Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem sa glupim driverima
STRANA 1 OD 1
SPAKLIEY Problem sa glupim driverima 22.05.2006. 15:10 T1814

status: user
broj poruka: 239
Prelazim na stvar> imao sam razne probleme zbog drivera, igrice mi posle pola sata stanu i komp se sam restartuje. I nije samo- to ponekad se komp onako za svoju dusu sam restartuje. Ja sam sumnjao na hardver i nikad ne bih pomislio da su driveri. Medjutim posle poslednjeg Igranja igrice Rogue Troper
(nebitno) izbaci mi se plavi ekran smrti pa kaze nesto ovako
I SEEMS THE PROBLEM WAS CAUSED WITH THIS FILE nv4dspl ( to je fajl u Nvidinom folderu za drivere primecujete) Dakle ne znam vise sta da radim,napominjem imam nove 84.21 drivere graficka mi je 6600GT( nije nista klokovano)
Bas zeznuto zar ne pomagajte ako znate.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko It seems... 22.05.2006. 20:25 #6144

status: user
broj poruka: 6643
It seems u engleskom znači "izgleda - najverovatnije - kao da", ali ne i "isključivo mora da je".
To što je sve skrhano kod upotrebe nv komponente drajvera ne mora ipak da znači da je samo ona u pitanju, uostalom, ista ta varijanta radi na hiljadama drugih računara.
Treba i eliminisati ostale hardverske uzročnike pucanja softvera: memorija, napajanje, overklok, downvoltage, memorija grafičke...
Od softverskih problema: nepravilno instalirani i deinstairani drajveri (+ mućkanje ATI nVidia), direct-x... uglavnom, tvoj problem bi mi verovatno oduzeo koji sat vremena (ako baš u startu ne uočim nešto što si propustio da napišeš a lako rešava problem) a tebi predlažem temeljitu istragu sistema, od vađenja suvišnih kartica do instalacije po valjanoj proceduri i ispitivanju u normal i safe mode-u... pa zatim čuvene kombinacije tipa tvoja kartica i memorija na tuđem računaru i obratno...
Uz sve izneto napred, ako slučajno imaš prećutano kung-fu smejurija napajanje, kupi odmah bar LCPower od 550W da se ne zayebawamo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
urosk Problem je memorija sigurno!!! 22.05.2006. 22:44 #6148

status: user
broj poruka: 462
Pre nekih mesec dana imao sam isti problem sa istom grafikom i drajverima i bio sam glavu mesec dana!!! I veruj mi nije do drajvera sigurno, posto su 84.21 provereno dobri i rade sve igrice na njemu sa 6600gt!!! Problem ti je u ram memoriji sigurno!!! Ne mora da znaci da nije ispravna, tj. sigurno jeste ali ne slaze se bas najbolje sa tvojom plocom i grafikom (jednostavna ne kompitabilnost). Imao sam dve plocice od 512 nove kindstone memorije koja je na staroj ploci radila savrseno ali kad sam uzeo nf4 imao sam iste probleme izletanje iz igrica, plavi ekran, zabode polse 15 min... Zamoli ljude tamo gde si uzeo memoriju ili komp da ti daju drugu firmu memorije(moja preporuka geil) li jednu plocicu ako imas dve i 99% si resio problem!!! To je jedino sto bih mogao da ti predlozim, a da je pametno, jer neverujem da je ni do napajanja a ni do ploce?!!!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SPAKLIEY U redu 26.05.2006. 14:34 #6201

status: user
broj poruka: 239
Urosk hvala ti na odgovoru.
Preduzecu nesto konkretno povodom ove sugaves memorije(512mb Kingston 333)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs