Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows installations
STRANA 1 OD 1
Equinoxe Windows installations 18.07.2006. 01:27 T2000

status: user
broj poruka: 12057

Carevi, imam jedno pitanjce. Da li je neko izuo (izbrisao) folder
C:WINDOWSDownloaded Installations jer je prilicno velik kada se dosta stvari instalira. On cuva one msi i raspakovane instalacije nekih programa.
Jel to treba windowsu u za slučaj uninstalacije tih programa ili za šta...?
Može li da se izuva....?

Hvala....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Glomazno je glomazno 18.07.2006. 08:40 #7030

status: user
broj poruka: 6643
Ne znam koliko je to baš glomazno, obično problemi nastaju kad novopečeni zaključe kako je na kompjuteru mnogo nepotrebnih stvari (i nerazumljivih) pa počnu da brišu, neki i po C/Windows direktoriju... a imaju hard diskove od bar 80Gb.
Eto, ja nisam brisao ništa iz tog direktorijuma (ograničio sam se na temp foldere i fajlove), ali, svaki program koji nečemu vredi, uz sebe ima i program za deinstalaciju koji se po pravilu zove uninstall.exe, i pri raspakovanju bi trebao da se nalazi u .../Program files/tajitaj program folderu, što proveri za svaki pojedinačno.
U tom slučaju, rutina za deinstalaciju se nalazi u Program files direktorijumu i može se slobodno brisati downloaded.... sadržaj direktorijuma, u suprotnom ti je jasno - ne bi valjalo ako se uninstall.exe nalazi unutar downloaded files direktorijuma u C/Windows.... mada, sa dobrim čistačem-programom registra, i to može da se uradi, ali ipak nasilnom metodom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Instalacije 18.07.2006. 16:13 #7033

status: user
broj poruka: 12057

Nije meni problem mesto na hard-disku, a i direktorijum nije baš mali, instlacije
programa za grafiku i monatažu se dosta baškare po tom folderu.
Npr Acdsee 8 pro pojede 25 MB, Macromedia Flash i Dreamweaver pojedu oko 200 MB. Nagomila se tu preko pola GB malo po malo.

Prblem nastaje kad hoćeš da napraviš image paticije (ghost, Acronis image..)
pa još i da ga narežeš na DVD, tada je bitno počistiti sve iz TEMP, Temporary, History (Firefox-ov cache direktorijum nije mali), ako se image vrti oko 4.5 GB pa malo fali. O tome se radi, a ne o nasumičnom i početnočkom brisanju.

Pozdrav i hvala.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Loša procena 19.07.2006. 00:28 #7037

status: user
broj poruka: 6643
Pa nije to moglo da se zaključi iz pitanja, da koristiš Acronis... u tom slučaju, pa što se brineš? Nareckaj sadašnje stanje windowsa, briši, kasapi i experimentiši šta ti padne na pamet i vrati ponovo na staro iz acronis-a i sve je ok.
Al` ne da mi đavo mira: što ti je pak bitno 4,5Gb? Niti su dvdrw-i skupi previše, niti moraš baš njih, može i kombinacija dvdrw i cdrw (ako je malo veći image).
Razbucaj image na 700MB deliće i stanu i na dvd i na cd, ili, drži image na posebnoj particiji... još je brže i dovoljno sigurno za eksperimente.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 4.5 GB 19.07.2006. 02:03 #7040

status: user
broj poruka: 12057

Zašto baš 4.5GB? Pa eto..... baš sam zadovoljan trenutnim stanjem windows-a, i sve što uz njega ide (drivers, codecs, programs....koje sve dok iskombinuješ da se slože i rade kako treba izgubiš 5 sati).
Ko bi rekao da Vegas 6 puca (prijavljuje neku grešku) kad imaš instalirane Pegasus MJPG kodeke, pa onda da WinDVR 3 ne vidi MPEG-2 kad ga instaliraš posle K-lite codeca, pa zatim da dobijaš BSOD kada sa instaliraš Samsungov Magic Rotation (za Samsunga 970P) a imaš nove Catalyst 6.6 drajvere....(uzgrad ne valjaju ni jedni posle ver. 6.4).....
da ne nabrajam dalje.....dok pogasiš glupe servise....

Kad sve to iskombinuješ i stane na 4.56 GB smoriš se.....;-)



Pozdrav i hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson Re: Re: 4.5 GB 19.07.2006. 03:30 #7043

status: user
broj poruka: 736
::
:: Zašto baš 4.5GB? Pa eto..... baš sam zadovoljan trenutnim stanjem windows-a, i sve što uz njega ide (drivers, codecs, programs....koje sve dok iskombinuješ da se slože i rade kako treba izgubiš 5 sati)
:: Ko bi rekao da Vegas 6 puca (prijavljuje neku grešku) kad imaš instalirane Pegasus MJPG kodeke, pa onda da WinDVR 3 ne vidi MPEG-2 kad ga instaliraš posle K-lite codeca, pa zatim da dobijaš BSOD kada sa instaliraš Samsungov Magic Rotation (za Samsunga 970P) a imaš nove Catalyst 6.6 drajvere....(uzgrad ne valjaju ni jedni posle ver. 6.4)....
:: da ne nabrajam dalje.....dok pogasiš glupe servise...
::
:: Kad sve to iskombinuješ i stane na 4.56 GB smoriš se.....;-
::
::
::
:: Pozdrav i hvala
::
Kako li tebi zauzima 4.5GB a meni sa svim i svacim instaliranim manje od 3GB? Jesi li upotrebio kompresiju u Acronis-u?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Alrgija 19.07.2006. 13:39 #7050

status: user
broj poruka: 12057



Primetio sam da kompresija u Acronis-u ne pravi nikakve probleme, ali malo imam alergiju na nju posto mi je sa Ghost-om ubijala nervne ćelije. Toliko sam puta video: "Image compression error", pa malo zentam od nje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson Re: Alrgija 19.07.2006. 14:00 #7052

status: user
broj poruka: 736
::
::
::
:: Primetio sam da kompresija u Acronis-u ne pravi nikakve probleme, ali malo imam alergiju na nju posto mi je sa Ghost-om ubijala nervne ćelije. Toliko sam puta video: "Image compression error", pa malo zentam od nje
Nema svrhe koristiti Ghost (koji je shit) pored True Image-a.Uvek koristim kompresiju u Acronis-u i nisam imao problema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Acronis.. 19.07.2006. 19:09 #7058

status: user
broj poruka: 6643
Nezahvalno je bilo šta tvrditi 100% za neki softver, ali, ni ja nisam naišao na problem pri kompresovanju u Acronis-u, tako da ga i ja uslovno preporučujem (ako nema mesta a nije bitno vreme, jer, s kompresijom pravljenje imagea duže traje i restauracija posle, također).
I opet, jest zgodno na jedan dvd, ali, šta fali na još koji cd? Sve se to zaprži brzo, a znači živaca da ne kažem, gubitaka.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646107.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs