Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Voltaza procesora
STRANA 1 OD 1
nimarko Voltaza procesora 17.02.2006. 22:39 T1428

status: user
broj poruka: 40
Da li neko zna kako da podignem voltazu Celerona 633 na maticnoj ploci Shuttle AV11? Zelim da overklokujem procesor i na 713MHz radi normalno, preko toga se komp restartuje i zato trebam da podignem voltazu, a sto se nje tice, na maticnoj ploci nema nikakvih jumpera sa kojima bi se mogla promeniti, a ni u bios-u ne postoji takva stavka. Da li postoji neki softver sa kojim bi se to moglo uraditi, ili neki drugi nacin?
Bio bih zahvalan kada bi mi neko pomogao.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Eno ga Mirko, e... 17.02.2006. 23:06 #4429

status: user
broj poruka: 6643
Ako sigurno NEMA te opcije u BIOS-u ploče, onda kupuj novu ploču. Ne postoji drugi način da to uradiš (džamperi su koliko znam, relikvija prošlosti, bar što se tiče napona za procesore). Ipak, valjalo bi da pročitaš uputstvo za svoju ploču, ili, ako ga nemaš, da ga skineš sa net-a i proučiš, mnogo je lakše nego da nagađamo da li to tvoja ploča omogućuje ili ne. Ako ipak omogućuje, onda je stavka u BIOS-u skrivena iza neke od fraza: user define, custom settings ili šta ti ja znam, a vezane za podešavanje fsb-a, memorije i procesora... gde je i treba tražiti u bios-u.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 18.02.2006. 00:39 #4435

status: user
broj poruka: 217

Mozda problem nije u procesoru. Kod starijih ploca OC-om FSBa (procesora), overklokujes i AGP i PCI slotove, koji veoma ne vole da rade na ne standardnim frekvencijama (X x 33MHz). A opet mozda je problem u memoriji koju takodje automatski overklokujes.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nimarko ... 18.02.2006. 09:49 #4441

status: user
broj poruka: 40
Memorija se klokuje odvojeno, ali PCI slotovi zajedno( samo iz biosa, preko jumpera ne). Pronasao sam Manual i detaljno ga prostudirao, ali nista...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lop hdd 18.02.2006. 18:54 #4449

status: user
broj poruka: 23
samsung sp0802n star okogodinu dana
od juce odbija bilo kakvu saradnju
simptomi. pri dizanju win-a dolazi do plavog ekrana sa porukom da je win prekinuo dizanje zbog problema sa hardom i izbacuje error (ne znam tacno koji, nisam zapisao)
hdd je proban i kod mene kao slave (znaci win ide sa mog harda) i dolazi do istog plavog ekrana sa istom porukom
znaci ne mogu da dodjem do wina kada je hard prikljucen na bilo koji pc, kako bih testirao, a bios ga lepo prepoznaje
ima li neko neku dijagnozu!?

p.s. vlasnik hdd-a kaze da mu se pc u zadnje vreme gasi sam od sebe, pa sam odmah pomislio na bad sectore, samo sto ne mogu da dodjem do njih, da li probati sa win98 ili dos-om

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Chosen984 ... 21.02.2006. 03:55 #4522

status: user
broj poruka: 21
Koji hdd je u pitanju (kapacitet, proizvođač)? Ako ti je hard podeljen na particije mozda te to muci. Cudno zvuci ali je tako. (Pretpostavljam da imas butabilni win xp i da si izvukao podatke sa harda i formatirao ga i da se posle formatiranja isto desava.) Treba ti startna isketa, podesi u biosu da prvo boot-ovanje bude sa flopi diska pa ubaci tu disketu i ući ćeš u MS-DOS. Pređi na c disk i kucaj FDISK. Moraćeš da obrišeš sve particije i ponovo ih napraviš. Ovo probaj čak i ako imaš samo jednu particiju, meni je ovo pomoglo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646089.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs