Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
podesavanje Firewall pod Zone Alarm
STRANA 1 OD 1
sdmitar podesavanje Firewall pod Zone Alarm 16.02.2006. 02:57 T1423

status: user
broj poruka: 8

pri internet konekciji dobijam info da explorer ne moze da pristupi web sajtovima zbog postavljenih parametara u Firewall u Zone Alarmu.
Kako optimalno podesiti parametre u Zone Alarmu da bi zadrzao zastitu a omogucio pristup internte sajtovima.
Da li Zone Alarm sa antivirusom moze da zameni antivirusni program.
mira
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
koce ZA 16.02.2006. 12:48 #4370

status: user
broj poruka: 8

Prilikom instaliranja ZA i prvog pokretanja, on "prepoznaje sigurne" programe i postavlja podrazumevana podesavanja za njih, kao sto su IE, outlook i slicno. U praksi i ne moras da menjas ova podesavanja, osim ako ne zelis nesto specijalno, a to sad zavisi i koju verziju ZA imas, jer su to menjali u par prethodnih izdanja. No, buduci da sam nedavno procitao, mozda bas na ovom saju ne secam se tacno, za "sigurnosni" propust, tacnije da ZA salje podatke o tvom racunaru na neka 4 servera (preuzeto sa nekog Izraelskog sajta, sta li vec), isti sam deinstalirao i ne nameravam ga ponovo vracati u funkciju. A sto se tice, AntiVirusa, cinio mi se OK ali ne znam da li bi ga nekome bas preporucio, probaj i sama, pa vidi. Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MSTenk IPAK 16.02.2006. 15:33 #4375

status: user
broj poruka: 20



Ja ti predlazem da sama podesis firewall u ZA lepo i polako od taba do taba kako tebi odgovara. ZA default podesavanja nisu najbolja znam iz iskustva jer imam ZA. Verzija ZA Security Site sa antivirusom i antispywareom je odlicna ako je imas to ti je dovoljna zastita.Bitno je samo da je update-ujes redovno i to je to!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
paice samo napred! 16.02.2006. 19:19 #4378

status: user
broj poruka: 25



ja "Zone alarm" koristim vec dugo i nikad me nije izdao! te price da nam kontrolisu kompjutere preko "alarma" su neproverene. ljudi, njima ne trebaju programi da nas kontrolisu. oni znaju sve o nama i bez "zone alarma"!
sto se tice podesavanja, to se podesava preko smart advisora. bar ja tako radim.
srecno!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ja wohl ZA 16.02.2006. 19:47 #4381

status: user
broj poruka: 6643
Ja sam svojevremeno postavio topic o "prisluškivanju" od strane ZA. Dalji razvoj situacije je da je ZA to okarakterisao kao proveru ažurnosti kopije bla, bla i tako ostaje, pa ko voli nek izvoli. Ja ga i dalje koristim, zato što se slažem sa činjenicom da od njih nema zaštite (što je nekoliko članova foruma već na ovaj ili onaj način i reklo) a da od ostalih napasti ipak štite (naravno, u granicama korektnih očekivanja). Za svaki program koji traži pristup internetu, ručno podešavaj pravo pristupa odnosno zabranu. Smor je ako ne razumeš engleski pa to ne dozvoliš IE-u - firefoxu, programu za mail, application layer gateway service, antivirusnom programu za skidanje dopuna itd. programima kojima ti to želiš. Jednostavno klikni na program i odaberi Allow (za trajnu dozvolu), Ask (pitaj svaki put kad pokuša) ili, Block (zabrani uvek).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646107.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs