Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
problem sa instalacijom
STRANA 1 OD 1
haze problem sa instalacijom 08.01.2005. 15:10 T256

status: user
broj poruka: 8

Pre neki dan sam skinuo sa mirrora etf a slackware 10.0 iso i imam problem pri instalaciji istog.Moram napomenutu da nisam ranije koristio linux a slack sam skinuo jer sam cuo da je najbolji.Problem je u tome sto kad bootujem linux sa druge particije koju sam namenio sam za to sistem ne prepoznaje hard disk.U fdisk i cfdisk komandama se pojavi no hard disk detected ili tako nesto.Ploca mi je MSI K7 delta ILSR a hdd SATA maxtor.ista stvar se desava kada odaberem bilo koji od kernela: promise.i , sata.i , sata1.i ,sata2.i , sata3.i, ne radi ni jedan tj. uvek se u cfdisku pojavi NO HARD DISK DETECTED.Drajveri za win za sata raid su Promise 367/378.Da li treba neki drugi kernel da bootujem ili sta vec da bi pokrenuo instalaciju?? Molim vas pomozite dugo sam skidao ova 4 diska
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lucky030 Moguce resenje 23.07.2005. 13:19 #1958

status: user
broj poruka: 3
Probajte da napravite jednu malu particiju (od recimo 8GB) koja ce da bude primarna i gde ce da se nalaze boot loaderi. Poenta je u tome da particija bude u FAT sistemu a ne u NTFS-u jer Linux boot loader nece da se pokrene sa NTFS particije. Dalje kreirajte particiju na kojoj ce da bude Windows (to ce Windows da bude D:) i dalje na osatak diska stavite Linux. Prvo stavite Windows pa onda Linux. Ako niste do sada koristili Linux onda mislim da je bolje da probate sa SuSE ili RedHat-om. Slackware je po meni prilicno nezgodan za ljude koji se prvi put susrecu sa Linux koncepcijom. U svakom slucaj bez obzira na distribuciju Linux-a uradite ovako. Trebalo bi da profunkcionise.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skeptik pitanje i odgovor 24.05.2006. 21:25 #6176

status: user
broj poruka: 31
Vidi se da se vrlo cesto posecuje ova tema,pitanje za instalaciju je bilo u januaru,a odgovor u julu ,he he..


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646104.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs