Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Modem kao covek
STRANA 1 OD 1
reset Modem kao covek 21.12.2006. 14:03 T2870

status: user
broj poruka: 1
Drug mi je ubo i instalirao modem koji je nemacka Motorola u Kini napravila. Ime i prezime sam mu zaboravio, znam jedino da u odnosu na ranijeg rodjaka mnogo brze uskace u Internet dzunglu (trenutno), ali da mnogo sporije iz nje izlazi (oko 30-60 sec). Razlog ne znam, mozda je u svadji sa domacinom Vindouzom IksPe ili ga nesto u toj dzungli jako privlaci, ko ce ga znati, uglavnom na njegovom radu za sad profitira Telekom Srbija i njegov polubrat PTT.net. Mozda i ovo nije veliki problem, ali ako je resiv, rado bih izbegao nuzne komande "reset" i "restart". Zakljucujem da je modem cudljiv i tajanstven, bas kao i covek, pa ga sa te strane razumem i ne krivim za ponasanje.
Unapred sam zahvalan svima koji imaju dobar predlog, ali i onima sto iz radoznalosti ulaze i citaju poruke da bi ubili vreme i dosadu.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grabun Grohotom se smijem 21.12.2006. 14:15 #10835

status: user
broj poruka: 105
Brate, sta si ti vario. Preporuci.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Verzija verzije 21.12.2006. 20:09 #10842

status: user
broj poruka: 6643
Brzina konektovanja, brzina prijema i predaje podataka i brzina i protokol isključivanja sa konekcije, ovise o softveru - drajverima modema, čitaču web-a koji se koristi i programima koji su rezidentni u Windows-u i traže konekciju. Protokol isključenja sve ih pojedinačno isključuje pre prekida konekcije. Definitivno se ne ponašaju isto različiti modemi, njihove verzije i isti modemi sa različitim drajverima. To je tako. Sve što možeš, to je da proveriš šta ti se sve kači na internet bez pitanja (dakle, dobar firewall i antispy program), proveriš se na trojance i malware... i to je kraj. A, možda ima i bolja, novija verzija drajvera za taj modem, ili, neki od patch-eva za xp (čuveni update) reši tvoj problem bez poimanja zašto se i desio.
A, i veliki su ti troškovi, brate.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs