Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Update Firmware za kucni DVD player?
STRANA 1 OD 1
radomir Update Firmware za kucni DVD player? 08.03.2005. 00:34 T411

status: user
broj poruka: 2
Dakle, da li neko zna kako da update-ujem bios tj. firmware za kucni DVD player?

Postoji li takav program i gde se nalazi?

Da li posle neuspesnog update-ovanja mogu da vratim na stari firmwarwe (nesto kao kod mobilnih telefona)?

Nemam kucni player ali mi je hitno potrebno. Ako je neko nesto radio, neka se javi.

Hvala

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
radevic moze, ako ima tu mogucnost 09.03.2005. 15:34 #983

status: user
broj poruka: 15



firmware update-ovanje nije jos uvek toliko razvijeno da mozes uspesno da vratis staru firmware verziju, nisam ni cuo da postoji mogucnost vracanja stare verzije kad se UNISTI dvd player.
ali iako postoji ta mogucnost u tvoj dvd player, i nije unisten, tj. nisi uneo neku firmware verziju drugog dvd player-a, onda da, mozes ga vratiti na stari firmware. ja imam philips divx player, i update-ovao sam ga sa pronenjenom firmware verzijom tako da moze bolje da mi cita srt titlove, kad "tehnicari" philips-a nisu to mogli, a neki decko iz srbije je to napravio (veliki pozdrav mihvel-u iz https://www.elitesecurity.org ! ), koliko je to bilo moguce, i subtitlovi sada se prikazuju nekako bolje.
Dosta o meni :)

sada treba videti ako postoji mogucnost update-ovanja firmware verzije tvog modela, i to mozes uraditi ili preko google-a ili na sajtu proizvodjaca player-a, npr. ja sam otisao na https://www.philips.com i pretrazio sam moji model na support stranu. iako nisam mnogo tu nasao, bilo je dovoljno sto mi objasnilo kako update-ovati: uvedem firmware preko CD-a, za koga su takodje objasnili kako ka pravilno narezati, tako da ne postoji nikakav problem tokom rezanja i nikakva promena u file-u novog firmware-a

ne znam koji je tvoj dvd player i koj model, to treba pitati ili videti ako to negde pise na tvom player-u. posle ides na https://www.google.com i napises: UPDATE FIRMWARE PHILIPS ABC-00 (i zameni philips i abc-00 sa markom i modelom dvd player-a)

Ja bih preporucio da se to ne dira, ali ako mislis da nova verzija ce nesto dobro imati kao dodatak, onda probaj, pa sta bude :) ali to moze ispasti i loshe, jer nikada nije sigurno sa firmware-om,barem to je moje sopstveno misljenje

mozda si mislio na region free, da ucitava dvd diskove svih regiona (1,2,3,4,5). ako je to sto trazis, onda preporucujem ovaj sajt: http://www.videohelp.com/dvdhacks.php

program ces naci uz firmware verziju, ili mozda cak i ne treba (za moji divx uredjaj, bio je potreban samo firmware narezana na CD-u)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646135.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs