Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Obaveštenja
Zabrana piraterije na "malim oglasima"
STRANA 1 OD 1
zeljkoa Zabrana piraterije na "malim oglasima" 21.01.2005. 22:43 T292

status: admin
broj poruka: 712
Poštovani korisnici i posetioci,

PC Berza je donela odluku o strogoj zabrani objavljivanja svih vrsta piratskih Malih oglasa na ovom sajtu.

Svi korisnici koji prekrše ovo pravilo biće bez upozorenja trajno suspendovani sa PC berze.

PC Berza zadržava pravo da sve oglase za koje proceni da spadaju u pirateriju bez upozorenja obriše sa sajta.

Ova odluka je direktna posledica odluke antipiratske akcije koja se sprovodi u Beogradu. U nastavku citiramo vest koju je danas objavili RTS i SerbianCafe:

Beograđanin osuđen na godinu dana zatvora zbog piraterije

Drugi opštinski sud u Beogradu osudio je danas Mirka Tomaševića iz Beograda na uslovnu kaznu od jedne godine zatvora zbog neovlašćenog korišćenja autorskog i srodnog prava. U istražnom postupku utvrđeno je da je Tomašević od 1. avgusta do 12. oktobra prošle godine neovlašćeno kopirao filmska dela i računarske programe u DIVX i DVD formatu i oglašavao prodaju njihovih kopija putem Internet sajta https://www.divxworld.co.sr, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je Tomašević neovlašćene kopije filmova i računarskih programa prodavao i putem malih oglasa na Internet prezentaciji "PC Berza" i da ih je kupcima u Beogradu i širom Srbije isporučivao lično ili poštanskim pošiljkama.

Sud je optuženog Tomaševića osudio na jednogodišnju kaznu zatvora, za koju je istovremeno odredio da neće biti izvršena ukoliko u periodu od pet godina osuđeni ne izvrši novo krivično delo. Sud je, takođe, odredio da se računar s uređajima za neovlašćenu proizvodnju piratskih diskova trajno oduzme od optuženog, a kompakt i DVD diskovi na kojima su se nalazile neovlašćene kopije autorskih dela komisijski unište. U saopštenju se naglašava da je u ovom slučaju po prvi put u Srbiji doneta osuđujuća presuda protiv takozvanih "kućnih pirata - proizvođača".

Ako se ova zabrana pokaže nedovoljnom, PC Berza će uvesti dodatne kontrole i zabrane pa čak i totalnu cenzuru svih oglasa pre objavljivanja.

-----------------------------------
Željko Arnautovic,
PC Berza
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646088.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs