Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
PRIMEDBE & POHVALE
STRANA 1 OD 1
PHPCo PRIMEDBE & POHVALE 26.02.2007. 15:53 T3406

status: user
broj poruka: 35
Pohvalno je to što ste odlučili da sa ASP-a pređete na PHP. To je trebalo odavno odraditi jer je za sajt ovakvog tipa jedino logično rešenje PHP.
Kad sam već kod UNIX-a, Apache-a, MySQL-a i PHP-a treba napomenuti da je od krucijalnog (presudnog) značaja izabrati perfektno konfigurisan UNIX server.
1.) U vašem slučaju izbor YUBC.NET-a (https://rudnik.yubc.net) je katastrofalno loš izbor. Ne znam dali vi sami ili vam provajder konfiguriše server i koliko se i dali se još sajtova hostuje na istom serveru ali recimo vidim da ICONV i MBSTRING uopšte nisu normalno kompajlirani u PHP i CentOS pa se otuda i javljaju problemi sa karakterima. Inače, CentOS je vrlo loše i neoubičajeno rešenje za operativni sistem namenjen web hostingu. On se najčešće upotrebljava u zatvorenim sistemima (Intranet) za hostovanje ogromnih baza podataka ali sa manjim brojem korisnika.
2.) Vidim i to da koristite prevaziđen Windows-1250 charset. U današnje vreme, kada već ceo sajt radite od početka, mnogo je bolje koristiti UTF-8 zbog nesmetane upotrebe svih lokalnih domaćih i stranih karaktera.
3.) Ne vidim ni jedan razlog za upotrebu sopstvenog PHP skripta za forum ili bilo šta drugo iz oblasti PHP-a jer je 99% stvari odavno napisano i provereno. Dovoljno je samo usvojiti `engine` i oblikovati skript prema svojim potrebama. Ovako, recimo forum, izgleda kao pokušaj nalaženja `rupe na saksiji` (nije ni blizu `public` rešenja).
4.) Veoma su loše organizovani ad-ovi i rotacije i ima ih reviše, ustvari sa ovoliko ad-ova je nemoguće napraviti sajt koji staje na 1024x768 ali to se već više tiče ambicija webmastera (nikada ne koristim toliko ad-ova svestan da ću samo malo manje zaraditi ali kao webmaster sebi ne mogu da dozvolim da unakazim sajt koji razvijam godinama).
5.) Sajt veoma loše funkcioniše (izgleda) u FireFox-u. Nedostaje mnogo grafike, veći deo “header-a” … Forum u Firefox-u UOPŠTE ne radi.
6.) Skript za OGLASE je PERFEKTNO !!!!!!!!!! (desetka) odrađen!
7.) Skript za prognozu vremena `http://www.pcberza.co.yu/inc/home/ifr-meteo.php` koji je u IFRAME-u može bilo ko koristiti na svom sajtu kao i kursnu listu `http://www.pcberza.co.yu/inc/home/ifr-kurs.php`
8.) Za očekivati je da ovakav sajt ima RSS ili XML feed za sve sekcije kako bi korisnici ili drugi webmasteri mogli preuzimati nove informacije, što svakako može povećati posetu ili broj zainteresovanih klijenata.
S.R.E.Æ.N.O.
P.S
Promenite HOSTING provajdera!

http://www.pronex.info
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zeljkoa Odgovor 26.02.2007. 17:40 #13020

status: admin
broj poruka: 712
1. Da, odabrali smo YUBC jer ostali provajderi ne mogu da ponude ni to što nudi YUBC. Oni su zaduženi za server i svesni smo da nisu baš sve do kraja odradili kako bi smo mi hteli, ali radimo na tome, valjda će se to ispraviti. Ima previše brljotina sa karakter setovima, ali to ne zavisi od nas.

2. Da koristi se Windows -1250 ali samo zato što je prethodna verzija bila na toj kodnoj strani pa je kompletna baza sa prethodnog server takva, sad sve to treba konvertovati, a to bi samo još dodatno usporilo postavljanje sajta. Možda to kasnije odradimo na UTF8.

3. Ima više razloga za nekorišćenje kesternih gotovih skripti za forum. Ovako smo iskoristili istu bazu usera pa sa jednim loginom idete i na forum i na oglase i na druge servise gde treba login. Naravno, dalo bi se to srediti i sa eksternom skriptom, ali smo se odlučili za drugu varijantu. U ostalom mi i nemamo nameru da postanemo isključivo forumski sajt, pa verujemo da je ova skripta sasvim dovoljna za posao koji odrađuje. Biće na njoj još nekih dodataka, ali to kasnije kada sredimo sajt.

4. Banner-i koji trenutno stoje na sajtu su sa stare verzije. Sada se pravi nova organizacija i verovatno će broj reklama biti umanjen ili će biti malo bolje organizovane.

5. Upravo ovu poruku pišem u Firefox-u i ne vidim ni jedan jedini problem u prikazu. Biće da vi koristite neku prastaru verziju.

6. Hvala.

7. Šta je u tome loše?

8. Imaće RSS ili XML, samo da malo dođemo do daha, ima trenutno i prečih stvari.

Dajte predlog za bolji hosting ako ga znate.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PHPCo Replay 26.02.2007. 18:10 #13024

status: user
broj poruka: 35
Zašto mora da bude domaća Hosting kompanija kada su sve strane kompanije najmanje 5 puta bolje i povoljnije od najbolje domaće. Ja sam od naših provajdera davno digao ruke.
Vama bi odgovaralo recimo ovo: http://www.lunarpages.com/solutions.php
Virtual Private Servers za 30E mesečno (VISA ili MASTER CARD)
Prostor: 20GB
Protok: 1000GB mesečno
FULL Cpanel i Plesk
CentOS ili RedHAT Linux
Može da podrži i 400 korisnika u istom trenutku povezanih na jednu istu bazu podataka bez ikakvih problema.
Ovaj hosting koristim već par godina (s` tim što je nekada bio mnogo sromniji a skuplji) i nisam nikada imao problema. U Cpanel-u sami možete resetovati konfiguraciju servera na početne vrednosti ili automatski restartovati operativni sistem (server) ili praviti backup-ove kroz Cron komande recimo jednom dnevno.
.....
Koristim Firefox 2.0.0.1, možda je nešto do mene ali ne verujem ostali sajtovi rade normalno. Ne mogu da postujem iz FireFox-a i ne vidi se bar 50% grafike. Proverite kod ostalih korsnika.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan sve je ok u firefoxu 26.02.2007. 18:33 #13027

status: user
broj poruka: 801



Imam firefox 2.0.0.1 i sve je u redu.Sve je prikazano, sve radi...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi hmmmmm.. 26.02.2007. 20:20 #13034

status: user
broj poruka: 677
Da....:)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CarlosO Firefox 26.02.2007. 22:51 #13039

status: user
broj poruka: 54
Na verziji 2.0.0.2 radi ok, bez problema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
prosams stara baba je bila bolja 26.02.2007. 23:43 #13044

status: user
broj poruka: 1
au, meni se nista ne svidja novo resenje za prikaz komponente. ono staro `mrsavo` je bilo za mene lepse-preglednije-samo sturi txt.ovo je manje vise kopija resenja sa jednog drugog domaceg sajta, koji mi se nikada nije svidjao.

ok, sve je u svrhu vece informisanosti, ali plain txt tabela mi fali.


edit. ladno nisam nista postovao na ovom forumu do sada, a sad prvim postom kudim.:)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gandy PRIMEDBE & POHVALE 27.02.2007. 00:13 #13046

status: user
broj poruka: 80
Ponovo radi bioskop. :D
Najzad

E sad malo ozbiljnije.
Što se tiče prikaza u firefox-u koristim ver. 2.0.0.2 i sve je ok, samo poneka cena u evrima iznad sličica izleti iz polja ali verovatno niste stigli sve da ispeglate.
Postoji problemčić kod registracije naloga jer za ime i prezime ne prihvata naša slova tipa šđžćč (prijavljuje da za ime može samo da se koriste slova) i za zanimanje ne prihvata . tačku (za skraćenice npr.)
Što se tiče izgleda samog sajta deluje dosta lepše i ozbiljnije nego ranije, mada se meni lično sviđala više prošla verzija (čisto tekstualno).
Za sada sajt radi mnogo brže što mu je ranije bila jedina mana, mada nisam siguran kako će se ponašati kad bude mnogo korisnika online i gomile slika ali videćemo.
I na kraju po meni najveća mana, nigde ne postoji search funkcija (komponenti po ključnoj reči) što je ogromna greška, iskreno se nadam da niste stigli da je dodate i da će je u finalnoj verziji ipak biti jer će se ovako sajt svesti na još jedan IT.... što nikako ne valja.

Pohvale svima koji su radili na sajtu i još jedna molba da se uvede search funkcija ako je IKAKO moguće, jer je baš ta opcija dovela ovaj sajt na prvo mesto među pretraživačima i mislim da je zaslužio da i tu ostane.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gandy Re: PRIMEDBE & POHVALE 27.02.2007. 00:30 #13047

status: user
broj poruka: 80
:: Postoji problemčić kod registracije naloga jer za ime i prezime ne prihvata naša slova tipa šđžćč (prijavljuje da za ime može samo da se koriste slova) i za zanimanje ne prihvata . tačku (za skraćenice npr.)
::

Posle početne prijave može da se najnormalnije ode na moji podaci i sve prihvati bez problema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 Mali problem 27.02.2007. 08:37 #13059

status: user
broj poruka: 282
Zbog velike rezolucije na monitoru, na vecini internet stranica (99,99%) povecavam font. Problem je sto kada to uradim na prvoj strani PCBerze, prve teme na forumu pocnu da se spustaju ispod donje crte prozora za forum i ne mogu vise da im pristupim. Nadam se da cete to srediti, ili ako je do mene da cete me posavetovati kako to da resim.

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 Kritika 27.02.2007. 08:38 #13060

status: user
broj poruka: 282
Svojevremeno (u septembru, oktobru) je bila prica kako ce na novoj verziji sajta biti moguce davati ocene prodavcima, sta se desilo sa tim?

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa Dopuna 27.02.2007. 09:05 #13061

status: admin
broj poruka: 876
Svima je jasno da smo imali određenih problema i da je zbog istih i došlo do prekida rada . Sada se sve polako stabilizuje i sve podrazumevane i obecane funkcije kao sto su pretraga, cenovnici firmi, ocene komponenti i prodavaca i .... postavićemo u vrlo kratkom vremenu.

Što se tice prikaza, postavljena je mogucnost da birate izmedju rednog prikaza, tabelarnog i prikaza bez slike koji će dobiti novi naziv a, to je tekstualni prikaz. Mislim da smo tako izasli u susret svim posetiocima sajta.

Brzina sajta za sada jeste zadovoljavajuca a, istu u slucaju potrebe mozemo i da ubrzamo.

Kao sto Gandy rece: Ponovo radi bioskop .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sokratbg brzina!!!! 04.03.2007. 20:17 #13424

status: user
broj poruka: 6

VELIKA POHVALA za ubrzanje ucitavanja sajta.
odavno nisam posecivao sajt jer je bio ocajno spor, ovo je prijatna promena, za ostale sitnice ima vremena

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dsasic Primedba 06.03.2007. 16:14 #13515

status: user
broj poruka: 1



Stari sajt je po meni bio mnogo laksi za koriscenje.

Jeste da moze ali molim vas nemojte prevoditi grupe komponenti na srpski, npr. switchevi u prebacivaci i sl.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Moorhuhn Re: Primedba 07.03.2007. 00:01 #13538

status: user
broj poruka: 12

:: Stari sajt je po meni bio mnogo laksi za koriscenje
::
:: Jeste da moze ali molim vas nemojte prevoditi grupe komponenti na srpski, npr. switchevi u prebacivaci i sl.


Word. To bi stvarno bilo smejurija, mada ne verujem da će tako nešto da se dogodi.
Ako nešto mrzim, onda je to prenemaganje nekih lažnih patriota koji kukaju o skrnavljenju našeg `antičkog` jezika, a da pritom nisu ni svesni da bi jezik kojim sada govorimo bio razumljiv u 18. veku isto koliko i makedonski nama. Znači `podnošljivo`.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa Re: Primedba 07.03.2007. 02:17 #13546

status: admin
broj poruka: 876
::
::
::
:: Stari sajt je po meni bio mnogo laksi za koriscenje
::

Postepeno se povećava funkcionalnost sajta tako da će novi sajt sigurno biti lakši za korišćenje.
Ali da bi svima izašli u susret, sutra (u večernjim časovima) možete očekivati nove promene koje će (nadam se) zadovoljiti sve ukuse.

:: Jeste da moze ali molim vas nemojte prevoditi grupe komponenti na srpski, npr. switchevi u prebacivaci i sl.

Prevod je odrađen da bi se lakše razlikovalo od mrežnih switcheva. Ali slažem se da i ovo nije dovoljno jasno tako da ću prihvatiti Vaš predlog i promeniti naziv u `KVM switchevi`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs