Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pinnacle PCTV pro - los zvuk
STRANA 1 OD 1
shkomi Pinnacle PCTV pro - los zvuk 20.02.2006. 11:58 T1443

status: user
broj poruka: 844
Problem je sledeci. Pinnacle PCTV pro, SB live 5.1 i altec lansing 251 na win XP. Instalirani drajveri koji su dobijeni uz komponente. Kad se slusa muzika, mp3, gleda dvd, zvuk je odlican, ze mene laika fenomenalan. Ali kad gledam tv preko preko pinnacle pctv pro zvuk je, blago receno cudan. Ne znam kako bi to najbolje opisao. Kao da su zvucnici u kutiji, nerazumljivo, nerazgovetno, kao da ima neki blagi eho, spotovi su totalno nerazumljivi i neupotrebljivi. Signal je kablovski, slika je ok i koliko ja kontam nije to toliko losa i jeftina kartica da bi krajnji rezultat bio ovakav.
Jel ima neko neku ideju sta da pokusam da dobijem. Igrao sam se sa audio/ tv playback input, menjao sve, ali nista bitno se ne menja.


Devize devize bonda elema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem Problem Sa TV i Zvukom 20.02.2006. 16:07 #4508

status: user
broj poruka: 209
Mozda problem mozes resiti, ako skines najnovije drajvere za zvucnu kartu. Desavalo se, da je to pomagalo.

Pozdrav



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Vidi 21.02.2006. 13:58 #4533

status: user
broj poruka: 6643
Nisam imao Pinnacle, ali jesam sve ostalo što pominješ, tako da je to definitivno jedna od dobitnih kombinacija po pitanju kvaliteta zvuka na PC-u. Ja bih problem potražio u podešavanju i priključenju zvuka koji dolazi sa tv kartice, konkretno, ne znam da li kod te kartice ide eksterni kabl od tv ka zvučnoj kartici, ili se radi o unutrašnjem, također "kablovskom" rešenju gde se kabl priključuje na TAD priključnice (iste kao i za analogni audio kabl sa cd-dvd rom uređaja), ili, sve to ide preko PCI magistrale. Ono što treba da se eksperimentom proba jeste: da se instaliraju drajveri zvučne a onda tv kartice pa tek onda aplikacija za gledanje tv-a, a ako ta varijanta ne radi, obratno (dešavalo mi se da čak ne mogu da dobijem opciju da se zvuk "uzima" sa tad priključka...). Sledeće je prerada kabla, moguće je line-in preraditi u tad-in i obratno, da bi se dobio kvalitetniji ulaz. Potenciometre (grafički prikaz) u podešavanjima zvučne kartice treba podesiti na sredinu ili čak smanjiti maksimalno i kod reprodukcije i kod snimanja... (napredne opcije). Èesto se umesto u line-in konektor, kablić tv kartice ubode u mic utičnicu kod koje se radi pojačanje signala, pa uz kasnije dodatno pojačanje koje se može regulisati klizačima, dovodi do takvog izobličenja signala koje podseća na tvoj opis...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs