Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem s flashovanjem BIOS-a
STRANA 1 OD 1
Igor84 Problem s flashovanjem BIOS-a 30.11.2006. 11:09 T2722

status: user
broj poruka: 327
Imam plocu MSI K8T NEO FIS2R sa VIA KT800 chipsetom i 754 podnozjem. Na njoj je verzija BIOS-a 1.0 i sa tom verzijom ima mnogo bubica. Ne prepoznaje lepo Sempron 2800+, ali ajde to nije bitno. Lepo komunicira iskljucivo s kingston memorijama. Kada je memorija dvostrana prepoznaje polovinu dok se u BIOS-u ne iskljuci Bank Interleaving. I lose radi sa SATA diskovima na 8237 kontroleru, treba mu 30-tak sekundi da prepozna HDD.
E sad, neke od tih problem bi sigurno resio noviji BIOS. Skinem sa sajta proizvodjaca verziju 2.2 kad i krenem da flashujem. Program krene da radi i na dve crtice ukoci i tako stoji i ne mrda celih pola sata. Restartujem racunar i sve radi normalno. Pokusam i sa Live Update i on u Windows okruzenju ukoci na 2% u procesu brisanja Eprom-a. Pokusao sam i foru sa CTLR-HOME i disketom pri BOOT-ovanju i ista stvar. Posle bilo kakvog pokusaja sve radi kako treba. Da napomenem da u BIOS-u nisam nasao nikakvu opciju sa blokadu flashovanja niti bilo sta slicno.
Gde gresim i sta da mu radim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
elektronpn MSI K8T NEO FIS2R flashing bios 03.12.2006. 09:56 #10287

status: user
broj poruka: 35

gravedigger

...ja sam flashovao starije ploce MSI ploce nf2. I to tako sto sam isao na MSI-ov sajt i uradio onako kako je pisalo. Nadji svoju plocu na tom sajtu i idi na bios......mislim da ce ti tamo sve objasniti a ako ne kucaj na google ("ime ploce" flashing bios) siguran sam da teki forumi na net-u pruzaju objasnjenje...... ja tamo resavam sve dosada sto nisam mogao.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs