Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Upozorenje za Prodavce racunara
STRANA 1 OD 1
flash Upozorenje za Prodavce racunara 15.09.2006. 10:32 T2261

status: user
broj poruka: 39
Prodavao sa racunara ortaka Barton 2500, na PC Berzi, cimao me lik iz Nis-a Vladimir Djordjevic, Jovana Babunskog 27, 18000 Nis, tel. 018 281 154, mob. 064 346 58 48 , kao ozbiljan kupac da mu saljem u NIS.Javljalo se puno ljudi cena je bila OK, ja reko covek se prvi javio, ajde da mu saljem kada je toliko zapeo ( jako je bio uporan, te kao kupice na drugom mestu, da ga nezezam ).Posaljem mu ja preko CityExpress-a, a lik ladno nije imao novca da plati, pokusao je na prevaru da ga uzme bez novca, naravno nije mu uspelo, cekali su ga 4 dana, nije dosao, javljao mi se kao sad ce, sutra ce i tako zavlacio, da ne duzim.Naravno vratio mi se racunar platio sam slanje 600din, nisam prodao komp, ali pazite se posto lik nesto debelo muti da nekog ne izradi na foru, jer planira da kupi racunar ili tako zaradjuje na foru, sta je u pitanju ne interesujeme, ali vodite racuna
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
hansol ... 15.09.2006. 10:51 #8252

status: user
broj poruka: 55


Da li si ti krshten covece? Pa ti si poslao bez da ti je poslao pare? Nek ti uplati prvi pare na tekuci racun ili ziro racun pa mu tek onda salji. Sam si kriv. Ne veruj nikome, ni iz istog grada, a kamoli iz drugog, udaljenog 230 km.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IgorHW Pa ko bi unapred platio nesto? 15.09.2006. 12:20 #8254

status: user
broj poruka: 11
Pa ko bi unapred platio nesto? Kako bi onda taj neko mogao da veruje da ce mu prodavac poslati racunar? Ja mislim da tu moze jedino placanje/slanje pouzecem da uradi tj. onako kako je flash i uradio...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
hansol ... 15.09.2006. 12:47 #8256

status: user
broj poruka: 55


Nije tacno. Ti kao prodavac ostavis njemu sve svoje podatke. Onda on tebi uplati jer je ON pristao da kupuje robu iz drugog grada. Kad ti stignu pare, ti njemu saljes na nacin na koji ste se vec dogovorili. Ako mu ne odgovara, neka kupi nesto slicno iz njegovog grada.
Ili ako ste obojica nepoverljivi, onda neka uplati kaparu u vrednosti recimo dvostruke postarine, da se ti obezbedis, ako ne zeli da preuzme, tj. ako ti paket vrati.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pelinkovac 15.09.2006. 17:31 #8265

status: user
broj poruka: 6643
Zbog provincijskog razmeštaja, često sam kupovao sa PCBerze... i nagledao se svega i svačega. U zadnjih petnaest dana bio sam i u situaciji da nekoga izmlatim koliko me je navukao (pokušao da prevari) i koliko sam vremena i novca izgubio bezveze, al` je lik imao žensko dete u kući i tako... osim china kućišta i žnj tastature koji su bili novi, sve ostalo je bilo sa kvarovima i falinkama... i šta da radi neko ko zapuca u Bg, slupa 200km i naiđe na gomilu prevarica pripremljenih za glupake i one koji nemaju vremena...
Nepoverenje je prva i osnovna stvar, ali, ima i drugih primera. Lik mi je uplatio na račun 130€ a da nije uzeo ni adresu, samo čeka karticu, i, šta da je pošta nešto zabrljala?
Sudbina ovakvih sajtova je da služe kao maska i raznim uvaljivačima i prevarantima, tako da je oprez bitan i kod prodavaca i kod kupaca. Da ne kažem, kako bi bilo romantično da na vrata zakucaju pajkani i dođu po nešto što pošteno platiš...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gabyhege Nista komplikovano tu nema... 15.09.2006. 18:00 #8266

status: user
broj poruka: 188
I ja sam kupovao par puta s ovog sajta, a sto se tice daljine, od beograda sam oko 200 km...
A svaki put smo se dogovorili telefonom, prodavac mi poslao sa city express-om, ja pokupljao robu, odmah isplatio, a prodavac dobio pare sledeci dan. To je logicno, ako nemam pare, ovi mi ne daju robu, pa roba se vrati k prodavcu i gotovo. Sto se tice city express-a, potpuno su diskretni, i brzo rade.
Pozz


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646144.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs