procesor xp 1700+ ne moze to da odradi i da ce mi slika non stop secati kada je budem pustio posle sa hard diska.
Ima li neka kartica koja hardverski to odradjuje ili postoji li neki dobar softver?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Rešenje? 06.02.2006. 20:56 #4232

status: user
broj poruka: 6643
Potrebna ti je tv kartica sa mpeg2 hardverskom codec funkcijom (čipom za mpeg2 kompresiju-dekompresiju) a takve su skuplje od trenutno najraširenijih "kartica" čiji je layout jednostavniji nego no-name modema od 5 jevreja.
Moj ti je savet da prodaš taj xp1700+ (polovni puni amd-i su toliko tražena roba da će ti na berzi odgristi prste ili čak celu šaku kad njome ponudiš procesor na prodaju, ako ne budeš oprezan), i za razliku u ceni koju bi pukao za tv karticu, uzmeš amd-a koji se klokuje na 2 i plus GHz, što je dovoljni minimum za mpeg2 kompresiju u letu... a od bržeg procesora imaće vajde sve na kompu a ne samo tv nam nepresušni.
Za kartice, čitaj ovaj forum malo bolje, trenutno su favoriti Leadtek, ASUS... eto, izbegni MSI i Prolink i još nekih pet kila no-name sklapača.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 06.02.2006. 23:16 #4243

status: user
broj poruka: 217

Svaka kartica moze da snima u AVI, samo je pitanje komprimovani ili nekomprimovani AVI. Zaboravi direktno snimanje u DivX sa tim procesorom, ali zato mozes bez problema da snimas u PicMJPG ili Huffyuv (opterecenje procesora ti nece preci 50%). Naravno ti fajlovi ce biti poveliki 10GB+, ali posle mozes lagano (preko noci) da sve to iskomprimujes u DivX/XviD/MPEG2 i pri tom da doteras malo sliku ako hoces.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem Leadtek TV2000 Expert 07.02.2006. 01:44 #4247

status: user
broj poruka: 209
Ja bih ti preporucio da probas sa Leadtek TV 2000 PVR Expert kartom. Ne spada u one bas jeftine (Kosta oko 60e sa PDV-om) ali zato ima sve sto pozelis. Snima u koji god format zelis (VCD/SvCD/MPEG-1/MPEG-2/DVD. Cak Moze da skida u letu i sa divx kodecima, mada bi za to ipak trebala jaca masina od one, koju ti imas. Siguran sam 90% da ce pomenuta kartica uraditi posao koji tebi treba. Cak sta vise, mocices da grebujes u MPEG-2 / DVD Fornatu, koji daleko manje zauzima prostora na hard disku od golog AVI-ja. Pogledaj na netu malo o ovoj kartici, i videces da je pun pogodak za tebe i tvoje potrebe. Pozdrav

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pknele vaistinu leadtek 07.02.2006. 04:06 #4249

status: user
broj poruka: 3
slazem se
ja imam 1700+ i bez problema direktno snima u uncompresed avi, mpeg 1,2 ,vcd, svcd
kako god a proc ne prelazi preko 30 %


a jos dobijes i ulead software za obradusnimljenog materijala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
laca12 LifeView FLY TV Platinum 07.02.2006. 10:55 #4251

status: user
broj poruka: 65
Novina na nasem trzistu TV kartica. U januarskom Svetu komp. bila testirana i po njima hardverski vrlo jaka kartica. Ono sto je bitno je da je kartica direktno podrzana u ChrisTV gde mozes da izvrsis gomilu podesavanja za snimanje. Inace procesor ti uopste nije slab za snimanje u AVI formatu. O ovoj kartici dobar test imas na http://www.pctuner.ru/page-al-plat35e.html. A ako hoces neko jace resenje procitaj upravo tekst o LifeView TV katricama u februarskom digitalu


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zokitrb Re: vaistinu leadtek 08.02.2006. 18:22 #4283

status: user
broj poruka: 21



:: slazem s
:: ja imam 1700+ i bez problema direktno snima u uncompresed avi, mpeg 1,2 ,vcd, svcd
:: kako god a proc ne prelazi preko 30
::
::
:: a jos dobijes i ulead software za obradusnimljenog materijal
:
E sad ti meni reci kako to * avi fajl koji dobijes nije kompresovan "nekom" kompresijom.Ocigledno si nesto pobrkao.Nekompresovano snimanje niko ne radi jer nicemu ne sluzi a i ako gauradis (prebacivanje VHS-a i sl)dobijas fajlove od 1,2Gb/min.Propusti taj avi kroz G-spot ili slicno pa vidi sta mu pise da li ima kompresije ili ne.:
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zokitrb Re: LifeView FLY TV Platinum 08.02.2006. 18:26 #4284

status: user
broj poruka: 21



:: Novina na nasem trzistu TV kartica. U januarskom Svetu komp. bila testirana i po njima hardverski vrlo jaka kartica. Ono sto je bitno je da je kartica direktno podrzana u ChrisTV gde mozes da izvrsis gomilu podesavanja za snimanje. Inace procesor ti uopste nije slab za snimanje u AVI formatu. O ovoj kartici dobar test imas na http://www.pctuner.ru/page-al-plat35e.html. A ako hoces neko jace resenje procitaj upravo tekst o LifeView TV katricama u februarskom digital
::
::
:: "avi" se uvek i iskljucivo uvek pise malim slovima acasopise mani jer oni rade sa pare tj. zive od sponzora.Najbolje je iskustvo koje moze da se podeli na forumima ovoga tipa.Znaci ko sta ima od kartica kaze svoje iskustvo tj. preporuku a onaj ko zeli da kupi naka sve to stavi na papir pa vidi sta mu je ciniti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs