Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
da li mozda neko zna...
STRANA 1 OD 1
Ruff da li mozda neko zna... 04.08.2007. 04:52 T5165

status: user
broj poruka: 829
c2d e4400
asus p5k
geil 2x1gb@800mhz
gw 8600gt
wd caviar 500gb
cooler master centurion 534, ako nesto znaci...

prvo je pri instalaciji windowsa pri formatirnju particije posle sto posto vikao da je verovatno disk ostecen.
odneo u radnju, lik mi proverio hard na ga ds3 maticnoj, radi savrseno! zamenio je i memoriju, ubacio novi hard(koji isto nije radio) probao jos neke detalje, da bi na kraju ustanovio da mi je konektor za usb-ove na prednjem delu kucista omasen za 2 pina i da je tu problem. startuje windows posle toga, pocne instalacija, zavrsi format i pusti me da ja kuci zavrsim instalaciju.

kuci sam ubacio moj win i tek iz treceg pokusaja uspeo je format&install, ali pri bootovanju sa harda javi da ima gresku nesto\system32\ntdll.dll... jos dva puta uradio instalaciju(od jedno 8 pokusaja) i svaki put posle logoa windowsa xp izbaci plavi ekran sa istim natpisom, unknown hard error, fali ti ntdll.dll... cak sam promenio sata kabl i istakao onaj problematicni konektor pre toga i nista.

jel zna neko sta je u pitanju? jel nesto riknjava, ili je jos nesto pogresno utaknuto, ili nesto trece?...
Nikolas
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.08.2007. 06:16 #24793

status: user
broj poruka: 12057

Nadam se da si siguran u tu kopiju Windows-a koju instaliraš....

Ja bi prvo sa Gold Memory programom ispitao RAM.
Probaj drugi SATA konektor na ploči.
Možda se tvoja ploča `šutira` sa WD-om. Ako ne proradi na drugom konektoru: BIOS update.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy A da li si 04.08.2007. 11:26 #24799

status: user
broj poruka: 4163
poturio disketu sa sata drajverima na početku instalacije kada win zatraži ` ubacite disketu ako imate sata, raid ili neki drugi kontroler`?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Hmmm 04.08.2007. 13:15 #24800

status: user
broj poruka: 729
Ja imam C2d, asus p5k deluxe i seagate barracuda 500 gb i ama bas sve funkcionise savrseno. Nije mi trebao nikakav SATA drajver kao sto je servispc predlozio, niti nesto tako... Meni se jednom na poslu desilo nesto slicno i, verovao ili ne, kad sam zamenio dvd rezac i stavio drugi, sve je krenulo kao ludo. Moguce je da je to, a ipak i proveri da li si dobro `natakao` kablove ili mozda taj kabl nije dobar. Neka ti HD bude na SATA 1. Vrlo je moguce i da ti kopija windowsa xp nije dobra.

Napisi koji cd/dvd citac/rezac koristis i koja ti je kopija Windows-a. Pogledaj da nisi ostavio otiske posle bureka na narezanom delu CD-a . Probaj sa Vistom (sko skoristis XP) ili sa Win 2000 (malo tezi slucaj)...

Uf, sta sve moze da bude problem...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff re 04.08.2007. 17:29 #24828

status: user
broj poruka: 829
@bax2003: kopija wina mi je ok(imam je na kompu sa koga trenutno pisem post). imao sam ranije neispravnu memoriju i tada nikada nije uspeo da zavrsi instalaciju, ovo se nije dogadjalo, ali probacu... sata konektor je kao i kabl, zamenjen. probacu i update biosa pa sta bude(mada je maticna stara 10dana)...

@servispc: nisam nikad video da me je to pitao. stavise, ponekad je preskakao i `end user licence agreement`, pa ko zna sta se njemu sve mota po elektronskim kolima...:-)

@nastyb: probacu i da zamenim sa drugim citacem. koristim pioneer 111d. burek ni ne jedem, a cd-ove cuvam, ali i to cu proveriti. probacu i da ubacim cd sa sp1, a ortak mi danas donosi xp sp2 64bit. vistu necu koristiti najkrace dok ne izadje sp1..


hvala vam svima narode, probacu sve sto ste predlozili i javicu vam rezultate!
pozdrav!
Nikolas

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 Sto ne probas neku live ... 04.08.2007. 19:25 #24835

status: user
broj poruka: 718
...verziju linuxa pa ako ona ne moze da se digne ti juri hardware , ako se podigne opet =>win?
...just a thaugt(imas knoppix kao najjednostavniji)...`Ajd u zdravlje!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: re 04.08.2007. 20:55 #24839

status: user
broj poruka: 4163
:: @servispc: nisam nikad video da me je to pitao. stavise, ponekad je preskakao i `end user licence agreement`, pa ko zna sta se njemu sve mota po elektronskim kolima...:-

Neće on tebe ništa da pita, jednostavno ti ispisuje poruke u dnu ekrana i to pre kopiranja fajlova. U tom trenutku mu poturiš disketu pa enter. Ja sam imao neke soket 939 ploče koje su me zavitlavale i to je bilo rešenje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Baš Svašta... 04.08.2007. 21:58 #24842

status: user
broj poruka: 4228
Kao što su već judi pomenuli, možda je do optike... Ali pre nego što promeniš...
1. Da li je DVD priključen na ATA133 kabl?
2. Da li je priključen na crni kraj tog kabla?
3. Da li je džamper na Master ili Cableselective?

Kažeš da si ranije imao neispravnu memoriju: na ovom kompu ili nekom drugom? Da li si probao samo sa jednim modulom? Pokušaj, kao što bax2003 reče, sa GoldMemory ili MemTest programom da istestiraš memoriju.

Zanimljivo je to što ti je `lik` rekao za prednje USB portove, ali dobro.

Da li si pokušao da formatiraš disk sa WD programom? Da li imaš particije veće od 132Gb?

Konačno, da li si već imao problema sa ovim napajanjem na nekoj drugoj konfiguraciji? Da li si probao da promeniš konektore za hard disk? Da li ideš preko adaptera za SATA napajanje? Da li si probao sa drugim napajanjem?

Izvini ako sam preterao sa pitanjima?

Srećno!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoman ja sam imao isti problem 04.08.2007. 23:00 #24844

status: user
broj poruka: 103

Imao sam isti problem,pri formatiranju C:\ diska sa alatkom iz Administative tools,nisam aktivirao
formatiranu particiju.Jer pri formatiranju paticije je potrebno istu i aktivirati,ako to ne uradis javljace ti se ista poruka kao u tvom slucaju.
E sad, da bi problem resio potreban ti je disk sa insalacijom Windows ME,sa njim treba da pokrenes dijagnosticki rezim i aktiviras svoju formatiranu paticiju.
Posle ovog ces moci da instaliras Windows i sve ostalo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff re 05.08.2007. 00:11 #24848

status: user
broj poruka: 829
dosao mi je danas ortak i celo poslepodne smo isprobavali kombinacije sa hardverom i isprobavali sta smo mogli od vasih predloga...

rezultat:
1.pioneer bio dzamperisan kao master na pata kablu(nismo sigurni da je to smetalo, ali posto smo u istoj turi uradili vise stvari, moze da bude razlog -zamenjen je sa slave cd-rw lg-jem)
2.problem je sa dual channelom! iako su geilovi kupljeni kao dual channel kit, tek kad smo istakli drugu, sve je islo lepo. posle instalacije druga je ubacena odmah pored(u crni slot, da rade rasparno) i sad evo pisem iz windowsa na novom kompu! sistem i bios ih sve vreme citaju obe(2048mb ram), nikad nije pisalo 1024mb, osim kad smo jednu istakli:-)

ne znam koja ne valja, mozda prva ima problem kad je uparena, mozda druga, a ortak mi je rekao da ih ne izlazem nikakvim ekstremnim testovima, vec da odnesem u servis da ustanove konkretan problem.

ono sto me sada zanima: obojica mislimo da je u pitanju memorija, ali moze li da se desi i da maticna ima problem sa dual channelom?... ni to nismo iskljucili...

hvala svima na odgovorima, bili su od pomoci!:-D
Nikolas

P.S. @dragojlo2: probao sam to jos prvi dan, sa knoppixom 5.0, ali javio se problem pri bootovanju. mislim da je stvar bila u tome sto disk nije bio formatiran, pa knoppix nije imao gde da pise temp fajlove...:-)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
andrejnp Zanimljivo!!!!! 05.08.2007. 12:58 #24879

status: user
broj poruka: 486

Pustim jos jdnom teet gold memori pa polse. Sanse nema na ploci ne radi dual chanel!!! Jedino moze da bude morijija iili sot za memoriju na ploci sto mi se vec desavalo sa susom!!!!!!!!!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff Re: Zanimljivo!!!!! 05.08.2007. 15:24 #24885

status: user
broj poruka: 829
ok, probacu gold memory. ali ako te testove prodje super, pretpostavljam da je onda do ploce ili da vrtim jos jednom. ubacio sam ih jednom u dual posto sam instalirao win i pri startup-u se restartovao sam od sebe dva puta, a onda sam ga ugasio i vratio memoriju u crni slot i sve radi lepo! verovatno je memorija...
Nikolas

::
:: Pustim jos jdnom teet gold memori pa polse. Sanse nema na ploci ne radi dual chanel!!! Jedino moze da bude morijija iili sot za memoriju na ploci sto mi se vec desavalo sa susom!!!!!!!!!!
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Da li si probao... 05.08.2007. 19:24 #24899

status: user
broj poruka: 4228
sa svakim memorijskim modulom posebno, da li bilo koji modul, kada je sam na ploči, podiže windows? Vidim na Asus sajtu da su 2x Geil 800 koristili za demonstraciju performansi. Da li si probao da overklokuješ? Da li si probao da resetuješ CMOS? Da li za tvoju ploču postoji nova revizija BIOS-a? Možda su memorije u redu. Pre nego što ih vratiš, pokušaj da istestiraš svaki modul pojedinačno nekim programom za testiranje memorije, par ciklusa takvih testova ne može da naškodi ispravnoj memoriji. Proveri ovo da budeš siguran da baš ovaj par nije kompatibilan sa tvojom pločom ili je neki modul neispravan...

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff Re: Da li si probao... 06.08.2007. 03:08 #24930

status: user
broj poruka: 829

Nikolas

:: sa svakim memorijskim modulom posebno, da li bilo koji modul, kada je sam na ploči, podiže windows

pa i nisam, bio sam toliko srecan sto je podigao win, znaci znam da jedan sam sigurno podize...

:: Vidim na Asus sajtu da su 2x Geil 800 koristili za demonstraciju performansi. Da li si probao da overklokuješ? Da li si probao da resetuješ CMOS?

ne znam da klokujem, a priznajem da nisam ni 100% siguran kako se resetuje cmos...

:: Da li za tvoju ploču postoji nova revizija BIOS-a?

postoji, ima na sajtu, ali necu ja da flesujem bios, da ne bih ugrozio garanciju...

Možda su memorije u redu. Pre nego što ih vratiš, pokušaj da istestiraš svaki modul pojedinačno nekim programom za testiranje memorije, par ciklusa takvih testova ne može da naškodi ispravnoj memoriji. Proveri ovo da budeš siguran da baš ovaj par nije kompatibilan sa tvojom pločom ili je neki modul neispravan...

evo sad cu probati da skinem gold memory, pa ako uspem, onda cu testirati veceras, ako ne, idem ja lepo u servis kod onih kod kojih sam kupio plocu, pa ce mi tamo sigurno ustanoviti...
::
:: Pozdrav!

Takodje pozdrav i hvala!:-)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646108.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs