Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
PC Berza Caffe
NEMAM SRECE! Help!
STRANA 1 OD 1
KOSARKAS NEMAM SRECE! Help! 06.06.2011. 16:45 T36414

status: user
broj poruka: 27

Evo opet problema. Imao sam avast! 4 i sada on ne radi
Pokusao sam rucno da ga izbrisem, ali nisam uspeo pa sam preko safe moda. Ali ostale su 3 datoteke koje nemogu da se izbrisu ni preko safe moda, a ja hocu da inst. drugi avast. Pa ako imate ideje odg.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 06.06.2011. 19:07 #331590

status: user
broj poruka: 2270
Mogao si do sada 3x puta da reinstaliraš sistem i rešiš se bede. Sledeći put, čim instaliraš sistem i aplikacije koje ti trebaju, napravi image sistemske particije (npr Acronis) i rešavaćeš ovakve probleme za 10min.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Hmmmm 07.06.2011. 18:53 #332089

status: user
broj poruka: 6643
Dragi noobie, u opertivnim sistemima windows, datoteke zvane programi, ne brišu se već se deinstaliraju. Naime, rutina instalacije većinu datoteka koje čine sam program, stvarno kopiraju i smeštaju u neki od foldera unutar podfoldera Program files, ili bilo gde drugde gde ti zadaš, ali, dobar deo deljenih datoteka, ili dinamički deljenih libraries-a dll-ova, idu u razne druge foldere, pogotovo sistemske, zaštićene. Dalje, sama rutina instalacije menja postavke u windows registru, navodeći operativni sistem da se ponaša drugačije nego pre instalacije, da traži, čeka ili pokreće razne delove instaliranog programa... itd.
Ako fizički obrišeš samo datoteke iz program files-a, napravio si sranje i nered u sistemu. Dll-ovi ostaju, smernice u registru ostaju, a odrednica u folderu programa, više nema. Sada ti preostaju dva puta: da ponovo instaliraš ISTI stari program, pa ga deinstaliraš preko njegove rutine zvane Uninstall, a nakon toga upotrebiš, ako ga ima na sajtu proizvođača, i neki posebni program za deinstalaciju, čišćenje ili fix registra. Tek onda možeš da instaliraš bilo šta drugo.
Ako nećeš ovako, moguće je da isprobaš razne registry fixere i cc cleanere, koji će pokušati da izbrišu smeće preostalo nakon nestručne deinstalacije.



Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs