Ako mislite da smaram duzom pricom...ne citajte ELEM.. neko me pzove na fiksni, javi se moje dete koje je van mog slusnog dometa...navoodno moja supruga je od firme iz Novog Sada svojevremeno kupila nesto pa eto oni hoce da uspostave kontakt zarad ko zna cega....jadno dete se izlaje za sve podatke od broja mobilnog do rasporeda kretanja...te danas nije tu do 20.00 ali sutra je tu u 16.30...zasigurno isprovociran pitanjima sa druge strane zice (dete je takvo da ne daje odgovore na ne postavljena pitanja)... ubrzo mojoj supruzi stize poziv sa broja 066 89 43 100 koji se prekida odmah po preuzimanju veze Paranoican ili ne...pozovem taj broj...`telekom srbija...birate nepostojeci broj` zovem 9813 objasnjavajuci da se mozda radi o krivicnom delu u pokusaju (iako moja porodica i ja spavamo mirno bez mrlje na savesti) da mi daju sa kog broja je u doticno vreme moje dete dobilo poziv....`nismo u mogucnosti da vam to kazemo jer nase centrale to ne podrzavaju, vec uplatite indentifikaciju poziva pa ce te znati` i lud bi shvatio da log poziva postoji, samo treba da se plati Zovem mts, objasnjavam eventualnu opasnost od krivicnog dela....odgovor:`informacije o korisnicima su tajne prirode i vama nisu dostupne, zovite MUP i prijavite uznemiravanje ili eventualno zlocin u pokusaju...` znaci i tu log postoj, ali je javan tek ako se nekome nanese telesna steta ili nedao bog ono najcrnjei i ako ga zatrazi mup srbije....daleko bilo, za neke je to u tom slucaju kasno.... nemam nikakve veze ni u telekomu ni u mts-u, ali da ih imam sigurno bih dosao do informacija....ostalo mi je samo da zovem MUP..ali moja paranoja nije toliko daleko otisla...nateran oomoci koju sam dobio od ovih firmi, samo sam spakovao ono sto imam od oruzja u dzep i otisao po svoju suprugu... zemljo srbijo u kojoj su zirafe lepa vest, pobrini se da zivot tvojih gradjana iole vise vredi od uvoza i smestaja ovog dragog stvorenja... koja je ustanova ili ministarstvo ili drzavna uprava odgovorna za tajnos brojeva mobilne telefonije...imam zarku zelju da dodjem do njih kao gradjanin koji placa sve dazbine i poreze ( osim onog na prihod koji bih jako zeleo da platim, ali mi fali jos 5 x da ispunim kvotu) ne zaboravite broj...066 8943100
mozda bi trebao samo da se malo opustis..ti si samo kap u moru...
:: Ako mislite da smaram duzom pricom...ne citajt :: ELEM.. neko me pzove na fiksni, javi se moje dete koje je van mog slusnog dometa...navoodno moja supruga je od firme iz Novog Sada svojevremeno kupila nesto pa eto oni hoce da uspostave kontakt zarad ko zna cega....jadno dete se izlaje za sve podatke od broja mobilnog do rasporeda kretanja...te danas nije tu do 20.00 ali sutra je tu u 16.30...zasigurno isprovociran pitanjima sa druge strane zice (dete je takvo da ne daje odgovore na ne postavljena pitanja).. :: ubrzo mojoj supruzi stize poziv sa broja 066 89 43 100 koji se prekida odmah po preuzimanju vez :: Paranoican ili ne...pozovem taj broj...`telekom srbija...birate nepostojeci broj :: zovem 9813 objasnjavajuci da se mozda radi o krivicnom delu u pokusaju (iako moja porodica i ja spavamo mirno bez mrlje na savesti) da mi daju sa kog broja je u doticno vreme moje dete dobilo poziv....`nismo u mogucnosti da vam to kazemo jer nase centrale to ne podrzavaju, vec uplatite indentifikaciju poziva pa ce te znati` i lud bi shvatio da log poziva postoji, samo treba da se plat :: Zovem mts, objasnjavam eventualnu opasnost od krivicnog dela....odgovor:`informacije o korisnicima su tajne prirode i vama nisu dostupne, zovite MUP i prijavite uznemiravanje ili eventualno zlocin u pokusaju...` znaci i tu log postoj, ali je javan tek ako se nekome nanese telesna steta ili nedao bog ono najcrnjei i ako ga zatrazi mup srbije....daleko bilo, za neke je to u tom slucaju kasno... :: nemam nikakve veze ni u telekomu ni u mts-u, ali da ih imam sigurno bih dosao do informacija....ostalo mi je samo da zovem MUP..ali moja paranoja nije toliko daleko otisla...nateran oomoci koju sam dobio od ovih firmi, samo sam spakovao ono sto imam od oruzja u dzep i otisao po svoju suprugu.. :: zemljo srbijo u kojoj su zirafe lepa vest, pobrini se da zivot tvojih gradjana iole vise vredi od uvoza i smestaja ovog dragog stvorenja.. :: koja je ustanova ili ministarstvo ili drzavna uprava odgovorna za tajnos brojeva mobilne telefonije...imam zarku zelju da dodjem do njih kao gradjanin koji placa sve dazbine i poreze ( osim onog na prihod koji bih jako zeleo da platim, ali mi fali jos 5 x da ispunim kvotu :: ne zaboravite broj...066 8943100
osim bezite iz ove zemlje sto pre mozete!Ovde vlada mafija i anarhija i nema prosperiteta za mlade osobe!Ili se uhvati u kolo sa njima ili trazi svoj mir negde drugde!Toliko....
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Nisu bas svi misevi, ali to sigurno i zele(da te isprepadaju), ne bi li ti napravio pogresan korak. Ja imam licne primere, ali ne zelim da davim ljude. Meni je to npr. murija radila par godina, posle toga sam bio blizu da im postanem prijatelj(valjda), ali sam iskulirao(nekako). Poenta je ono sto doom rece ili bezi, ili skidaj gace! Naravno da je to klasika, ne samo u ovoj zemlji, ali ako si cist nemas frke!
a ako je tako...dovoljno i ovako cist sam sprman da sebe oteram u ludilo da napravim njesra...fino verbalno, zakonsko ili ono koje nosi zakonske sankcije....SRBIJO...GLAVA PORODICE SNOSI ODGOVORNOST ZA NJENU BEZBEDNOST, KADA DRZAVA U KOJU ZELIS DA VERUJES OKRENE LEDJA TEBI I TVOIJIMA KAO SVOJIM PODANICIMA, ostajes sam, a mozak usamljenog pocinje da razmislja drugacije...sve u cilju samoodbrane...nikada do ada nisam posao na ulicu plaseci se bilo cega, verujuci u svou zakonsku ispravnost...tera li me to ova zemlja da mislim drugacije ???
Mislis na bilo sta sto ti ukazuje na Krivicno Delo onda lepo odes do PS na teritoriji na kojoj zivis, i prijavis lepo to na zapisnik( veoma je vazno na zapisnik) da ima traga a MUP moze veoma veoma lako da pristupi tom broju i vidi o cemu se radi, ali prvo predpostavka da ti nisi kriv za nesto pa te oni jure, da ne bude kao u emisiji Sve za Ljubav, on hoce da se pomiri sa zenom a on joj pretio pistoljem, pa osudjen na 6 meseci, pa sad bi da se pomiri da ona povuce tuzbu, veoma jadno ali eto itoga ima NAZALOST!!!Razmisli pa aj lepo u MUP!!!
nit me ko juri, nit sam osudjivan niti kaznjavan, nit sam kome duzan...ali sto ih ne bi tuzio za pedofiliju...i telekom ko saucesnika i mts ko saucesnika , jer ipak je komunijacija preko njihovih mreza obavljena, a oni kriju glavnog izvrsioca....jedno od razmisljanja...
Jel uzima neko od vas listing poziva? Jedno vreme je poceo da mi stize abnormalno veliki racun za telefon...Odem u telekom uzmem listing i imam sta da vidim nekoliko puta sam navodono slao neki sms na neki broj koji ima samo neku skracenicu od tri slova...Ne secam se tacno koja...Cena jedne poruke je 150 dinara+pdv... U telekomu su mi rekli da je to sigurno horoskop ili neka nagradan igra...Ja to nikad nisam slao. Tog meseca je `poslato` 8 poruka sa mog telefona...Lelekom me je ojadio za 1200 dinara(+28% pdv) samo za te poruke...Ja osim parkinga ne placam nista telefonom i nisam slao te poruke...Raspitao sam se kod jednog advokata koga poznajem i rekao mi je da je to tako reseno u nasoj zamlji da je apsolutno nemoguce dokazati i da ono sto Lelekom napise to mora i da se plati. Sve poruke su poslate izmedju 5-7h ujutru. Ovo se istog meseca desilo i jednom mom prijatelju koji je takodje na post pejdu... Tako da ako vam stizu veci racuni za mob nemojte da gubite vreme na listig ni da idete u telekom,jer ce te se samo iznervirati...Bolje je promeniti provajdera.
Meni je od Telekoma/mTS-a dosao racun za internet 4000 din, a nisam ni blizu prekoracio dozvoljeni limit. Govnari su mi nakon toga iskljucili net, a nakon pokusaja reklamacije su mi rekli da se prilikom reklamacije samo uzimaju u obzir ` neki veci racuni`. Na moje pitanje koliko treba da je veliki racun da bi se reklmacija uzela u obzir, oni mi odgovorili 10-15000! Pa vi vidite. ugovor mi istice za 6 meseci i posle vise nikad sa njima necu da imam posla!
Izvini, ali ja mislim da su oni (lelekom) potpuno u pravu...
26.03.2010. 02:17
status: user broj poruka: 9437
Oni moraju da stite privatnost korisnika, a ako smatras da si ugrozen, prijavi slucaj MUPu, pa ce se postupiti po njihovom nalogu. Kako bi se ti osecao, da na primer ja okrenem mobilnog operatera, trazim JMBG od mr. savatije, i on mi ga izdeklemuje... Da li bi i onda spavao mirno...?
Sto se tice identifikacije, i to su ti lepo rekli... Uplati pa ces znati... (Ne ulazim u to sto je identifikacija u svakoj iole normalnoj zemlji default ON)
Ako iole sumnjas u neki vid manipulacije, prijavis SUP-u i oni lepo dobiju sve informacije koje su potrebne, zavrse ti poso i ne brines. Ne bi valjalo da daju Informacije nikome, pogotovo u Srbiji ne. Ovo ovde je Geto, ni manje drzavice sa manje stanovnika ni vise Kriminala ubistava, pedofilije, i svega ruznog sto moze da se zadesi na ovako malom prostoru. Kao da se sav sljam i otpad, drustva i civilizacije sakupio na ovom prostoru. Sto se tice mene ne idem nigde, tu sam i borim se do kraja, pa kako mi je sudjeno, tako ce i biti. Sto kaze ciga, neki ce prezivimo , neki ce poginete i tako.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
savatije .. opasnoo si se isparanoisao .. najverovatnije su hteli da vas pozovu na veceru za 2je . .. uz bljutavu kupovinu uz veceru .. kad vam nude razne duseke,madrace i extra univerzalne uredjaje za pripremanje toplih napitaka (dzezva)
kevu mi vec godima maltretiraju sa postom.. kupi knjigu i samo sto nisi dobio auto .. i kad ih nazoveem i okrpim pogrdnim recima .. dobije mi i cale postu ..
sto se tice racuna za mob .. nije samo telekom fuksa .. drugar ima 063 od osnivanja .. mislim da mu je karic (ako ga se seca neko) dao licno .. sve je racune placao redovno do pre 2 meseca .. jbg nema se para .. imalo se posla ali niko nije platio .. i iskljuce mu broj .. moze samo da ga zove neko ...
i stigne mu racun 6000 rsd .. jebem ti srbiju .. uz groznicavo objasnjavanje da su mu iskljucili karticu pre 2 meseca .. dobio je odgovor .. ZNAMO .. ali VAS su ZVALI ..
Nista novo ..toga ima na pretek...batali lelekom i predji na post paid nekog drugog.
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Jel uzima neko od vas listing poziva :: Jedno vreme je poceo da mi stize abnormalno veliki racun za telefon...Odem u telekom uzmem listing i imam sta da vidim nekoliko puta sam navodono slao neki sms na neki broj koji ima samo neku skracenicu od tri slova...Ne secam se tacno koja...Cena jedne poruke je 150 dinara+pdv.. :: U telekomu su mi rekli da je to sigurno horoskop ili neka nagradan igra...Ja to nikad nisam slao :: Tog meseca je `poslato` 8 poruka sa mog telefona...Lelekom me je ojadio za 1200 dinara(+28% pdv) samo za te poruke...Ja osim parkinga ne placam nista telefonom i nisam slao te poruke...Raspitao sam se kod jednog advokata koga poznajem i rekao mi je da je to tako reseno u nasoj zamlji da je apsolutno nemoguce dokazati i da ono sto Lelekom napise to mora i da se plati :: Sve poruke su poslate izmedju 5-7h ujutru :: Ovo se istog meseca desilo i jednom mom prijatelju koji je takodje na post pejdu.. :: Tako da ako vam stizu veci racuni za mob nemojte da gubite vreme na listig ni da idete u telekom,jer ce te se samo iznervirati...Bolje je promeniti provajdera :: :: :: DaSickSystem :: ::
Prvo zasto nisi naucio decu da ne pricaju sa strancima... Da si odmah otisao u policijsku stanicu do svega ovoga ne bi moralo da dodje posto oni imaju pravo da provere pomenuti tel broj.
Ono prvo je kljucno, a ovo drguo je uzrocno posledicno.
A kao trece ako uspes da provalis ko je u pitanju i ako ga nadjes razbi ga ko PICKU a za alibi cemo se vec nekako snaci, prosto mrzim tipove koji prave takve stvari.
Sto se tice postpaid-a, ja sam na Vip-u i korektni su 100%, znaci podatke koliko mi je jos ostalo minuta / poruka, stizu odmah, nema nikakvih fantomskih poruka. Ja koristim Vip vec skoro pola godine, keva skoro godinu dana i nikakav problem nismo imali :).
... za 1500-2000 din. Ona pretplata od 1180 din. Cim malo zadjem u roamning, racun se lansira na 100... Evra , naravno... Zato vani uvek korstim prepaid karticu nekog EU operatera, gde za telefoniranje i SMSovanje sa Srbijom ne moze da se potrosi 10 evra.
................ :: ne zaboravite broj...066 894310
Trazeci kome pripada ovaj broj uz pomoc googla, dodjoh do ovog foruma...I ja sam danas imala poziv na mobilni sa ovog broja. Nisam se javila jer ne prepoznajem broj. Kad sam nazvala sa fiksnog, dobila sam objasnjenje da je broj nepostojeci, a na 064987 su mi rekli da je broj aktivan i da postoji, ali da ne mogu da mi daju informaciju kome pripada :)
Savatije, interesuje me da li si otkrio u medjuvremenu o cemu se radi i da li si imao jos poziva sa ovog broja? I jos jedno pitanje, da nije neko od vasih prijatelja, broj telefona na koji ste imali poziv sa ovog broja, stavio na listu friendly brojeva u okviru onih jeftinih pripejd paketa sto se za 200 dinara kupuju na kioscima?
Garant se neko zeza, ukljucio neko preusmerenje poziva na nepostojeci broj pa te onda cimne da se ti istripujes... Mozda savatije i principesa imate istog prijatelja...? Razmislite o tome.
Druze, samo se opusti. Moj savet je da podneses zahtev za ID pozivajuceg, na tomfiksnom, gde ce ti zasigurno izaci iD pozivajuceg. Ukoliko je skriven br, onda aktiviras uslugu lovac. Ako te neko uznemirava na mt:s broj, bilo skriven ili ne, podneses zahtev za proveru uznemiravanje pozivima/porukama, proces traje 15 dana, na pocetku istog upozore doticnog da prestane sa nedozvoljenim radnjama.Nakon vadjenja listinga poziva doticnog posle 15 dana, ukoliko se primeti da je zvao makar jednom (racuna se uspostavljena veza - odgovor na poziv) gasi mu se taj broj. No, to njega cesto nece spreciti da kupi prepaid i tako u nedogled. Rsenje lezi u promeni broja,bilo mobilnog ili fiksnog , sto je posle ovih evidentiranih akcija moguce da se vrlo lako uradi - podneses zahtev.
Ukoliko se ne osecas bezbedno, za te situacije je nadlezan MUP SR, i vrlo efikasno ih resava. U cuvenom 29. tj zgradi u 29. novembra, kolege inspektori i BIA imaju sofisticiranu opremu za pracenje osumnjicenog u realnom vremenu, tj mogu ga locirati sa malom prostornom greskom, koja se batinama ispravi. Za sve ovo mora postojati zvanican zahtev, prijava.
U celom svetu, je tajnost korisnika mobilne-fiksne telefonije u apsolutnoj tajnosti, sto zbog loyality procedura, sto zbog bezbednosnih. Prevedeno na srpski, ja kada bih znao ko me uznemirava, otisao bih na kucnu adresu i prosuo mu mozak. Onda bi sl. lice koje ti je dalo info o tom korisniku bilo saucesnik u ubistvu sa predumisljajem, tj TELEKOM a.d. bi snosio eventualne posledice pored tebe samog. Da bi ovo izbegli, ovlascene strukture mogu da reaguju, naprotiv, sve je kako treba, konacno. Postooje jasno definisani zakoni i procedure u ovom sektoru.
Dakle, meni je sve to potpuno logiucno,ali iznerviran korisnik, tj ti, sve to gleda kroz prizmu nepoverenja, mrznje, osecaja izneverenosti i td. Ovo jeste Srbija, ali telekomunikacije su sada odgovorno tvrdim najrazvijeniji sektor u pomenutoj zemlji, a ne zaostajemo za evropom puno. Stavise prednjacimo u nekim oblastima u odnosu na ostale zemlje clanice.
:: Garant se neko zeza, ukljucio neko preusmerenje poziva na nepostojeci broj pa te onda cimne da se ti istripujes... Mozda savatije i principesa imate istog prijatelja...? Razmislite o tome
Zvala sam 064 987, broj POSTOJI ali naravno nece da mi kazu ciji je! Ono sto ja mislim je da je neko od mojih prijatelja kupio pripejd 066 broj i moj broj prijavio kao friendly broj (ili kako se vec zove) da bi mogao da prica samnom besplatno. Ali kako nista ne moze biti besplatno, onda se telekom podrudio da me nazove sa tog famoznog 066 89 43 100 i verovatno bi mi naplatili prilicnu sumu da sam se javila, a veza bi se odmah prekinula, bar je tako iz price savatija. Sta mislite da li je moguce ili tripujem, jer stvarno ne verujem da me niko zeza, vec samo da hoce telekom na kvaran nacin da se naplati? Najvise me interesuje da li je jos neko imao poziv sa ovog broja, da li njegov broj friendly kod nekih prijatelja i da li je savatije imao jos nekog iskustva u vezi ovoga?
Pazi, u principu ne mozes da ocekujes da ti tek tako daju takve informacije - zamisli ti mene pozoves jednom i ja zovem telekom i trazim tvoje podatke... nece da moze. Sasvim su korektno postupili. Pravac SUP pa kod njih to prijavi i vidi sta ce da bude. Mozda si malo previse paranoican, ali dobro, raznih cuda ima danas, tako da je razumljivo sto hoces da znas.
@codeus: Pa sto tvoj drugar nije otisao pravo u Telenor da se obracuna sa njima? Ja sam imao slican problem i kada sam se pojavio u poslovnici brzo smo se objasnili...
:: Ako mislite da smaram duzom pricom...ne citajt :: ELEM.. neko me pzove na fiksni, javi se moje dete koje je van mog slusnog dometa...navoodno moja supruga je od firme iz Novog Sada svojevremeno kupila nesto pa eto oni hoce da uspostave kontakt zarad ko zna cega....jadno dete se izlaje za sve podatke od broja mobilnog do rasporeda kretanja...te danas nije tu do 20.00 ali sutra je tu u 16.30...zasigurno isprovociran pitanjima sa druge strane zice (dete je takvo da ne daje odgovore na ne postavljena pitanja).. :: ubrzo mojoj supruzi stize poziv sa broja 066 89 43 100 koji se prekida odmah po preuzimanju vez :: Paranoican ili ne...pozovem taj broj...`telekom srbija...birate nepostojeci broj :: zovem 9813 objasnjavajuci da se mozda radi o krivicnom delu u pokusaju (iako moja porodica i ja spavamo mirno bez mrlje na savesti) da mi daju sa kog broja je u doticno vreme moje dete dobilo poziv....`nismo u mogucnosti da vam to kazemo jer nase centrale to ne podrzavaju, vec uplatite indentifikaciju poziva pa ce te znati` i lud bi shvatio da log poziva postoji, samo treba da se plat :: Zovem mts, objasnjavam eventualnu opasnost od krivicnog dela....odgovor:`informacije o korisnicima su tajne prirode i vama nisu dostupne, zovite MUP i prijavite uznemiravanje ili eventualno zlocin u pokusaju...` znaci i tu log postoj, ali je javan tek ako se nekome nanese telesna steta ili nedao bog ono najcrnjei i ako ga zatrazi mup srbije....daleko bilo, za neke je to u tom slucaju kasno... :: nemam nikakve veze ni u telekomu ni u mts-u, ali da ih imam sigurno bih dosao do informacija....ostalo mi je samo da zovem MUP..ali moja paranoja nije toliko daleko otisla...nateran oomoci koju sam dobio od ovih firmi, samo sam spakovao ono sto imam od oruzja u dzep i otisao po svoju suprugu.. :: zemljo srbijo u kojoj su zirafe lepa vest, pobrini se da zivot tvojih gradjana iole vise vredi od uvoza i smestaja ovog dragog stvorenja.. :: koja je ustanova ili ministarstvo ili drzavna uprava odgovorna za tajnos brojeva mobilne telefonije...imam zarku zelju da dodjem do njih kao gradjanin koji placa sve dazbine i poreze ( osim onog na prihod koji bih jako zeleo da platim, ali mi fali jos 5 x da ispunim kvotu :: ne zaboravite broj...066 8943100
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647723. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.