Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Potrebna mi je pomoc, hitno!!
STRANA 1 OD 1
pavler Potrebna mi je pomoc, hitno!! 19.11.2006. 19:13 T2638

status: user
broj poruka: 15
Molim vas da ko se razume odgovori mi na sledece(ako umem da opisem).
U tul bvaru, tamo pored sata, pojavile su mi se dve ikonice MICROSOFTA (Planeta zemlja sa zastavicom), koje s`vremena na vreme pokazu "Critical sistem errors".
Isto tako i crveni krug sa znakom uzvika u sredini je od ne davno isto tu prisutan.Trazeno mi je da instaliram anti virus program PETS BURSTER sto sm uradio ali zahteva da se kupi, nema server variantu pa sam ga obrisao. U medjuvremenui ne ukljucujem racunar cesto ali sam instalirao Kasperskog koji nije nasao nista. Na Kumovom racunaru je ista situacija ali smo tamo instalirali drugi antivirusni sistem NOD32 trail werziju, nasli smo trojance ali u tool baru je ne promenjena situacija i posle reseta. STA da radimmm.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson RE 19.11.2006. 20:24 #9896

status: user
broj poruka: 736
A shto si instalirao taj PETS, majke ti? Zar ti nije palo na pamet da je prevara u pitanju?
Pokupio si verovatno neki spyware.
Za pocetak, probaj sa NOD32.
Pored toga skini SpyBot 1.4, Ad-Aware SE 1.06.Oba su besplatna.
Ako i to ne pomogne, treba probati sa Spy Sweeper 5.2 i Spyware Doctor-om.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ezzy re 19.11.2006. 20:35 #9897

status: user
broj poruka: 33



Spyware je u pitanju. Imao sam slicnu situaciju. Surf po ko zna kakvim stranicama itd... Mislim da sam to resio sa Spyspeeper-om vrlo jednostavno. Mada ne secam se tacno dal sa njim ili necim drugim. U svakom slucaju probaj to, ako nista, ti lupi neki format :))) To ti je sigurica
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Dobra si riba.... 19.11.2006. 22:42 #9901

status: user
broj poruka: 6643
Upecao si se, sve sa tvojim drugom koji je posećivao i skidao iste stvari na istom mestu. Prihvatanjem tog Petsa... dokrajčio si stvar.
LM, zbavi sav taj gore opisani softwer... mada od antivirusa nema pomoći, a nabavi i ewido (antimalware) probnu verziju koja će da odradi posao... pokupi najnovije baze za sve navedene programe, a zatim, isključi system restore na svim particijama - diskovima, restartuj zatim računar i prilikom podizanja sistema pritiskom na F8 u trenutku pre nego počne podizanje samog windows-a, izaberi SAFE MODE, pokreni ewido, sve te spyware - botove - malware i antivirus(e), ALI, jedan po jedan, a antiviruse obavezno kada je onaj drugi deinstaliran (dakle, instaliraj, pokupi novu bazu, skeniraj, deinstaliraj, pa sledeći ako je potrebno).
Ako se i posle ovoga pojavi, a moguće je, verovatno imaš tako bušan IE i nemaš ili je unakažen firewall, da ti ne gine reinstall.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg ... 19.11.2006. 23:17 #9904

status: user
broj poruka: 711
NOD32 tu nece mnogo pomoci, ali je dobro imati ga... Pokreni SpyBot i on ce ga ocistiti... Inace, kad je ovaj spyware u pitanju moj ortak je postigao rekord... Uspeo je da ga pokupi nepunih 5 minuta posle reinstalacije Windowsa :) Jako dosadan, ali ne preterano opasan... Kad ga skines, povremeno skeniraj ceo komp, ostavi NOD32 zbog trojanaca i sl. i, najvaznije, pazi na sta klikces :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Potrebna mi je pomoc, hitno!! 20.11.2006. 13:05 #9930

status: user
broj poruka: 9388



:: Molim vas da ko se razume odgovori mi na sledece(ako umem da opisem)
:: U tul bvaru, tamo pored sata, pojavile su mi se dve ikonice MICROSOFTA (Planeta zemlja sa zastavicom), koje s`vremena na vreme pokazu "Critical sistem errors"
:: Isto tako i crveni krug sa znakom uzvika u sredini je od ne davno isto tu prisutan.Trazeno mi je da instaliram anti virus program PETS BURSTER sto sm uradio ali zahteva da se kupi, nema server variantu pa sam ga obrisao. U medjuvremenui ne ukljucujem racunar cesto ali sam instalirao Kasperskog koji nije nasao nista. Na Kumovom racunaru je ista situacija ali smo tamo instalirali drugi antivirusni sistem NOD32 trail werziju, nasli smo trojance ali u tool baru je ne promenjena situacija i posle reseta. STA da radimmm
::


Znash shta... meni se nesto cini da site ti i tvoj kum mnogo vise zabrljali sistem nego sto i predpostavljate.
Dakle, to ce vam ocistiti Spybot Search & Destroy, ali ako vam nije mrsko, formatirajte disk, pa ponovnu instalaciju windowsa, na koju cete odmah staviti NOD32 ili Kaspersky (ako vam ne smeta sto ce vam "malo vise" zagusiti masinu) + neki od spyware cistaca tipa SpyBor search & destroy i pamet u glavu... nema vise odete ne nepoznate vam sajtove koji valjaju sve i svasta a najcesce maglu, upozoravaju na (moguce) prisustvo virusa i trojanaca i naravno paziti sta instalirate a ne samo YES YES NEXT NEXT OK FINISH ... jaaaaooooooooooooooooo...
POZ.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tsnena Re: Dobra si riba.... 20.11.2006. 22:01 #9945

status: user
broj poruka: 15
...izgleda da sam i ja to: ``dobra riba``. Šalu na stranu i kod mene se pojavljuje nešto slično samo što dobijam sledeće uputstvo: ``Your system may be at risk`` i od mene se traži validacija programa (XP je u pitanju).

Može li mi neko pomoći? Šta bi trebalo da uradim? Da li i ovde važe uputstva koje ste već dali? Hvala vam unapred.
http://snena.tripod.com

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs