Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Ekran smrti - Fatal System Error
STRANA 1 OD 1
zuperman Ekran smrti - Fatal System Error 23.02.2006. 22:11 T1466

status: user
broj poruka: 5
Imam problem i ne znam kako da ga resim! Naime, pri podizanju WinXP pojavljuje se plavi ekran (ekran smrti :)) sa sledecom porukom:

Stop: c000021a {Fatal System Error}
The Session manager initialization system process
terminated unexpectedly with a status of
0xc000034c (0x00000000 0x00000000).
The system has been shut down.

Ne uspeva pokretanje XP-a iz Safe Mode-a a pokusao sam i sa izborom opcije Last Known Good Configuration ali ni to nije pomoglo.

Ima li neko savet koji bi pomogao da resim ovo?



Inace, mashina je:

MSI 865PE Neo2 - V
Intel Pentium 4 Celeron 2.4GHz
ATI Radeon 9200 128MB
256MB DDR400
HDD WD 80GB

(mada mislim da taj podatak i nije bitan)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic novi XP 23.02.2006. 22:17 #4598

status: user
broj poruka: 609


Znaci meni se to desilo i ubacio sam novi XP...(nista drugo nije pomagalo)...e sad ja cak nisam mogao ni na mom kompu da podignem Xp nego sam hard odneo kod ortaka formatirao ga i onda kod mene podigao os...mislim da ti drugo ne preostaje(ja sam sve probao)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zuperman Re: novi XP 23.02.2006. 22:24 #4599

status: user
broj poruka: 5
Pokusao sam i ja sa novom instalacijom, ali nema nacina da je pokrenem (ili samo ja ne znam nacin). Znaci nije nikakav problem da ubacim taj HDD na drugu mashinu iako je na njemu instaliran XP? Nece doci do kolizije OS-a?


::
::
:: Znaci meni se to desilo i ubacio sam novi XP...(nista drugo nije pomagalo)...e sad ja cak nisam mogao ni na mom kompu da podignem Xp nego sam hard odneo kod ortaka formatirao ga i onda kod mene podigao os...mislim da ti drugo ne preostaje(ja sam sve probao
::

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Neće 23.02.2006. 23:32 #4600

status: user
broj poruka: 6643
Dozvoljena je samo jedna "aktivna" particija, tj. ona sa koje se diže sistem, tako da će to biti OS na hdd-u koji je stavljen na primarnu master granu ili ti na SATA 1... da li si pokušao sa boot diskovima kojima je moguće pristupiti instalaciji operativnog sistema bez da se isti pokreće? (BART PE, HIREN`S BOOT, Ultimate boot cd... itd.) pa ako i ne uspe oporavak sistema (to je pitanje znanja i vremena), može da se odradi formatiranje, particionisanje i šta ti već god padne na pamet sa diskom, i napravi mesto za novu, svežu instalaciju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zuperman Re: Neće 23.02.2006. 23:57 #4602

status: user
broj poruka: 5


Nisam jos probao sa boot diskovima ali sam citao nesto o Ultimate Boot CD - u. On se pokrece sa CD-a ali u BIOS-u nemam ponudjenu opciju za boot sa CD-a, vec samo sa floppy i HDD. Pokusacu sutra da skinem taj Ultimate Boot CD i uradim nesto. Na kraju krajeva mogu da odradim i formatiranje, ako ne uspe ovo sa boot diskom...
Hvala na savetu!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Diabolique Ne dize mi se 24.02.2006. 01:25 #4603

status: user
broj poruka: 205
U biosu ucitaj difolt vrednosti.
Ako nece i dalje probaj da ubacis memoriju za koju znas da je 100% ispravna.
Ili mozda napajanje
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 24.02.2006. 09:06 #4609

status: user
broj poruka: 568
??? alo bre, pa sto nositi kod ortaka da se formatira i td. kad to se moze odraditi diskom XP-a. Cak i ako nece da formatira postojece particije obrises, napravis nove i udri po instaliranju !!! pa jos ako imas norton ghost ...

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djboki U pitanju je Hardver 24.02.2006. 11:30 #4612

status: user
broj poruka: 96
Po mom skromnom znanju XP-a(dugogodišnji obožavalac Windowsa 98) imaš neki hardverski konflikt.Najverovatnije ko što su ljudi več rekli u pitnju je memorija ili neko drugo parče hardvra (zvučna kartica i tsl.).

Dakle probaj da promeniš memoriju,ako nije, počupaj sve nepotrobne kartice,ponovo formatiraj hard disk i probaj sa novom instalacijom.

Na kraju ne moguće je da u BIOS-u nemaš opciju podizanja sa CDroma,jer to imajusve ploče počevši od Pentijum dvojke (pogledaj upustvo kada uđeš u bios kako se menjaju vrednosti parametara biosa).



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zuperman Re: U pitanju je Hardver 24.02.2006. 12:42 #4616

status: user
broj poruka: 5
Memorija nije sigurno, posto sam ubacio novu (koja je vec testirana), mada je vrlo verovatno da problem pravi neko parce hardvera. Btw, upravo sam narezao Ultimate Boot CD, pa cu pokusati nesto da uradim s tim.
I meni je cudno to sto u BIOS-u nemam ponudjenu opciju za boot sa cd-a, ali pogledacu jos jednom. Cuo sam samo lepe reci u vezi ovog Ultimate Boot-a, tako da se za sad uzdam u njega...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zuperman Crko HDD? 24.02.2006. 18:31 #4629

status: user
broj poruka: 5
Namestio sam u BIOS-u da se boot-uje sa cd/dvd i pokrenuo WinXP CD. Medjutim, nisam mogao da nastavim jer instalacija ne prepoznaje HDD! Proverio sam i u BIOS-u, ne postoji detekcija HDD!
Dakle, crko HDD...Kamo srece da je samo to.

Inace pokusao sam da ubacim drugi HDD (na kom je instaliran WinXP), medjutim, sta god da izaberem od ponudjenih opcija pri podizanju XP-a (Start Windows Normaly, Safe Mode....) racunar se resetuje!? Zar ne bi trebaod da se bar podigne (XP), bez obzira na nepostojanje odgovarajucih drajvera?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ajmo dalje... 24.02.2006. 21:45 #4636

status: user
broj poruka: 6643
Ne posustaj, ništa ti drugo ne preostaje
Jesi li menjao IDE kabl?
Ako sam dobro razumeo, maznuo si od nekoga hard sa već instaliranim windozama.... a to se ne radi. Tačno je da se u Safe modu ne učitavaju neki drajveri... ali, ne radi se o svim, pogotovo ne o osnovnim, inače ne bi bilo ništa od saradnje sa hardom, zvučnom, tastaturom, mišem itd... klanje tvoje konfiguracije sa postavkama koje su bile podrazumevane na onoj gde je taj windows instaliran, sasvim su normalne (LM, ako je to u potpunosti slična-ista konfa, onda i nije) i restartovanje "kao lud" je posledica greški i konflikata. Vrati ti taj disk gde je i instaliran, pa u control panelu - system - podesi da se u slučaju grešaka NE RESTARTUJE obavezno računar... pa probaj onda... pre ponovnog ubacivanja u svom računaru ostavi samo grafičku i cd/dvd, sve ostalo prethodno iščupaj (zvučnu, modem, tv itd.). Ako se malo snalaziš, imaš tu sad i Log fajl o tome kakve su greške nastupile (al` obično je toliko zamumuljen da ga ne razumeš).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev Fatal System Error 24.02.2006. 22:49 #4639

status: user
broj poruka: 1673
Pa posto si vec posao pogresnim putem preostaje ti jedino da uradis sledece. Prvo prestani sa nasilnim podizanjem Windowsa nego lepo povadi sve kartice sem graficke, zatim nabavi ili kod nekog ortaka napravi butabilni flopi pa lepo uradi format diska. Zatim lepo restartuj masinu pa podigni sistem sa Windows XP instalacionog diska koji je butabilan. Posle toga krece automatska instalacija i cekiraj opciju clean install na particiji c. Ukoliko je hardver ispravan instalacija mora da prodje bez problema. Posle toga vracaj kartice jednu po jednu i ako se desi neki konflikt onda probaj da promenis mesto kartice koju si zadnju ubacio. U uputstvu za maticnu plocu imas opis koji je pci slot shareovan a koji nije ali posto nemam predstavu koje kartice imas tu ti za sada nisam od koristi. Inace posto je ploca sa Intel chipsetom konflikata nece biti 99%.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
boki24 Re: Fatal System Error 25.02.2006. 13:50 #4648

status: user
broj poruka: 5
Inace posto je ploca sa Intel chipsetom konflikata nece biti 99%.

Ova ti je dobra!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646107.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs