Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
PC Berza Caffe
hakovan nalog na fejsu
STRANA 1 OD 1
hemfri hakovan nalog na fejsu 25.11.2011. 19:21 T40538

status: user
broj poruka: 18
Molim za malu pomoć oko fejsbuka,da li je neko ima slične probleme i kako ga rešiti.naime od pre dva -tri dana nemogu da pristupim nalogu na fejsu,kada pokuša da se logujem dobijem samo stranicu advertajzing,probao sam menjanjem lozinke ali neuspešno.Verovatno je hakovan , da li ima pomoći za moj nalog?,kako se obratiti administratorima kad nemogu da se logujem,ako neko ima neku ideju večno zahvalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DELIJA1989 Odgovor: 27.11.2011. 23:28 #380299

status: user
broj poruka: 22
Slusaj ovako brate pokusacu ukratko da ti objasnim korake koje moras da preduzmes:

1) MORAS PRVO DA OCISTIS KOMP OD VIRUSA!!!!!!!!!!

2) Instaliraj ``Malwarebytes`` odavde: http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_pro ...evo ti kljuc za njega: http://pastebin.com/dmVzYYgu ...i pobrisi sve sto ti nadje u detekciji kad ti bude skenirao sistem!!!!!

3) Kad to uradis udji ovde: http://www.facebook.com/help/security ...i redom sledi uputstva koja ti daju u slucaju hackovanja acounta.. moraces da odgovoris na neka ``sigurnosna pitanja`` iz tvog naloga(kad si ga kreirao) da bi ih uverio da si zaista vlasnik tog naloga!!!!

4) Kad to zavrsis ponudice ti da ubacis nov e-mail i password za tvoj stari acount... uradi to i za oko 24h dobices svoj stari nalog nazad... to je to!!!!


PS: Da bi ubuduce bio siguran od hackovanja redovno skeniraj svoj komp ``Malwarebyts-om`` i skini ``SANDBOXIE`` odavde: http://www.sandboxie.com/ ...instaliraj ga i kad to uradis ides desni klik na tvoj pregledac(mozilla ili google chrome zavisi sta koristis) pa onda Run sandboxed pa OK... i tako surfuj netom i skidaj sta zelis bices potpuno zasticen od infekcije... a ako ti se neki fajl koji skines ucini ``sumnjivim`` da je mozda virus baci ga na ova dva AV sajta: http://www.virustotal.com/ i http://anubis.iseclab.org/ ...iskeniraj ga dobro i bice ti jasno dali je zarazen ili ne???!!!!



Pozdrav...


:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646096.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs