Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
problem sa desnim tasterom misa
STRANA 1 OD 1
lomar problem sa desnim tasterom misa 14.04.2006. 16:06 T1668

status: user
broj poruka: 6
problem je sledeci, kada na desktopu kliknem desnim tasterom misa, u namjeri da kliknem refresh ili bilo sta drugo iz pomocnog menija, pojavi se pjescani sat i kompjuter blokira, mogu startovati programe iz start menija ali kada ih iskljucujem ostaje "duh" programa s tim sto program nije aktivan, tako da moram cesto da resetujem komp jer mi je navika da cesto osvjezavam desktop ako neko zna u cemu je problem neka pomaze
lomar
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Zanimljivo 14.04.2006. 17:58 #5476

status: user
broj poruka: 6643
Nešto - neki program ili ko zna šta, je oštetilo odrednice koje u registru navode šta da se pojavi u tzv. kontekstnom meniju koji dobijaš desnim klikom. Windows pokušava da se poveže - pokrene nešto što ili ne postoji ili dovodi do zatvorene petlje ili izaziva neki drugi konflikt. Npr. prilikom "deinstalacije" nekog programa koji se ugrađivao svojim opcijama u taj kontekstni meni, a ta se deinstalacija svela na prosto brisanje programa ili, sam program ima neispravnu - nekompletnu deinstalacijsku rutinu, ostao je "rep" koji zbunjuje windows.
Najbolje je iskoristiti nekoliko čistača registra, od kojih ja preporučujem RegCleaner (usput bi valjalo izvršiti i deinstalaciju i brisanje odrednica nepostojećih programa iz samog RegCleaner-a) ali i Registry Healer... a verovatno i mnogi drugi. Ako se na ovaj način ne oporavi windows, onda se može probati sa najranijom verzijom system restore tačke... a ako i dalje davi, moj najnepopularniji savet je: reinstalacija.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lomar prblem rijesen 14.04.2006. 20:04 #5477

status: user
broj poruka: 6
bravo Pisko, tacno je bilo to sto si rekao, skinuo sam registry mechanic i rijesio problem, hvala ti puno


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646130.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs