Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Ne radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
Spike Ne radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.05.2007. 00:22 T4231

status: user
broj poruka: 223
Ovako, Ortak je kupio ASUS P5LD2 SE/C, Pentium D915, 1GB (2x512) DDR2 na 667 MHz, ASUS GeForce 7300 GT TOP, rezac pioneer 111D, HDD Wd 160GB, kuciste DTK.... I zamolio je mene da mu spojim komp. Posto sam vec drugom ortaku ja sastavljao komp sa identicnim komponentama (razlikuje se samo HDD, mozda malo losije napajanje je on imao, neko jeftinije NoName) i radio je savrseno. Problem je sledeci: ovaj komp kada sam spojio nece da se upali, zelena dioda na ploci svetli i pokazuje da struje ima, Power switch sam stavio tamo gde treba (kao i sve ostalo), ali kada se stisne dugme za paljenje, komp ne reaguje, ne pali se, niti krene kuler procesora da radi, niti ista, nista se ne desava, kao da nije ukljucen u struju, sve sam odradio kako treba, ali ne razumem zasto se ovo desava. Ako neko moze da mi pomogne molim vas, posto stvarno mi ne ide u glavu zasto je tako, napominjem da struje u kompu ima!!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Ne radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.05.2007. 00:24 #17971

status: user
broj poruka: 5696
Istekaj kabl iz floppyja (naponski i flat) ako uopste imas disketnu jedinucu, hoce da zeza, pa onda ukljuci. Javi efekat. Tipujem na to...ili modem ako imas. Ako ne upali otkaci HDD, FDD i DVD pa probaj samo sa onim sto mora da ima da bi POSTovao, pa ubadaj jedno po jedno dok ne stane

Navedi RAM brand, PSU (ili je i ono DTK???, njega ne mirisem previse)


M i G

:: Ovako, Ortak je kupio ASUS P5LD2 SE/C, Pentium D915, 1GB (2x512) DDR2 na 667 MHz, ASUS GeForce 7300 GT TOP, rezac pioneer 111D, HDD Wd 160GB, kuciste DTK.... I zamolio je mene da mu spojim komp. Posto sam vec drugom ortaku ja sastavljao komp sa identicnim komponentama (razlikuje se samo HDD, mozda malo losije napajanje je on imao, neko jeftinije NoName) i radio je savrseno. Problem je sledeci: ovaj komp kada sam spojio nece da se upali, zelena dioda na ploci svetli i pokazuje da struje ima, Power switch sam stavio tamo gde treba (kao i sve ostalo), ali kada se stisne dugme za paljenje, komp ne reaguje, ne pali se, niti krene kuler procesora da radi, niti ista, nista se ne desava, kao da nije ukljucen u struju, sve sam odradio kako treba, ali ne razumem zasto se ovo desava. Ako neko moze da mi pomogne molim vas, posto stvarno mi ne ide u glavu zasto je tako, napominjem da struje u kompu ima!!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
edy70 ooo 04.05.2007. 00:59 #17974

status: user
broj poruka: 1


DTK je dobro napajanje,ali ipak raskači sve što si stavi unutra ,proveri ram stavi ga u drugi slot,i nakači ono janeophodnije (ploča,grafika,ram).Proveri da li si dobro nakačio na ploču kabal od 12v
pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: ooo 04.05.2007. 01:09 #17976

status: user
broj poruka: 5696
DTK, nikako ne bih svrstao u kategoriju dobrih napajanja, vazilo je za najbolje a radilo malo bolje od half-name-ova...


M i G

::
::
:: DTK je dobro napajanje,ali ipak raskači sve što si stavi unutra ,proveri ram stavi ga u drugi slot,i nakači ono janeophodnije (ploča,grafika,ram).Proveri da li si dobro nakačio na ploču kabal od 12
:: pozdra
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
thedamager Za svaki slučaj... 04.05.2007. 01:45 #17980

status: user
broj poruka: 176
...znam da si rekao da si sve odradio kako treba, ali proveri konektore za front panel, ili čak probaj šrafcigerom da spojiš odgovarajuće pinove (možda kablić ne valja). Jesi li priključio četvoropinski kabl za CPU? Ja sam se jadan tako jednom isek`o da sam krljnno ploču, kad ono...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Kreni ovim redom 04.05.2007. 03:03 #17985

status: user
broj poruka: 4163
Ako si pokusao sto su ti rekle kolege
Pod uslovom da si sve spojio kako treba
1. otkaci struju sa svih uredjaja u kompu osim sa ploce pa probaj
2. proveri ispravnost napajanja i naponskog kabla
3. povadi sve pci kartice osim grafike (ako ih imas)
4. ako nije crklo napajanje 99% sam siguran da je crkla ploca (intel chip set obozava da pregori i da ne dozvoli startovanje racunara)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 verovali ili ne 04.05.2007. 07:06 #17987

status: user
broj poruka: 282
mom ortaku je vrisnuo power taster na kucistu, tako da pored provere kablova (ja sam jednom zaboravio P4 :)), cupanja komponenti, kontrole napajanja, probaj da spojis restart taster na mesto power tastera na ploci (meni je ovo uspelo kod ortaka) samo radi probe.


Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxpogues .... 04.05.2007. 07:23 #17989

status: user
broj poruka: 33

a ako ti to sve ne uspe...šta misliš, kako bi bilo da se batališ ćorava posla i ostaviš nekome ko je upućen da to uradi, a ti se pozabaviš nekim stvarima koje tebe više interesuju u životu i ne gubiš vreme sa tim???
podseća me na mog ortaka koji redovno pali raju da servisira kompjutere i ovi se prime, a onda nešto kasnije zove mene, tipa ne znam šta mu je, neće da upali, pomaži, reguliši, častim piće, klopu, treba da im uzmem neku paru itd... patetika...
dakle kao što rekoh svako ima svoj pos`o...
veni, vidi, piči....
probo si, ne ide, prepusti nekom ko zna i ne barkaj više.... ako se dosad nisi zainteresovo za problematiku ni nećeš, a ni ne trebaš (veruj mi, život će ti biti vedriji i izbeći ćeš gomilu nepotrebnog smaranja i utroška vremena zaludo).
`što manje dijete znaš, to si manje nesrećan`...
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev Nece 04.05.2007. 07:49 #17992

status: user
broj poruka: 1673
Ako si vec probao sve sto su ti drugi rekli da dodam jos ovo, izvadi jedan memorijski modul,pa onda probaj pa ako opet nece probaj sa drugim (izvadi prvi), ako i onda nece pozovi nekog majstora, sklopiti racunar nije neka mustra, svako moze da ga sklopi dovoljno je da zna sta mora da stavi u njega ali dobro sklopiti racunar ili ga namestiti da radi ako nesto krene lose e to je izazov koji nije za neiskusne korisnike i samozvane majstore. Budi srecan da te drug jos ne namesti da platis eventualnu stetu. A jos samo ovo sve si dobro spojio je u redu ali proveri natenane jos jednom, najcesce gledas u gresku a ne vidis je u trenutku. Raskaci sve i pocni polako i proveravaj dvaput, triput. A pravilo je da se u racunar ne ubode sve od jednom neko samo ploca, memorija,cpu,vga,hdd,cd (dvd) i flopi. Pa kad odradis instalaciju lepo dodajes ostale kartice i garant neces imati nikakav konflikt.
Ajd sad polako i bez panike, ako sumnjas na neku komponentu pozajmi je iz tvog racunara da budes siguran.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev nece 04.05.2007. 07:54 #17993

status: user
broj poruka: 1673
Sad se setih da nije disk SATA i da nisi mozda ubo Sata kabl za napajanje istovremeno sa starim cetvoropinskim? U prici sa jednim ortakom (sklapa konfiguracije u jednoj firmi) postavio sam pitanje dal` moze i dal` smeta ali nisam dobio odgovor jer nije bio siguran, zna da ne zna sta bi se desilo, proveri, mozda je problem u tome.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic Re: .... 04.05.2007. 10:24 #18000

status: user
broj poruka: 609
mozda coveka bas zanima taj pos`o..ako mu mi ovde ne pomognemo ko ce?mislim...covek pita ako zelis odgovori mu ako ne zelis nemoj ga ni sputavati..po meni ovaj forum i sluzi da se pomogne nekom,ako mozemo,i da mi kolege izmedju sebe razmenimo iskustva i ukoliko naidjemo na problem sto pre ga resimo..neznam kako je kod tebe ali meni je nekoliko puta stvarno bio neophodan savet iskusnijih kolega


::
:: a ako ti to sve ne uspe...šta misliš, kako bi bilo da se batališ ćorava posla i ostaviš nekome ko je upućen da to uradi, a ti se pozabaviš nekim stvarima koje tebe više interesuju u životu i ne gubiš vreme sa tim???
:: podseća me na mog ortaka koji redovno pali raju da servisira kompjutere i ovi se prime, a onda nešto kasnije zove mene, tipa ne znam šta mu je, neće da upali, pomaži, reguliši, častim piće, klopu, treba da im uzmem neku paru itd... patetika..
:: dakle kao što rekoh svako ima svoj pos`o..
:: veni, vidi, piči...
:: probo si, ne ide, prepusti nekom ko zna i ne barkaj više.... ako se dosad nisi zainteresovo za problematiku ni nećeš, a ni ne trebaš (veruj mi, život će ti biti vedriji i izbeći ćeš gomilu nepotrebnog smaranja i utroška vremena zaludo)
:: `što manje dijete znaš, to si manje nesrećan`..
:: Pozdra
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 04.05.2007. 10:54 #18003

status: user
broj poruka: 3529
Kao sto rekose ljudi, ostavi samo ono najneophodnije da bi se mashina upalila, cpu+mb+vga+napajanje+samo jedna memorija!
Obavezno resetuj bios i onda ako nece probaj sa zamenom memorije, ako nece onda sa napajanjem, a ako i tada nece, e onda je verovatno ploca!
Postoji i mogucnost da je grafika u maleru, kao i cpu, ali ako imas mogucnosti moras ih menjati jedno po jedno i sistemom eliminacije doci do odgovora sta je zapravo riknulo!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
geloso :: 04.05.2007. 11:03 #18005

status: user
broj poruka: 584
Dva puta mi se desilo da je nova masina pod naponom kompletno mrtva.
Izvadio bateriju, resetovao bios, vratio bateriju, masina proradila.
Razlog: zli duhovi.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Procedura 04.05.2007. 13:55 #18008

status: user
broj poruka: 9381

1 Otkaci sve sa maticne ploce. Sve podrazumeva SVE osim CPU, JEDNOG! modula RAM, NAPAJANJA I VGA.
2. Pogledaj dzamper za resetovanje BIOSA da ne stoji u pogresnom rezimu (na resetu)
3. Izvadi bateriju biosa i vrati je posle par sekundi
4.Pokusaj da upalis kratkim spajanjem pinova za paljenje ploce srafcigerom
5 Ako se ne upali, menjaj redom NAPAJANJE (vrlo verovatno)
6 Drugi brend memorije Kingmax DDR2 800MHz cesto nece da upali masine zbog nekompatibilnosti, nisam procitao koju ti imas)
7 Graficku
8 Ako se i dalje ne upali,(ako je to uopste ikako moguce), poslednji trzaj ti je vadjenje ploce van kuciste (mozda si je lose usrafio pa ima neki spoj)

9 Ukoliko se upali. vracej jednu po jednu komponentu natrag i vidi gde ce da zapne.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
smhardyu Re: :: 04.05.2007. 15:51 #18020

status: user
broj poruka: 104

Slazem se sa geloso-m.Obichno je to u pitanju...

:: Dva puta mi se desilo da je nova masina pod naponom kompletno mrtva
:: Izvadio bateriju, resetovao bios, vratio bateriju, masina proradila
:: Razlog: zli duhovi
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
smhardyu zdravo 04.05.2007. 15:54 #18022

status: user
broj poruka: 104
Pa gde si ti GELOSO!!!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
geloso Re: zdravo 04.05.2007. 16:25 #18028

status: user
broj poruka: 584
Zdravo Masteru, dobrodosao po drugi put...

Vidi, deca imaju problema sa igrackama.
Kazi ako imas nesto pametno...


:: Pa gde si ti GELOSO!!
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stcomp a možda... 04.05.2007. 18:29 #18050

status: user
broj poruka: 149

ovaj da nisi loše namestio procesor, dešava se da se pinovi iskrive kod montaže, a efekat je isti kao ovaj koji si ti opisao.Ako jesi kod lga775 socketa je ravno mučenju pokušaj da to ispeglaš al pokušaj.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djboki Možda je nešto banalno....npr. struja 04.05.2007. 19:28 #18058

status: user
broj poruka: 96
Da li imaš kvalitetnu struju na štekeru na koji je priključen komp.

Dešavalo mi se da ne će da se startuje komp zbog loše struje,osigurač oksidirao,nema
dobro uzemljenje,....jer kompjuter kada se startuje povlači dosta snage,i ako nema
dovoljno, napajanje neće da pokrene mašinu.

Elem, da ne dužim probaj da promeniš šteker i ubodeš tamo gde si siguran da je dobra
struja.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60274. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs