Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
konflikt usb flas diska i stampaca (usb naravno)
STRANA 1 OD 1
stante konflikt usb flas diska i stampaca (usb naravno) 24.07.2006. 10:49 T2018

status: user
broj poruka: 59
Pozdrav,
da li se nekome desavalo da kad ubaci usb flash disk u PC, i otvori neki fajl sa tog diska, npr u word-u, i pokusa da ga odstampa na stampacu koji je prikacen na tom istom pc-ju preko usb-a nece da stampa? Ako se otkaci disk, a fajlo kopira na interni hdd, i onda otvori, hoce da stampa. Stampac je vezan na usb pozadi na kucistu, a disk naprede (ima izvod na kucistu). Ovo mi se desilo vec na dve masine, inace rade pod Win XP MCE.

Zna li neko kako se ovo moze resiti, zar je moguce da usb disk smeta stampacu, i da je to jednostavno propust OS-a???


Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Proba pomoći 24.07.2006. 16:27 #7111

status: user
broj poruka: 6643
Fajl otvoren sa bilo kog medija (naravno, mali kakvi su obično word fajlovi) učita se u RAM memoriju, i odatle se njime manipuliše. Da li si probao da štampaš bilo šta drugo dok je sve na usb-u, dakle, ne sadržaj sa usb memorije, nego bilo šta drugo sa hdd-a, čisto da vidiš da li usb memorija kolje pristup štampaču.
Uzrok mogu biti drajveri jednog i drugog, usb virtual port koji deli isti IRQ sa pravim usb uređajem ili, nedostatak snage napajanja usb uređaja (mada to ne bi trebalo, ali ko zna).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner USB problemi 24.07.2006. 20:50 #7115

status: user
broj poruka: 7761
Buduci da sam kupio jednu od prvih ploca za DDR memoriju na ploci sam imao samo dva USB konektora, tako da sam kupio dodatnu PCI USB karticu 4+1, i moram ti priznati da su na nju nakaceni stampac Xerox Phaser 3121, USB HDD WD160Gb, net kamerica i IRDA (za povezivanje mobilnog telefona).
Ja nisam imao problema da jedan uradjaj kolje drugi do njega toliko da ne mogu da rade, sem kad sam ALAVO dodao jos jednu PCI USB karticu a i tada su svi uredjaji radili kako valja sem sto je USB HDD radio samo u USB1.1 rezimu rada (tj. strasno sporo), no kad sam izvadio tu drugu karticu sve je radilo kako treba.

Za pomenutu dodatnu PCI USB karticu nisam morao da instaliram drajvere (dobijene sa istom) zato sto je uredno prepoznada od PnP WinXP-a.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stante verovatno konflikt 26.07.2006. 10:04 #7117

status: user
broj poruka: 59
Pisko,
nece nista da stampa, cak ni kad neko drugi posalje preko mreze (posto je stampac sharingovan), tako da je konflikt sigurno i pitanju. Obzirom da su usb portovi svi na ploci, da li bi pomoglo ubacivanje pci usb kartice, pa da onda npr. stampac bude na pci kartici a usb na ploci (ili obrnuto)?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Konflikt 26.07.2006. 18:34 #7122

status: user
broj poruka: 6643
Da je konflikt u pitanju, bilo je jasno, iz ovoga se vidi da je štampač u blokadi (a za memoriju nismo i dalje sigurni - da li je moguće i upisivanje na nju ili samo čitanje, tj. da li je u redu dvosmerni rad sa usb uređajem ili ne, sa štampačem očigledno nije).
Praktično, ubacivanjem pci usb kartice, hardverski stvarno dobijaš proširenje, ali u teoriji a i praksi, windows sve te usb resurse vidi kao jednu stvar i ne mogu da ti tvrdim da će do konflikta doći ili neće ako razdvojiš uređaje na ploču i posebnu karticu.
Ono što ćeš svakako dobiti je broj portova i napajanje uređaja preko njih što zna da bude problematično. U control panel-u idi na system - hardware - device manager i idi na universal serial bus controllers usb, tu pod stavkama USB Root hub (može ih biti nekoliko), proveri za svaki priključeni uređaj koliko pase struje za napajanje... 500mA bi trebalo da je neki standard - KOJI VREDI SAMO KOD SOLIDNIH POLOÈA NA SOLIDNIM NAPAJANJIMA. Da se ne zavaravamo. Ubacivanjem PCI kartice, poboljšaćeš i napajanje usb uređaja.
A sad, nagradno pitanje: da li si instalirao autopatcher ili, da li kupiš windows update redovno? Èesto su rešenja konflikata u kbxxx fajlovima windows update-a upravo usb poboljšanja i drajveri i sl.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs