Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Restart bez najave - zasto?
STRANA 1 OD 1
xdachax Restart bez najave - zasto? 05.03.2006. 01:24 T1510

status: user
broj poruka: 24
Da, to je jedan od onih dana kad vam nista ne ide od ruke. Drug me je zamolio da mu sredim racnuar jer je Windows poslednji put instaliran kad je kupljen (pre 2 godine) i vec je poceo da brljavi. Lepo sve sredimo, formatiramo C particiju, instaliramo drajvere, medjutim kad god treba da se pokrene nesto sto zahteva "angazovanje" graficke, komp se restartuje. Isto se desilo i kad smo pokusali da pokrenemo 3dmark, pa cak i kad smo hteli da proverimo podesavanja u nVidia Utilities. A, da, ploca je Asus A7V8X-X, procesor AMD Athlon 1800+, graficka GeForce 4 MX460, 256 MB RAM. To se nije desavalo pre nove instalacije, pa me zanima sta bi moglo da bude... Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Slican problem 05.03.2006. 12:18 #4804

status: user
broj poruka: 7761
Pre izvesnog vremena sam imao slican problem, i kako sam ga resio.
Na netu sam procitao da najnoviji drajver za AGP na Via baziranim plocama daje nesto bolje rezultate u testovima i igrama (do 2% !?!) i odma ga instalirao, tu cu poceli problemi.
Dakle ako si prilikom instalacije upotrebio najnovije VIA Hyperion drajvere za plocu to meze biti jedan od uzorka, ako si ih skidao sa neta onda si verovatno procitao njihovu preporuku da je za ploce sa starijim cipsetovima bolje koristiri starije verzijein 4in1 drajvera recimo v4.43.
Meni je to resilo problem a pre instalcije retro drajvera sam stalno imao problem da mi se masina resetuje svaki cas bez ikakvog reazloga cim se klinac poigra desetak minuta neke pljucacine ona se resetuje, ja na netu ona se resetuje i stalno prijavljuje neki memori dump, a imam 768mb memorije i isti Athlon 1800+ xp.


Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xdachax Da, moze biti... 05.03.2006. 12:38 #4805

status: user
broj poruka: 24


Priznajem stavio sam novije hyperion drivere. Koliko su oni stvarno potrebni. Mislim, znam da je sve to po JUS-u, ali moram li uopste da ih instaliram. Nista, restart, format, pa sve nanovo...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Hyperion 05.03.2006. 16:48 #4810

status: user
broj poruka: 6643
VIA-ini drajveri za svoje čipsetove su APSOLUTNO neophodni za normalan rad windows-a, tako da ni ne razmišljaj o tome da ih ne instaliraš. Isto važi i za sve ostale čipsetove tj. proizvođače. Ovde će verovatno biti dovoljno da se instalira stariji 4in1, gde je stara komponenta za AGP dobro sarađivala sa GF-om.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xdachax Evo resenja! 05.03.2006. 18:33 #4812

status: user
broj poruka: 24

Eto sta se sve desava kad kupujes kod nasih distributera. Covek je sve lepo posteno platio, ali nije dobio instalacione CD-ove, zato i nema starije Hyperion drivere. A nema ni originalne drivere za graficku. Strasno! Resih zato da se malo poigram sa tim Hyperion driverima, pa sam samo uninstalirao AGP driver i sve radi odlicno. Znaci da ste upravu da je sve bilo do tih prokletih drivera. Nazalost, ne mogu da nabavim neku stariju verziju, ali nadam se da ce bar neko vreme sve da radi OK!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Kako to ne mozes da nabavis 05.03.2006. 23:14 #4814

status: user
broj poruka: 7761
Pa pomenute retro drajvere mozes da nadjes na VIA Arena sajtu, samo se malo potrudi prosetaj desni klizas internet exp. malo nadole pa ces naci, daj potrudi se malo. Ako ni to ne uspes posalji mejl pa da ti posaljem buduci da imam celu kolekciju drajvera.

Uostalom cemu sluzi alltheweb ili yahoo ili google...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646107.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs