Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Kako prepoznati i instalirati drajvere
STRANA 1 OD 1
igormil Kako prepoznati i instalirati drajvere 06.07.2004. 01:13 T21

status: user
broj poruka: 1

Posto sam relativno nov,inteteresuje me kako mogu saznati sve o drajverima?Recimo kako se instaliraju,kako prepoznati..ako moze neko detaljno objasnjenje. igor
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasa77 drajveri 11.07.2004. 17:28 #45

status: user
broj poruka: 1

Hi,
Pa kod drajvera i ne treba nesto posebno mnogo da znas. I ovako oni tebi ne znace nista vec samom racunaru. Elem, to su upravljacki programi namenjeni za komponente tvog racunara. Uz pomoc njih, racunar "zna" za sta mu koji uredjaj sluzi kao i kako da upravlja njime. Kod WinXP je sve "automatizovano". Samo ubacis disk u CD-rom, sacekas da se startuje autoplay, a zatim krenes redom sta ti je na raspolaganju (u zavisnosti za koji deo tvog racunara hoces da instaliras programe, tj. drajvere - modem, zvucna, graficka....) Kad to sve zavrsis, restartujes racunar - i gotovo. To je sve. Prilicno jednostavno i za laika. Ako imas stariji OS kao Win 98, e tu je malo teze, s obzirom da drajveri na CD nemaju autoplay, kao ni sam Win 98 tu opciju. Dakle - moraces sam, rucno. Kada instaliras Win 98, ili Win 2000, o Win 95 i da ne pricam, odes u device menager, i krenes redom. Svuda gde postoji znak ? ili ! kliknes na properties i reinstal driver. Ono sto mora da znas, jeste, koji modem je u pitanju (Lucent, Motorola....) ili koja zvucna karta da bi moga da instaliras odgovarajuce drajvere. DA napomenem, moze se dogoditi da racunar prihvati bilo koji drajver sa CD za taj uredjaj, i otkloniti znak ? ali uredjaj nece ispravno raditi. kad sve instaliras, restartujes Racunar i kraj. :) Ima li pitanja :)?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jAo Re: drajveri 19.07.2004. 22:40 #76

status: user
broj poruka: 14

::
:: Hi
:: Pa kod drajvera i ne treba nesto posebno mnogo da znas. I ovako oni tebi ne znace nista vec samom racunaru. Elem, to su upravljacki programi namenjeni za komponente tvog racunara. Uz pomoc njih, racunar "zna" za sta mu koji uredjaj sluzi kao i kako da upravlja njime. Kod WinXP je sve "automatizovano". Samo ubacis disk u CD-rom, sacekas da se startuje autoplay, a zatim krenes redom sta ti je na raspolaganju (u zavisnosti za koji deo tvog racunara hoces da instaliras programe, tj. drajvere - modem, zvucna, graficka....) Kad to sve zavrsis, restartujes racunar - i gotovo. To je sve. Prilicno jednostavno i za laika. Ako imas stariji OS kao Win 98, e tu je malo teze, s obzirom da drajveri na CD nemaju autoplay, kao ni sam Win 98 tu opciju. Dakle - moraces sam, rucno. Kada instaliras Win 98, ili Win 2000, o Win 95 i da ne pricam, odes u device menager, i krenes redom. Svuda gde postoji znak ? ili ! kliknes na properties i reinstal driver. Ono sto mora da znas, jeste, koji modem je u pitanju (Lucent, Motorola....) ili koja zvucna karta da bi moga da instaliras odgovarajuce drajvere. DA napomenem, moze se dogoditi da racunar prihvati bilo koji drajver sa CD za taj uredjaj, i otkloniti znak ? ali uredjaj nece ispravno raditi. kad sve instaliras, restartujes Racunar i kraj. :) Ima li pitanja :)
::
::

Završena TEMA!

jAo
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60274. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs