Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
NetVista radi kad hoce!
STRANA 1 OD 1
nedrag NetVista radi kad hoce! 12.07.2004. 09:25 T24

status: user
broj poruka: 3

Imam muku sa IBM NetVista racunarom. Ne ukljucuje se na taster koji je za to predvidjen, ali ako ga ostavim tako neukljucenog, sam se na trenutak ukljuci i iskljuci. Ako u tom trenutku (samoukljucenja) pritisnem power taster, hoce da ostane ukljucen. Da li postoji virus "Samoupravljac" ili su u pitanju duhovi u mom racunaru? Da li da zovem popa?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milnen Re: NetVista radi kad hoce! 12.07.2004. 09:48 #46

status: user
broj poruka: 3
Na osnovu mog iskustva sa NetVista racunarima, sa sigurnoscu od 99% mogu da kazem da su u pitanju elektrolitski kondenzatori na ploci. Kvalitet tih kondenzatora je katastrofalan. Kod SVIH NetVista racunara, koje sam video, crkli su ovi kondenzatori. Ne znam koliko se razumes u elektroniku, ali mozes da bacis pogled na njih. To su vertikalni valjci (zeleni, ako se dobro secam) i ima ih u nekoliko razlicitih velicina. Ako su pokvareni treba da su im ispupceni vrh i/ili dno. Na vrhu moze da se primeti i neka zuckasta masa. Nakon zamene, racunar ce raditi normalno. Malo teze mogu da se nadju kondenzatori bas tih dimenzija (ne kapaciteta), ali mogu da se stave i oni veci (za veci napon).

Pozdrav


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs