Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Panda Cloud i ostali...
STRANA 1 OD 1
MACHINE Panda Cloud i ostali... 28.07.2012. 21:09 T46865

status: user
broj poruka: 5696
Obzirom na popularizaciju Cloud computing-a vec neko vreme imamo i CLoud AV posebno Free-based.

Izasla je nova spanska Panda 2.0. Nisam ranije imao + iskustva sa Panda AV-om, mada ovaj mali cloud engine obecava posebno sto je firma stara i popularna:

http://www.cloudantivirus.com/en/#!/free-antivirus-download

Drugo resenje je Immunet 3.0 + ClamAV koji uz cloud ima i offline engine u vidu starog, poznatog i priznatog Unix/Linux mailer antivirusa pod nazivom Clam.

http://www.immunet.com/free/index.html
http://www.clamav.net/lang/en/

Treci koji sam video i deluje mi na oko i po opcijama najbolji jeste kineski AV poznatog prozivodjaca softvera Kingsoft:

http://www.kingsoftsecurity.com/
http://kingsoftna.com/

Da li je neko ozbiljnije testirao ili koristio ovako nesto, posebno milsim na Panda Cloud Free 2.0?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
useR1r re 28.07.2012. 22:47 #433682

status: user
broj poruka: 27



Avira je jos jedan kandidat za razmatranje
http://www.avira.com/en/avira-protection-cloud
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 28.07.2012. 23:24 #433685

status: user
broj poruka: 1586
O masino, sto godina te nema :D

Valjalo bi probati ove AV, da se zna koje su im mogucnosti. Cloud je jako zanimljiv, igram se pomalo sa tim.

Mogli bi malo diskutovati na tu temu, to je nesto sto se razivaja i jako brzo dolazi do krajnjeg korisnika. Recimo dropbox, jako prakticna stvar.

Ajde druzina neka baca iskustva i servise na oblaku, ko sta radi i probao i iskustva generalno.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba CAV 29.07.2012. 00:20 #433692

status: user
broj poruka: 1196
Koristio sam Pandu Cloud Free (ne znam koju verziju) i spasila me reinstalacije Windowsa koji je bio `zaštićen` Avirom, Spybotom i Malwarebytesom. To ne znači da je Panda bolja, samo da je bila bolja u određenoj, naizgled bezizlaznoj situaciji. ClamXAV koristim na Hachintoshu za non-real-time skeniranje i ok je, jer Mac i nije nešto pogodan za zaraze, kao ni Linux. Na Windowsu definitivno ne postoji zaštita koja će raditi svoj posao (zaštiti ga od malvera). Praksa je sledeća: koristiti bilo kakvu zaštitu, a kad se desi da nešto `prođe`, ići redom i čistiti sa svim poznatim čistačima, pa šta Billy da.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Sve je to računica 29.07.2012. 06:58 #433708

status: user
broj poruka: 6643
Pazi, NEMA BESPLATNE VEČERE. To je poslovica sa i na Zapadu, a važi svagde, pa i u cloud AV uslugama. ŠTA uzimaju od nas ako ne novac, oni koji nam pružaju usluge koje se inače plaćaju? Nešto uzimaju...
Uvreženo je kod nas, a ja nemam neki naročit argument protiv koji izgleda baš baš realno, da obični korisnici nemaju šta da kriju - što već svi ne rade (kupovanje softvera, crvene stranice i eventualno vređanje nekoga anonimno preko elektronske konverzacije... možda plaćanje ali takav kriminal bi odmah bio otkriven i nije vezan za ovakve, `firma` upade u računar) - tj. da ih baš briga i da će, ako je besplatno, staviti sve svoje podatke na facošup, pustiti neku `poverljivu i ozbiljnu` firmu da vršlja po vlastitom računaru itd.
Ne znam, ali teorije zavere su stvari koje opet, Srbi vole, pa... a znamo da je danas - informacija najskuplja i najtraženija roba. Recimo, neki mali neba junior kome je vršljano po računaru, jednog dana postane predsednički kandidat, i, u drugom krugu - naglo se povuče bez obrazloženja koje pije vodu (videli smo skoro iz susedne nam bratske, da se slično dogodilo, samo su ga još i uhapsili posle toga) ... jer je nečim ucenjen, zaprećeno mu je... mora da sluša, inače.... otkrivamo da .. šta ja znam ... znate već.
Dakle, kao nešto permanentno, nešto mi ne uliva poverenje oslanjanje na takav AV (iako koristim cloud, ali se nadam da biram sam šta tamo ide a šta ne), i to NE zbog paranoje koju sam naveo gore, već zato što pravi crv-virus, kakav smo skoro imali, isključuje i preuzima kontrolu veza sa internetom i update-om av i amw-a, pa ako nemaš nešto pri ruci što funkcioniše PRE spajanja na internet - nemaš ništa.
Po meni, to je super rešenje kada nemaš drugog rešenja, kada je potrebno ovo što je Neba (ali ne junior) naveo - da se pri problemu potraži pomoć svagde, pa i tamo.
To je, inače, naša stara ljekarija od davnina - pravoslavni hrišćani u teškim trenucima (bolesti koja ne prolazi od vradžbina i molitvi) odlaze kod muslimanskog hodže po pomoć, koja se dobija u vidu `zapisa` na turskom i arabici, a isto tako, muslimani odlaze kod popova i onda poste, svete vodice, čitaju molitve i štatijaznam, u pustoj nadi koja poslednja umire.
Tako će npr. i FunBOis nvidije, ako mu zeza kartica, u očajanju instalirati i ATI drajvere sve u nadi da će da proradi, a crveni igraju it`s meant to...
Ne znam, cloud napredno zvuči a znaju se mane - on jednostavno, nije pouzdan jer ovisi o mnogo stvari koje su van korisnikove - firmine kontrole, ali, svedoci smo da se neka tehnika - tehnologija - moda, ponekad usvaja bez obzira na evidentne mane koje su do juče sahranjivale mnoge firme koje su se o njih ogrešile (npr. da je neko izvadio na kafanski astal, današnji mobilni telefon, pre jedno 5-6 godina, to bi jednostavno bio BLAM, jer takvu ciglu ne bi imala ni babuskara sa pijaca, a danas je to suprotno - što veća cigla, to bolje).
Tako, možda i ovo zaživi.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
baxter re 04.08.2012. 16:44 #434619

status: user
broj poruka: 730
evo promo besplatan kljuc za Panda Cloud Antivirus 2.0

http://www.blogsolute.com/panda-cloud-antivirus-pro-2012-serial-key/23125/




Asus M4A88T-V Evo/USB3
AMD Phenom 2 960T BE 4.0Ghz NH D14
MSI Hawk GTX460 1Gb
Mushkin Black Line 2x2GB 1600Mhz CL7
Samsung F3 1Tb
SilverStone 500w



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
reevs panda cloud 05.11.2012. 18:39 #451959

status: user
broj poruka: 7

Ako ko hoce jednostavan interface bez gnjavaze, panda ko stvorena za to.

Panda cloud ne uzima ram nikako,lagana ko pero. Ali povuce procesor, ako neko nema veci CPU moze biti malo zapinjanja, narocito pandin web protector koji znatno zapinje kod surfanja.

Uglavnom Panda cloud free je zanimljiv antiviruscic.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646133.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs