Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Mreza preko routera, huba i acces pointa???
STRANA 1 OD 1
zknjiga Mreza preko routera, huba i acces pointa??? 22.03.2007. 12:47 T3728

status: user
broj poruka: 1

I cim je pristigao ADSL resio da umrezim sve kompove u mrezi da mogu da surfujem.
Ali se javio problem zvani wireless. Da pocnem sa postavkom. Imam hub na kome su tri racunara na mrezi, preko njega mi je i router povezan i internet radi na sva tri. E sledece sto sam hteo da umrezim i lap-top i kucni komp preko wirelessa. Problem nastaje kod acces pointa kada ga ubacim (prikacen na hub). Acces point ne mogu da konfigurisem zbog fabricke adrese. kada je ukucam da je podesim dobijem adresu routera. Inace mreza mi je podesena na automatsko setovanje IP i preko routera imam uvek isti IP sa razlikom u zadnjem broju. Elem, wireless nikako ne mogu stabilno da uspostavim. Nekad se pojavi nekada ne mogu da dobijem pristup. Kako to resiti i u cemu je problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 22.03.2007. 13:14 #14618

status: user
broj poruka: 3529
Ako sam te dobro razumeo na adsl router-u ti je ukljucen(aktiviran) dhcp server jer ti racunari sami po na osob dobijaju automatsku ip adresu!
Dakle na AP-u treba da deaktiviras dhcp i dodelis mu staticnu IP adresu, kao i lap topu i dr. kompu(staticnu IP), s tim sto ta adresa mora da bude(naravno) u opsegu koji ti je i za ostale kompove u lan-u(npr. 192.168.0.1-255/mask 255.255.255.0), a na lap topu pored staticne ip adrese, da bi naravno imao net moras da ukucas i DeafaultGateway i Preffered DNS Server koji su ti uvek isti, kao i na ostalim kompovima u lan-u koji dobijaju automatsku ip!
Eto, nadam se da je to to!
Da jos nesto, kazes da kada ukucas adresu da pristupis podesavanju AP-a ti ustvari dobijas podesavanje routera(ADSL), nista strasno, samo prikljuci recimo lap top preko lan kabla, ili neki drugi komp direktno na AP(bez hub-a) i bez problema ces uci u njegova podesavanja!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646150.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs