Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Novi? Pa, skoro!
STRANA 1 OD 1
Cowboy Novi? Pa, skoro! 03.10.2006. 15:49 T2367

status: user
broj poruka: 7
da li je pametnije kupiti prosecan nov laptop, ili za iste pare koriscen a bolji?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Eto 03.10.2006. 20:45 #8746

status: user
broj poruka: 6643
Nije ista situacija kao kod desktop PC-a... prvo, razlika između novog i iste cene polovnog računara, morala bi biti ogromna ili je taj "polovni" prošao kroz duge prste.
Stvar je u garanciji. Probaj sad da pronađeš komponente za taj polovnjak: hard, grafiku, memorijske module, ploču - ne daj bože... šta ako skikne LCD, pitaj za bateriju, punjač. I razmisli šta ako nešto od toga uskoro otkaže.
Znači, lutrija, u kojoj može da se izgubi celina i da se rasparčava ceo LAPTOP na komade - pogledaj oglase u PCBERZI i videćeš takve slučajeve. One druge, opet nećeš a kakav je odnos uspešnih i neuspešnih kupovina, ko zna.
Pošto se može lako desiti da zbog jedne komponente koju nije moguće nabaviti ovde ili nigde, ceo lap-top bude neupotrebljiv, za razliku od desktopa koji je sav modularan, ja onda ipak savetujem novo sa PRAVOM garancijom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dekal Kao sto reko Pisko 03.10.2006. 21:23 #8747

status: user
broj poruka: 2
Sticajem okolnosti profesionalno se bavim servisiranjem desktop racunara 10 godina i 2 godine servisiranjem laptop racunara.
U svakom slucaju uvek ali aspolutno uvek je bolje kupiti slabiji, a nov laptop nego jaci a polovan.
Kao prvo tesko da ces naci regularan (mislim da nije kraden u inostrasnovu) jaci laptop da je novije generacije. Garancija na laptopove je u proseku 2 godine tako da model koji je 2 godine star tesko da moze da bude nesto preterano jaci od novijih modela lapotopova koji se sada prodaju kod nas. Moze da se desi da nadjes laptop koji neko iz nekog razloga prodaje, a da je jos uvek pod garancijom ali to je tesko s` obzirom da laptopovima relativno brzo pada cena i svako gleda da ga sto vise iskoristi pre nego ga proda.
Cisto poredjenja radi za desktop parcunar star recimo 3 godine mozes da nadjes i novu i polovnu plocu, dok za laptop iste starosti mozes samo da porucis plocu ili eventualno da imas ludu srecu pa da nadjes nekog ko ima takav laptop i da prodaje samo plocu ali mislim da ces pre dobiti 7 na lotou.
Nove ploce za laptopove, pricam o najjeftinijim, kostaju oko 150 eura, baterija je oko 100, hdd je oko 2 x skuplji nego nov za desktop, opticki uredjaji takodje.
Moj savet ti je slabiji, a nov i sa sto duzom garancijom ( vodi racuna da kod vecine proizvodjaca/prodavaca garancija na bateriju nije koliko i na ceo lap top mada to uglavnom ne navode nego napisu sitnim slovima u garantnom listu).


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mario80bg Samo 04.10.2006. 21:33 #8762

status: user
broj poruka: 163
Samo ako je brend zadovoljavajuci jer postoji gomila krseva...
Pozz

dokolenko

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Cowboy polovnjaci vs novi 06.10.2006. 07:57 #8783

status: user
broj poruka: 7
na trzistu je velika ponuda "skoro novih" laptopova i svi su ih dobili od strica iz Svedske ili tetke iz Nemacke koji su ih naravno malo koristili :) ali zbog mirnijeg sna treba kupiti potpuno nov sa pdv-om.. Postavlja se pitanje, kako i gde uzeti legalan laptop sa garancijom i ustedeti tih 18%?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mario80bg Kod cika mike u baraku.. 07.10.2006. 01:34 #8808

status: user
broj poruka: 163
Kod cika mike u baraku s` garanciju :) + 18% poreza, majke mi!
Sve je to kradeno... Na slepere...lopovska smo mi banda na baljkanu :)
dokolenko

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646134.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs