Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
GreenCare 2068 ili NeoTec XJ-201
STRANA 1 OD 1
PCoprema GreenCare 2068 ili NeoTec XJ-201 23.05.2007. 19:36 T4486

status: user
broj poruka: 292
Da li ima pozitivnog efekta na opste zdravlje upotreba jonizatora koji cisti vazduh od stetnih cestica, unistava visak virusa i bakterija kao i razgradnja katjona u vazduhu? Prvi ima aroma terapiju a oboje valjda imaju ozonizaciju?! Prvi je za 70m3 a drugi za 105m3 kako kazu. Hvala svima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Priroda 23.05.2007. 23:32 #20057

status: user
broj poruka: 6643
Sve što je neprirodno, loše se završi po prirodu. Pod uslovom da se sam smatraš delom prirode, ti jonizatori....
Evo, ovako, ja ću da kudim, ali samo dve funkcije ovih uređaja (pod blesavim uslovom, da ih oni stvarno i obavljaju): sterilizacija, i uništavanje prašine.... nakon godina i godina, treba ruke prati, nemoj da te na to opominje mati, hemijskih uništavača bakterija, sterilizacija, usisavanja prašine i filtriranja iste... došlo se do nepobitnog zaključka, da život ili još gore, odrastanje u takvoj sterilnoj i prečistoj sredini NEMINOVNO VODI DO ALERGIJA I ALERGIJSKE ASTME, a onda i do opšte degradacije imunog sistema. Sve je više takve dece, postoci rastu iz godine u godinu. Logika je jednostavna, ako mikrobi izostaju neko vreme, organizam zaključi da se više sa njima ne treba baviti, ne priprema odbranu i stvara preosetljivost - koja dovodi do alergija.
Sad, ako bi ti jonizatori u izuzetno zagađenoj sredini stanje dovodili u normalu ili blisko njoj, onda bi stvarno bili prihvatljivi, u suprotnom, verovatno više štete nego koristi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 24.05.2007. 00:18 #20064

status: user
broj poruka: 1673
Rekao bih da se slazem, mozda treba unistiti visak ali kako znati sta je visak, stalno gledati pod mikroskop? Mislim da je zdrav ljudski organizam u stanju da se izbori sa normalnom kolicinom svig s*anja oko nas. Ali ko pati od Astme najbolje da se konsultuje sa nekim pouzdanim lekarom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 24.05.2007. 08:10 #20071

status: user
broj poruka: 568
to ti je isto k`o u filmu `war of the worlds`... sjebali vanzemaljce mikrobi na koje je covek odavno razvio sistem odbrane a oni nisu jer se s istima nisu dotad susretali...

ja mislim da je redovno provetravanje i ciscenje (ali ne samo ovlas usisivacem vec mani i vlaznom krpom) dovoljno za odrzavanje potrebnih higijenskih uslova zivota tako da mislim da zdravom coveku to ne treba

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646135.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs