Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Pomoc, nemam vise ideja
STRANA 1 OD 1
shkomi Pomoc, nemam vise ideja 17.07.2007. 15:06 T5024

status: user
broj poruka: 844
konfa C2D, p5w dh deluxe, 2gb kingston 800mhz, raptor 74gb,lite on dvd sata, pioneer dvd ata, maxtor 250gb ata, CM530 extreme power, GA7600gs, XP SP2. Sve je to lepo radilo ko sto i treba i onda iznenada, preko noci po 10s je postalo potrebno da se startuje solitaire, svako sledece startovanje je skoro trenutno, ali prvo bolesno dugo traje. Isto je i za autocad i za sve druge programe, prvo startovanje traje li traje, svako sledece je normalno brzo.Pri tom ne skace ni zauzece memorije ni procesora, samo malo zaglupi ko da je celeron na800mhz i to samo pri prvom startovanju programa.

sve sto mi je palo napamet sam pokusao. Nod 32, spybot,spyware doctor spysweeper...anti trojan, anti.... sigurno jedno 20ak programa nista nisu nasli. Defragmentaciju i diska i registrija disk trix i jos par programa, ciscenje sa tune up2007, proveranje registrija i brisanja svih repova, provera aktivnih procesa, memtest prolazi,ovo je tek 4 meseca stara instalacija, gde do problema nije bilo puno isntal deinstal.

Jel ima neko jos neku ideju, ja sam moju iscrpeo, za format c trenutno nemam vremena, a zaboravio sam da napravim image ciste instalacije.

hvala svima unapred
Devize devize bonda elema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg ... 17.07.2007. 15:26 #23734

status: user
broj poruka: 711
Proveri performanse HDD... To bi objasnilo zasto mu za prvo pokretanje treba toliko dugo (kod drugog i svih ostalih vec je kesirano to sto ucitavas)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ko tu koga 17.07.2007. 15:51 #23741

status: user
broj poruka: 6643
Neki od tih programa za zaštitu mrcvari svaki novi exe koji se pojavi, a kasnije ga iskulira. Sa tako jakom mašinom, nema drugog objašnjenja. Ovo sa HDD-om, samo ako i podizanje windows-a traje tolik drugo.
Koristi neki od process explorer-a i sličnih programa koji nadograđuju task manager da bi video šta se dešava u trenucima pokretanja novih programa.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 17.07.2007. 16:05 #23742

status: user
broj poruka: 12057

Slažem se da prvo proveriš performanse diska u recimo Sandri 2007.
Ako je sa tim sve u redu, a ništa od tih programa ti nije pomoglo, a siguran si da ti nijedan od
njih ne jede resurse, onda si verovatno negde pokupio neki rootkit.

Rootkit je jedna zajebana stvarčica koja podseća na virus, ali radi mnogo dublje od njega.
Specifični su po tome što znaju da se sakrivaju od operativnog sistema, tako što se prijavljuju kao neophodan servis ili tako što se kriju od alata za traženje. Ti to nećeš ni videti, ali neki od njih imaju mogućnost da čak dobiju resurse od kernel-a, da ih žderu, usporavaju i čak i gase.

Ako imaš tu nekog ortaka, nabavi neki od rooktik cleaner-a i otiđi sa sistemskih HDD-om kod njega i probajte da čistite. Sam da očistiš, šanse su male, jer se dobro kriju.

Ako nemaš nekog za upomoć , žao mi je samo format pomaže.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi upphhh 17.07.2007. 16:07 #23743

status: user
broj poruka: 844
hdd nije, softver za dijagnostiku ne prijavljuje nista i da ga ne ureknem ima jako lepo vreme citanja i pisanja i velikih i malih fajlova.samo nod 32 skenira sta se desava, on mi nikad nije pravio probleme, pratio sam i preko par programcica i nista spektakularno se ne desava prilikom startovanja nekog programa, nema nijednog sumnjivog procesa
Devize devize bonda elema

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi rootkit 17.07.2007. 16:13 #23745

status: user
broj poruka: 844
moguce da je rootkit

Devize devize bonda elema

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko rootkita 17.07.2007. 16:33 #23748

status: user
broj poruka: 6643
Mislite da je rootkit toliko pametan da oponaša avp-e i malware-spyware programe, pa prvi put `trzne` na novopokrenuti program, a posle ga kulira? Nekako.... u svakom slučaju, nek proba neki rootkit revealer (ima recimo, na AVG-u džabaka jedan)... ipak, ja mislim da imaju tačno digitalne potpise najvažnijih avp-a i programa koji mogu da ih detektuju i da trzaju samo na njih - krijući se, ili privremeno onesposobljavajući pojedine servise avp-a.
Skeniranje sa nod32... ništa ne govori posebno. On samo lično ne opterećuje sistem kao mnogi drugi, ali, procenat otkrivanja mu je daleko najbolnija tačka. Ako se sumnja na rootkit, virus, malware ili spyware - ili kombinaciju svega toga, onda nikako ne može da se osloni na samo jedan avp, već bar na tri, a tek anti- mal/spy programi, njih ni tuce verovatno nije dovoljno da se sve detektuje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 17.07.2007. 17:16 #23751

status: user
broj poruka: 3529
Jako mi je poznato, imao sam takav slucaj dva puta za redom kod jednog ortaka, prvo pokretanje duuuuuugoooooo, posle sve normalno tog istog programa, pa za sledeci opet duuuugoooo i tako sve u krug! Heh!
Posto je on bio non stop on line, a sa svim zivim skeniranjem i ciscenjem nisam nista uspeo, cim sam mu iskljucio net, sve je radilo normalno, cim ga vratim opet isto, dakle nesto se uvuklo i nema sanse da ga ocisti, a za to nesto je potrebno da je on line da bi bilo aktivno(slalo podatke preko neta)! On je bio povezan preko LAN-a na ruter, tako da cim sam video da pri svakom pokretanju neke aplikacije odredjeni br. podataka se salje preko lan konekcije, sve mi je bilo jasno. E sad ti si verovatno ovo proverio(ili nisi?)?
BTW da ne duzim, oba puta je reinstaliran win i nakon toga i patchovan, za sada nema problema.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs