Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
AntiVir Personal i Maratonci
STRANA 1 OD 1
Mladic AntiVir Personal i Maratonci 24.05.2006. 01:09 T1820

status: user
broj poruka: 68
Do skora sam koristio AVG antivirus, jer sam pre toga imao teski norton, koji nije toliko los, ali je ovaj AVG naso oko 20trojanaca posle nortona, oba su bili apdejtovani, i avg je daleko laksi po sistem od nortona, ali od pre par dana stvari se menjaju, sistem ponekad cudno reaguje, uspori zastane, i ja ubacim Avira Antivir Personal 7, pre sam ga jednom probao i bio mi je jako ruzan (u sestoj vreziji) mislim na sam izgled radnog prozora, ali sada se totalno izmenio, ljudi dobro poradili na njemu, i apdejtujem ga i kada je poceo da lovi gamad njih cak 20 sve trojanci, vecinom skrivenu u sistemu za oporavak sistema-system restore folderu, kao i u crekovima koje redovni skidam da pravim gusarski softwer. Jako je to dobro odradio i jako je lagan za sistem poput NOD32 mozda i laksi. I jako mi se dopala pretraga virusa koje ima u kolekciji, ovo sam video kod Avasta anti virus programa, kojeg sam isto testirao posle pregledanja antivir-om, pa zatim sa NOD32 i neverovatno sa oba ova antivirusa Antivir je radio bez problema, mislio sam da ce sistem zaglaviti (po pravilu nikad ne treba instalirati vise od jednog antivirusa na jednom racunaru istovremeno), ali u ovoj kombinaciji oni rade odlicno kao tri musketara, ova dva avast i nod32 oba apdejtovana nisu nista nasli posle pregleda sa Antivir-om, i stoga sam Anti vir za sada ostavio da radi svoj posao.

Iz ovog se vidi da je najbolja kombinacija za zastitu, menjati antivirus software, poznato je da ce neki naci nesto sto drugi ne mogu, ali ova tri gore pomenuta su za mene sada idealna za jednu bar mesecnu rotaciju na racunaru, da oni to fino precesljaju, pociste g***a sa interneta, i svakako ih preporucujem svima da bar probaju ako ne da jedan od njih ne uzmu na svoju masinu.

Licno jedno vreme sam dugo koristio norton, i vjerujte dosadio mi, a pogotovo sada kada vidim da nova imena haraju po nacinu detekciju, i sto je najvaznije sto su pero laki u odnosu na norton i njemu slicne, takodje imao sam gorko iskustvo sa kasperskim,po instalaciji sam je pokrenuo system scan, i sve je zaledilo, i pored tada 512mb rama nista, i rekao sam kasperski nikad vise kod mene.

Kod Avira Antivir Personal, mi se dopada sto su i azuriranja baze nove gamadi svakodnevna, odlicna baza crva, trojanaca, dajlera itd,

Pored Antivir Personal antivirus programa koristim jos i Ad-Aware SE, Spyboot S&D, Spyware Doctor i kao vatrozid Zonalrm koji takodje u sebi ima Anti syware cistac, koji je kod mene uspeo da nadje par sumnjivih fajlova koji su umakli i ad-awer-u u spyboot-u.

I za kraj ono najlepse u opcijama Antivir-a ubacio sam jedan dzingl, i kada upeca nesto cuje se "Pa sunce li ti j**** zarko ti ces meni zivot da zagorcavas, jeli!" (Maratonci).

Toliko od mene pozdrav, i pisite na ovakvu temu dajte jos predloga vasih kobinacija koje zivot znace za siteme koji cesto hodaju po trnju-od interneta.

I umalo da zaboravim bar posetite http://www.avira.com ak se i ne odlucite za AntiVir Personal, ja sam za sada zadovoljan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Stari savet 24.05.2006. 18:52 #6174

status: user
broj poruka: 6643
Stari je to savet i iskustvo - da se ne veruje jednom antiviru već da se uvek proveri povremeno sa nekim drugim.
Koliko si vremena potrošio na sve to, a koliko su ti realno štete naneli ti virusi i trojanci - ako ih je uopšte bilo (ovo kažem zato što poneki antivir-i vole da detektuju šta bilo, pa čak i tragove vir koda ili koda koji na to sliči, iako realno nema ničega, da bi se napravili važnima).
Treba imati na umu da je AVG u protekla dva-tri meseca imao Virus Bulletin 100%... a valjda se ti likovi u nešto razumeju inače bi ih već rastrgli po forumima...
A za moronton i kaspersky si u pravu, postali su to mastodonti koji neverovatno po tome liče jedan na drugog (pri čemu je kaspersky plagijator takvog delovanja) i prave štetu u trošenju resursa koliko i neki maliciozni virusi...
A o čuvenoj funkciji avp programa da se ažurira svaki čas (dnevno ili na svaki sat) mislim sve najgore, za mene je to "hoak" iliti prevara... većim delom. Jednostavno treba pregledati spisak virusa koje mesečno objavljuje nekoliko av firmi da bi svaki zdrav razum mogao da vidi KAKO NEMA NOVIH VIRUSA, ili, da ih ima veoma malo, (izuzev gluposti sa "verzijama"), a pojavljuju se na GODIŠNJEM ili MESEÈNOM nivou... nikako svaki sat ili baš svaki dan... al` ajd` ti sad znaj kad te zavlače a kada stvarno nešto popravljaju - dodaju svom avp-u...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs