Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Zeza me AMD XP Atlon racunar, potrebna strucna pomoc
STRANA 1 OD 1
ivankknd Zeza me AMD XP Atlon racunar, potrebna strucna pomoc 13.08.2007. 02:41 T5253

status: user
broj poruka: 12
Pozdrav svima. Imam nebulozan problem sa ortakovom masinom. Konfiguracija je sledece sadrzine: XP 2100+ ploca matsonic ms 8137c+ (kt 266a), ram NCP 256/pc 2700, vga g force 4 mx 440, maxtor 40gb, cd lg 52x, dvd rom lg 16x (danas stavljen), atx 300w ms industrial, modem lucent 56k.
Evo sta se desava. Komp je do juce radio besprekorno i drugar me je zamolio da mu dam dvd da na njemu moze da gleda filmove. Komp je iskljucivo koristio za net i word i na njemu nista drugo nije radjeno. Kada ubacim disk u dvd on ga regularno procita i kao pocne da radi, medjutim posle par sekundi izbaci neku gresku tipa ovaj program je napravio gresku na toj i toj adresi i mora da se zatvori. Isto se desava i sa cd i sa dvd diskovima. Kada ubacim cd u cd rom on radi bez greske. Napominjem da je dvd rom potpuno ispravan jer na mom kompjuteru radi besprekorno. Drugi problem je jos nebuloznije prirode. Kada pustim dvx film sa cd-a, pojavljuju mi se neke linije u donjem delu slike ( tacnije 5 linija na rasponu od po 3-4 milimetra. To nikada nisam video u zivotu. Sistem sam reinstalirao 3 puta, drajveri i kodeci kao i kompletan softver je proveren na vise racunara (kod mene sve to radi). Siguran sam da je problem hardverske prirode, ali sta? Napajanje, hard disk, memorija i opticki uredjaji su ispravni 100% (proverio sam ih na mom kompu).
Da li neko moze da mi pomogne oko ovoga, ja vise nemam nijednu ideju...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.08.2007. 02:57 #25341

status: user
broj poruka: 12057

Ne vezano za probleme, Matsonic MS 8137c+ je najgora ploča u univerzumu.

Što se tiče prvog problema, proverite da li je sve u redu sa IDE data kablom koji ste uboli
u DVD.

Što se tiče drugog problema, ako si siguran da je softver (najviše mislim na kodeke) pravilno instaliran i podeshen, je bi probao da pustim filmove sa drugom grafičkom karticom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ivankknd Re: Re: 13.08.2007. 03:35 #25342

status: user
broj poruka: 12
Proverio sam kabl. Kada ga stavim na cd on radi bez greske. Nisam napomenu da sam i grafiku probao kod mene (izvinjavam se), radi ok. Cak sam pokusavao i opcije u biosu, sve oko agp podesavanja, default opcije i opet nista. Sto se ove ploce tice, nikada nije pravila problem. Stavise komp mu radi (to jest radio do juce) svakodnevno bez ikakvog problema vec 4 godine.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC OK, nista strasno 13.08.2007. 04:06 #25343

status: user
broj poruka: 9385
Najverovatnije ti je u pitanju napajanje, pokusaj da DVD povezes na drugu granu napajanja i POKUSAJ SAMO DVD kao master, otkaci CD sa grane. Graficka karta nema veze sa problemom, a jos manje ostatak konfiguracije.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ivankknd Re: OK, nista strasno 13.08.2007. 04:45 #25345

status: user
broj poruka: 12
Nije. To sam vec sve probao. Drndam se sa ovim kompom ceo dan, poludeo sam vise od njega, a moram da ga zavrsim. Hvala u svakom slucaju na odgovorima i vasem trudu. Meni ovo lici na visu silu. Da li je moguce da nesto nije kompatibilno u ovoj kombinaciji ili nesto trece, ja ovakav problem jos ne videh
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Ah taj Matsonic, što ga bre stalno kudite 13.08.2007. 05:14 #25346

status: user
broj poruka: 4163
A da ima zajeb, ima. Što se tiče DVD roma, ova ploča NEÆE raditi sa optikom novijeg datuma koja podržava ATA66 transfer ako je nakačiš na ATA33 kabl. Garantovano ti je DVD vezan ATA33 kablom. Proveri i zameni kabl ako je to u pitanju a 99% sam siguran da je to.
Ovo drugo. Jebiga, mislim, šda da ti kažem. Moja prognoza ti je sledeća - nije dobar procesor, tačnije ne rade mu multimedijalne instrukcije kako treba. Ovo ćeš proveriti na sledeći način. Otvori display propersties, klikni na opciju desktop. Tu imaš da izabereš sličice za pozadinu. Kreni od prve i klikći mišem na drugu treću itd u rasponima od po jedne sekunde. Gledaj ikonicu monitora gde će prikazivati slike. Ako su slike nečitke tj na njima imaš vodoravne linije to je znak da je CPU NEISPRAVAN, tj poluispravan tj ne rade mu multimedijalne instrukcije. Ako je to u pitanju taj problem možeš sigurno da rešiš zamenom procesora (that sucks). Postoji i alternativa. Smanji klok procesora na 1500Mhz tj skini mu magistralu sa 133 na 100 Mhz. To ćeš uraditi pomoću džampera koji se nalazi desno od bios čipa (jedan jedini, nemoj da tražiš po biosu). Sada će ti se proc prijaviti kao AMD atlon 1800+. Sada probaj ponovo dvx. Šansa da će da radi je pola pola, a ako ne proradi tvog ortaka čeka izdatak za procesor ili da ga ostavi da mu kompiš radi ko i ranije. Inače imao sam prilike da se toga nagledam pre 4-5 godina sa famoznom II kategorijom tray procesora iz famoznog singapurskog TG-a


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Dodatak 13.08.2007. 05:24 #25347

status: user
broj poruka: 4163
Zaboravih da napomenem. Pri ovim slučajevima kao tvoj, nijedan CPU test neće prijaviti grešku procesora, ovo sam saznao čisto empirijski. A najzanimljivije od svega je to da će sve ostalo da radi, 3D igrice, muzika i sve ostalo. Ne rade `SAMO` dvx i dvd filmovi, i programi gde se obrađuju video fajlovi.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ivankknd Re: Ah taj Matsonic, što ga bre stalno kudite 13.08.2007. 08:33 #25353

status: user
broj poruka: 12
Radi!!! Ne mogu da verujem!!! Nikada ne bi pomislio na to sto si rekao, zamenio sam kabl, smanjio takt i SVE RADI!!!
Svaka cast, hvala najlepse
hvala svima


:: A da ima zajeb, ima. Što se tiče DVD roma, ova ploča NEÆE raditi sa optikom novijeg datuma koja podržava ATA66 transfer ako je nakačiš na ATA33 kabl. Garantovano ti je DVD vezan ATA33 kablom. Proveri i zameni kabl ako je to u pitanju a 99% sam siguran da je to
:: Ovo drugo. Jebiga, mislim, šda da ti kažem. Moja prognoza ti je sledeća - nije dobar procesor, tačnije ne rade mu multimedijalne instrukcije kako treba. Ovo ćeš proveriti na sledeći način. Otvori display propersties, klikni na opciju desktop. Tu imaš da izabereš sličice za pozadinu. Kreni od prve i klikći mišem na drugu treću itd u rasponima od po jedne sekunde. Gledaj ikonicu monitora gde će prikazivati slike. Ako su slike nečitke tj na njima imaš vodoravne linije to je znak da je CPU NEISPRAVAN, tj poluispravan tj ne rade mu multimedijalne instrukcije. Ako je to u pitanju taj problem možeš sigurno da rešiš zamenom procesora (that sucks). Postoji i alternativa. Smanji klok procesora na 1500Mhz tj skini mu magistralu sa 133 na 100 Mhz. To ćeš uraditi pomoću džampera koji se nalazi desno od bios čipa (jedan jedini, nemoj da tražiš po biosu). Sada će ti se proc prijaviti kao AMD atlon 1800+. Sada probaj ponovo dvx. Šansa da će da radi je pola pola, a ako ne proradi tvog ortaka čeka izdatak za procesor ili da ga ostavi da mu kompiš radi ko i ranije. Inače imao sam prilike da se toga nagledam pre 4-5 godina sa famoznom II kategorijom tray procesora iz famoznog singapurskog TG-a
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ..... 13.08.2007. 12:24 #25361

status: user
broj poruka: 4506



ajmo ceo stadion talas za servispc :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Eto... 13.08.2007. 14:16 #25369

status: user
broj poruka: 4163
@bax2003

Ironija, za mene je model matsonica MS 8137C (žuta pcb)najbolja KT266 ploča koju sam video, ali zato model MS 8137C+ (zelena pcb)je najgora nakaza ikad napravljena. Na prvi model si mogao da nakačiš bilo koju AGP i popuniš sve PCI slotove, staviš bilo koju memoriju i to RADI, bez problema konflikata itd. dok je ova druga užas, sušta suprotost takoreći freek of the freaks...

@ivankknd

nema na čemu i drugi put.

P. S. da nije prefiks kknd - kraš kill `n distroj


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ivankknd Re: Eto... 13.08.2007. 20:50 #25389

status: user
broj poruka: 12
jeste bas to znaci (crush kill and destroy). Znaci moj ortak ima nakazu od ploce. Pa dobro nek mu za sada radi ovako kako radi-bitno je da radi.


:: @bax200
::
:: Ironija, za mene je model matsonica MS 8137C (žuta pcb)najbolja KT266 ploča koju sam video, ali zato model MS 8137C+ (zelena pcb)je najgora nakaza ikad napravljena. Na prvi model si mogao da nakačiš bilo koju AGP i popuniš sve PCI slotove, staviš bilo koju memoriju i to RADI, bez problema konflikata itd. dok je ova druga užas, sušta suprotost takoreći freek of the freaks..
::
:: @ivankkn
::
:: nema na čemu i drugi put
::
:: P. S. da nije prefiks kknd - kraš kill `n distroj
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs