Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
SOCIJALIZAM PONOVO UDARA: novi i veći porezi - umesto štednje i racionalizacije
STRANA 1 OD 2  
PhatPhuck SOCIJALIZAM PONOVO UDARA: novi i veći porezi - umesto štednje i racionalizacije 07.05.2013. 19:06 T52972

status: user
broj poruka: 1886
SAMO U PROŠLOM MESECU JE U MALOPRODAJAMA PALA PRODAJA ČITAVIH 17% - ZBOG POVEĆANJA PDV-a, znači - ljudi manje kupuju i hranu, ono bez čega ne mogu - A TEK ĆE MANJE KUPOVATI HARDVER I SLIČNO - ako na hrani moraju da štede.

Umesto da otpuste deo od 550 HILJADA stranačkih/rodbinskih `kadrova` u javnom sektoru, otvarača vrata, referenata za promaju, opštinarskih službeničića i (ne)radnika zaposlenih u masivno-gubitaškim javnim preduzećima - Socijalistička Država Srbija vas sada smatra `trulim kapitalistima` ako se SLUČAJNO usudite da imate još jedan stan/nekretninu - osim one u kojoj živite.
Automatski pretpostavljaju da `vi to izdajete, zgrćete ogromne pare, te vas treba lupiti novim porezom po ušima`, da bi kupovali socijalni mir i da ih `raja` ne bi smenila sa vlasti jer ne dobija dovoljno beneficija od države: ista ona raja/seljačine/majmuni koji, umesto da se prekvalifikuju, nauče da rade nešto novo i savremenije - i da zarađuju više para, radije puste TV da gledaju turske serije o osmanlijama za kojima, čini se, i dalje čeznemo, Farmu i ostalo.

Ako ste sposobni, ako ste bili racionalni, štedeli, ulagali pametno - i stekli sebi dodatnu nekretninu - u kojoj imate u planu da sutra žive vaša deca, socijalisti (u koje spadaju SVI u trenutnoj vladi) - koji veruju u stalnu preraspodelu bogatstva (to jest, uvek dajte deo vaših para `siromašnijima` - bez obzira što su većina tih siromašnih siromašni zbog sopstvene LENJOSTI, KRATKOVIDOSTI, RAZMAŽENOSTI i GLUPOSTI - banderosi koji kradu Bogu dane, umesto da rade na sebi), smatraju da trebate da budete KAŽNJENI, jer `NIKO NE SME DA *NE* BUDE KAO RAJA/PLEBS, da bude pametniji, iskusniji, sposobniji od njih - jer rajom/plebsom/glupacima je mnogo lakše manipulisati nego ljudima koji imaju dve čuke u glavi.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/380488/Dinkic-Manji-porez-na-plate-veci - na-imovinu

Isto kao što su dali sebi za pravo da vam nametnu da `ako imate pristup elektro-mreži, to jest, imate struju u stanu/kući - to obavezno znači da po ceo dan gledate reprize `Boljeg života` na RTS-u, i treba da plaćate pretplatu za taj visoko-kvalitetni i visoko-informativni, obogaćujući TV program.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Megaministar Dinkić, koji je još pre 4 godine smatrao da je `Srbija izašla iz krize` 07.05.2013. 19:15 #491410

status: user
broj poruka: 1886
`Megaministar megaministarstva priznao nam je da se budžet ne puni u skladu sa njegovim optimističkim prognozama sa početka novog mandata. Dogodilo se sve što je uz visoku dozu ironije odbacivao. Improvizacije su se suočile sa mrskom ekonomskom istinom i logikom. Upozoravali smo da će povećanje stope PDV-a sa 18 na 20 odsto smanjiti prihode budžeta, a povećati poresku evaziju. Da će usporiti koeficijent obrta kapitala, umanjiti akumulaciju a povećati zaduživanje ionako prezadužene privrede. Podizati stopu PDV-a u vreme kada padaju inostrane i domaće investicije, kada promet u maloprodajama stalno ima silaznu putanju, troškovi privređivanja stalno rastu, kada je privredna likvidnost na ivici kolapsa, kad crno tržište zatvara 3.000 trgovinskih radnji mesečno, kad broj nezaposlenih konstantno raste - najkraći je put u radikalno povećanje budžetskog deficita. Prihodi od PDV-a biće, po ministru, za 20 milijardi dinara manji od planiranih. Podbacio je, kaže, i porez na dobit pravnih lica. I prihod od akciza će biti manji za sedam milijardi dinara. I carinski prihodi će biti znatno manji od planiranih. Navedene statističke podatke treba još i depolitizovati i uzeti sa velikom dozom rezerve. Pre će biti da su znatno lošiji od gore navedenih. Onakve kakve je struka i privreda predvidela. Dakle, fiskalni deficit će biti između 1,6 i 1,7 milijardi evra i ne 3,6 odsto BDP nego oko 4,5 odsto. Optimistično. Improvizacije nisu, niti mogu dati pozitivne rezultate čak ni kratkoročno. Šta sad? Kako pred MMF? Oni se ne daju obmanuti jeftinom ekonomskom demagogijom, ali ih, u suštini, i ne interesuje naš ekonomski oporavak. Za njih smo poželjni partneri sve dok se zadužujemo i vraćamo dugove. Ministar je najavio i smanjenje poreza na zarade sa 12 na 10 odsto, a povećanje doprinosa za penziono osiguranje sa 22 na 24 odsto. Znači, smanjenje prihoda od poreza na dohodak za dva odsto na osnovicu od 45 milijardi dinara, koliko iznosi ukupan prihod od ovog poreza...

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Nastavak: 07.05.2013. 19:15 #491411

status: user
broj poruka: 1886
`Tu je važna napomena da se 80 odsto ovih sredstava transferiše u budžete lokalnih samouprava. Uz to, povećanje od dva odsto na iznos od 594 milijarde dinara koliko iznosi prihod fonda PIO sa transferom sredstava iz budžeta, dodatno će opteretiti privredu, jer je stopa tih doprinosa dvostruko veća od stope poreza na dohodak. Za toliko će se povećati troškovi poslovanja. Uz neizbežnu frazu da se na ovaj način `pomaže privredi`. Prava namera ministra jeste da se posredno umanje transferi lokalnim zajednicama od poreza na dohodak građana, i to za oko 16 odsto, što je i bio predlog Fiskalnog saveta i MMF-a. Njihov preporuka je i bila da se transferi od poreza na dohodak građana smanje sa 80 na 40 odsto, tj vrate u stare okvire. Epilog ove mere koju predlaže Dinkić trebalo bi da bude neznatno umanjeni prihodi republičkog budžeta od poreza na dohodak građana (samo 20 odsto predstavlja prihod budžeta) a znatno uvećani prihodi od povećanja doprinosa za PIO fond. Namera je i da se ujdurma prikrije kako se ne bi ugrozila stranačka `rejting ekonomija` URS-a i velika ideja decentralizacije. Strašne li demagogije i još strašnije improvizacije. Ministar je najavio i povećanje limita za paušalni porez sa tri na šest miliona dinara. Pa šta?! Katastrofalna je bila odluka Vlade da preduzetnici i zanatlije koji nisu u sistemu PDV-a ne moraju da evidentiraju promet preko fiskalne kase. A kako će onda vršiti obavezu evidentiranja prometa? Kako će se i na osnovu kojih podataka utvrditi da li su prešli limit od tri odnosno šest miliona dinara i postali obveznici PDV-a? Kaže mi jedan preduzetnik: `Isključio sam kasu, ne predajem pazar a sve radim u kešu`. Savršen opis besmislenog rešenja. U izgledu je i da će svim ministarstvima biti smanjeni budžeti za ukupno 30 milijardi. Za toliko će biti smanjena i tražnja. Ko li će sve zakukati zbog ovih mera? Izvesno, po ustaljenoj praksi, stradaće investicije. Ali, IT sektoru će davanja biti umanjena za iznos doprinosa za zdravstveno osiguranje. Vlada će plaćati troškove lečenja po dostavljenom računu. Idealno za zloupotrebe. Valjda se nadaju da je u IT sektoru sve mladi kadar koji i nije često bolestan. Naravno, i pitanje zašto se pomaže onima kojima je pomoć najmanje potrebna a diskriminišu se mnogo lošiji sektori. tekstilni ili građevinski. Nastavlja se ekonomija agonije. Sistemska rešenja se zamenjuju improvizacijama. Strategije ni na vidiku. O najavljenim reformama ni reči. Lucidno je određeno i vreme za plasiranje informacije - na praznik kad stručna javnost ne može da reaguje. Niko ni reči do dolaska MMF-a! Za predložene mere neophodan je i rebalans budžeta. Ni to više, izgleda, nije obaveza. Jedino nadajuće rešenje koje može da donese novi odnos prema privredi je ostavka nadležnog ministra koju ćemo tražiti od Vlade na dan usvajanja predloženih mera.

Milan Knežević, Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Samo, ti si UDARIO pogresan naslov - socijalizam je uvek udarao 07.05.2013. 19:30 #491412

status: user
broj poruka: 10988
po onima koje Dinkic (i njemu slicni) zaobilazi - po tajkunima i ``krupnom kapitalu``. I, ne kupuje on (i njegovi) SOCIJALNI mir nego pakt zasnovan na PARTIJSKOM SUZIVOTU, mir i oligarhijski monopol.
Ili mozda mislis da je PLEBS nastanio patijske lože i klupe u parlamentu? Tesko da ce da može - pokupovali su to tajkuni i tajkuncine, a`la Miskovic, Beko, Cane S, mama Mira i sin Marko... Svi ono koji su iskoristili PROPAST socijalisticke drzave i zgrnuli (looting) sta se moglo zgrnuti.
Ne socijalizam, nego vladavina nouvo riche, oh, my dear, fat colleague...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Re: Samo, ti si UDARIO pogresan naslov - socijalizam je uvek udarao 07.05.2013. 19:48 #491415

status: user
broj poruka: 1886
Socijalizam = redistribucija bogatstva/para/imetka = `robin-hudovanje`, gde država služi kao instrument prisile širokim narodnim masama i političarčićima koji vole da budu na vlasti (na poziciji na kojoj se može krasti) - instrument kojim oni daju `fikseve`, infuziju života raji/plebsu/gedžama kroz razne beneficije/`entitlements`/socijalna davanja - a ta raja/plebs/gedže/idioti i dalje glasaju za njih - misleći da su na dobitku, i da je država njihova `dobra i brižna mama, koja ih redovno doji` - iako sa po samo par kapljica mleka...

I tako se ide sve dok se ne dođe u poziciju današnje Francuske: kad jedan Žerar Depardje, koji je lice i oličenje francuza i Francuske, odbaci, pljune na sopstveno francusko državljanstvo i uzme rusko državljanstvo - jer je socijalista (Fransoa Olan) isto tako rešio da uvede mega-porez svim bogatijim ljudima, jer u moždanom sklopu socijaliste stoji da - ako nešto NISI stekao krađom sa političkog položaja/položaja vlasti - nego si stekao korektno, sopstvenim radom, domišljatošću, ingenioznošću, veštinom, odricanjima, štednjom - ti si `truli kapitalista kome je bogatstvo idol`, i `treba malo od tvog lično-stečenog bogatstva oduzeti putem države - i dati idiotima, na primer - onima koji žive od dečijeg dodatka jer samo prave decu i gledaju osmanlijske serije
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed NISI u pravu - ``u moždanom sklopu socijaliste stoji da`` su tokom 07.05.2013. 19:55 #491416

status: user
broj poruka: 10988
prvobitne akumulacije kapitala, lavovski deo zajednickog (rodovskog, plemenskog) obroka zgrnuli oni sa manje skrupula, oni sto bi i majku rodjenu prodali na pijaci beloga roblja.
Pa sad, ti misli sta hoces, ali ucini uslugu sebi i raspitaj se sta je to promisljao i opisivao Pjer Zozef Prudon. Pismen si i inteligentan - mnogo toga ce ti se ``otvoriti``..


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Re: NISI u pravu - ``u moždanom sklopu socijaliste stoji da`` su tokom 07.05.2013. 20:24 #491418

status: user
broj poruka: 1886
Stoji to, ali je problem što oni i dan-danas furaju tu priču sa `prvobitnom akumulacijom kapitala`, i kako su svi koji su imućniji, situiraniji - zapravo `alavi` i `to mora da su stekli nekom krađom, otimačinom`, a i `sebični su, jer da nisu - delili bi sa narodom/rajom/gedžama`

Za njih (socijaliste) je prvobitna akumulacija kapitala nešto što se periodično ponavlja i dan-danas - a ne nešto što se bilo desilo pri kraju ere rodovsko/plemenskih zajednica i početkom formiranja prvih država/carstava...

Problem sa socijalizmom je što srednju klasu smatra `buržoazijom`, i povlači je na dole - u klasu siromašnih - nametanjem poreza koji srednja klasa ne ume da izbegne - jer ne poznaju toliko rupa u zakonu i nemaju toliko veza kao prebogati - a oni koji su ZAISTA stekli OGROMNA bogatstva malverzacijama/korupcijom/monopolima - oni se najčešće potpuno provuku, tako da se na kraju društvo svede na klasu siromašnih (90%) i klasu političara - bogatih, i klasu hiper-mega-bogatih, a srednja klasa nestane.

Primer za to: http://www.kurir-info.rs/pun-ko-brod-tajkun-beko-duguje-srbiji-4000000-evra-clanak-772821
:: prvobitne akumulacije kapitala, lavovski deo zajednickog (rodovskog, plemenskog) obroka zgrnuli oni sa manje skrupula, oni sto bi i majku rodjenu prodali na pijaci beloga roblja
:: Pa sad, ti misli sta hoces, ali ucini uslugu sebi i raspitaj se sta je to promisljao i opisivao Pjer Zozef Prudon. Pismen si i inteligentan - mnogo toga ce ti se ``otvoriti``.
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 07.05.2013. 20:47 #491419

status: user
broj poruka: 1637
Iako se slazem sa vecinom tvojih sa pravom ogorcenih postova moje misljenje je da lajes na pogresno drvo. Sta je Pera sekretar koji drema u opstini sa platom od 30-40k din naspram raznih Dinkica, Tadica, Velja, Palmi, Cedica, Ivica... narko bosova sa flotom X6-ica, jajara iz raznih nevladinih organizacija, `kulturne` elite iz kruga dvojke, privatnika koji svi voze po tri mecke a radnike placaju 15k din svakog treceg meseca uz radno vreme od 6 dana u nedelji po 12 sati, raznoraznih agencija za mudomudrosti, raznoraznih pr-ova, starleti, vlasnika bljuvotina od televizija koje sistematski truju ionako mentalno osakacen narod...??? Treba li i da pominjem budze za koje polu i ne znamo da postoje a vec godinama isisavaju pare iz drzave preko raznih privatizacija, prodaje laznih stanova, sverca i kakvog sve ne kriminala? A omladina drka na brazzers i Avu, bulji u face, balavi na novog titan-a i iphone, opija se do padanja u nesvest uz muziku kojoj su se njihovi ocevi zgrazavali, devojke-devojcice nose dopicnjake i sljastave carape i jedini spas vide da se rascepe pred nekog koji je u srbiji propaloj na `legitiman i legalan` nacin kupio audi s8... Jad i beda, svi su prihvatili takav sistem, revolucija ne dolazi, prihvati otimachinu i otimaj ili budi pojeden, to je realnost srbije.
Prodaj pljeskavice, prodaj maglu, snimi pornic, otvori stovariste, ekspoatisi radnike to iznemoglosti, revolucija NE dolazi sta god mi trtljali po forumima, ako kojim ludim slucajem i dodje, videcemo se u prvim redovima sa sekirama, od buldozera sa americkom naftom nema vajde.


i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750


:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck PREDOMISLIO se, k*rva smrdljiva, lažljiva... 07.05.2013. 21:01 #491424

status: user
broj poruka: 1886
...Isti onaj koji vam je obećavao po 1000EUR od akcija, i koji je još 2009. na sva zvona objavljivao kako je nas `svetska ekonomska kriza mimoišla`, i kako `Srbija neće imati posledice od sv. ekonomske krize`... Skot koji UPORNO ostaje na vlasti - iako mu stranka stalno ostaje ISPOD cenzusa:

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/381380/Dinkic-Nece-biti-dodatnog-poreza-za-drugu-nekretninu-moguc-rebalans-budzeta

07. 05. 2013. - 19:10h izmena vesti 20:30h | Komentara: 52

- Vlasnici čija druga nekretnina vredi više od 50.000 evra neće biti dodatno oporezovani, jer se smatra da nije vreme za ekstraporez - izjavio je danas za `Blic` ministar finansija Mlađan Dinkić.



`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Svi lete srbi lebde 07.05.2013. 21:03 #491426

status: user
broj poruka: 3730

Ako mi neko odgovori na ovo pitanje pritom da se ne zeza i da je ozbiljan voleo bih da resim misteriju ekonomije...
Pitanje glasi.. mada ima i pod pitanja
Zasto Srbija ne bankrotira ?
znamo da nemamo privredu,industriju,turizam?
Narod odviknut od rada ..
Cim se uvodi neki red i pravila nastaje opsti haos ...
Onda dodjosmo do Grcke(ima privredu koliko toliku,industriju tu i tamo,turizam) BANKROT zamalo...
Spanija daleko jaca opet BANKROT zamalo...
Italija isto .....
Kako i zasto Srbija ne bankrotira ? Cene su nam na nivou London a plate Bugarske...
I sve to kad se zamesa uzima se novi Mig 29....


AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Ljudi su mu J*BALI KEVU ZOVUĆI MINISTARSTVO 07.05.2013. 21:07 #491427

status: user
broj poruka: 1886
Dinkić: `Odustajemo od predloga zakona kojim se uvodi porez na drugu nekretninu vredniju od 50.000 evra. Shvatili smo da nije dobar tajming za primenu ovog modela oporezivanja, bez obzira što ga primenjuje skoro cela Evropa, kaže Dinkić.

On objašnjava i da je ideja bila da se dodatno oporezuju oni koji imaju više, ali da je u kontaktima koje su on lično, ali i njegov tim imali sa građanima, shvatio da je u Srbiji najveći broj ljudi koji su drugu nekretninu nasledili, a ne kupili.

- Od momenta kada sam najavio uvođenje poreza na pripisani prihod nisu prestajali da zvone telefoni u Ministarstvu finansija. Javljali su se brojni ljudi koji su želeli da protestvuju, jer ne žele da budu kažnjeni ako poseduju nasleđenu imovinu.`

Juče po podne sam obavio konsultacije sa Milicom Bisić, koja je, kao savetnik u Ministarstvu finansija, bila i nosilac predloženih izmena zakona, i zajednički smo konstatovali da bi uvođenjem ovog poreza oštetili one koji nemaju, a ne oporezovali one koji imaju, ističe Dinkić.`


Nije mogao MOZAK da upotrebi, pa da shvati da mnogi imaju samo nasleđene nekretnije, NEGO JE BILO POTREBNO SMRDLJIVOM SKOTU DA LJUDI ZOVU I DA MU TO LIČNO KAŽU - što samo potvrđuje onu istinu - da su POLITIČARI DISKONEKTOVANI OD NARODA, žive na drugoj planeti - u paralelnom univerzumu.


`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 07.05.2013. 21:07 #491428

status: user
broj poruka: 4054

coek pa ti si Phuckleaks :)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed @Dejzan: narod odviknut od rada ..? Zato sto je uvideo da se od kradje 07.05.2013. 21:12 #491430

status: user
broj poruka: 10988
bolje zivi - od rada se...umire.

Cim se uvodi neki red i pravila nastaje opsti haos ...?
Zato sto red i pravila koja, kibajagi treba da budu uvedeni, smisljaju i namecu oni koji su pomenuti nered i haos izazvali - zamutili vodu, da bi (u)lovili u mutnom. Sada bi da legalizuju novonastalu situaciju.

I sve to kad se zamesa uzima se novi Mig 29....?
Nakon razlaza sa vecim delom Kosova, Mig29 nece imati vazdusnog prostora potrebnog za okretanje u punoj brzini (postojace opasnost da povredi vazdusne prostore drugih drzava).
- - - - - - - - - - - - -
+1 za codeus-a: eto nam i novog nick-a za Fetija...

Zasto nismo bankrotirali? Ko kaze da nismo? Zar nisi cuo vic o Crnogorcu i unuku-studentu (``...a, ne, ne, sinko...mene su streljali!``).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: @Dejzan: narod odviknut od rada ..? Zato sto je uvideo da se od kradje 07.05.2013. 21:16 #491432

status: user
broj poruka: 3730

Ovo se salis :)
Prvo pravila postoje jos pre 1000 godina..
Srbija je pre i posle 1 svetskog rata na kolima izvozila sljivu sad ne moze ni smoki...
Ako ceo svet koristi internet kupovinu zasto se kod nas koci i ogranicava ?
mogu do zore da nabrajam al osta ja bez mog odgovora....
jebote zajebo sam i Ajnstajnovu jednacinu :D


AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,


:: bolje zivi - od rada se...umire
::
:: Cim se uvodi neki red i pravila nastaje opsti haos ...?
:: Zato sto red i pravila koja, kibajagi treba da budu uvedeni, smisljaju i namecu oni koji su pomenuti nered i haos izazvali - zamutili vodu, da bi (u)lovili u mutnom. Sada bi da legalizuju novonastalu situaciju
::
:: I sve to kad se zamesa uzima se novi Mig 29....?
:: Nakon razlaza sa vecim delom Kosova, Mig29 nece imati vazdusnog prostora potrebnog za okretanje u punoj brzini (postojace opasnost da povredi vazdusne prostore drugih drzava).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kolovrat jbg 07.05.2013. 21:16 #491433

status: user
broj poruka: 111
To je samo delic onoga sto se desava,a sve je pocelo od stvaranja Sugoslavije i kasnije crvene furije koja je sad promenila boju u demokratsko plavo-zuto. Sve u svemu naje(B)aja smo ga.Da je bar vojska jaka pa da udari na bagru nego su i nju upropastili.Skoro sam imao priliku da posetim pravu narodnu stranku na tlu grcke poznatiju kao zlatna zora.Patija je ultra desnicarska i konzervativna prema svim vidovima korupcije i zloupotreba unutar drzavnog aparata.Stranka ide i deli hranu gladnim Grcima,organizuje straze u predgradjima gde su horde imigranata i cuva narod.Jevropa ih optuzuje da su nacisti jer biju negrke.Samo ovde u ovoj nasoj zemlji svi imaju veca prava od Srba pocev od Cigana pa do Albanaca koji ispred nosa zidaju spomenike teroristima.Drzava je u kandzama EU i sake njenih placenika koji rade kako im njihove gazde sviraju na vlasti su dosli nista bolji od prethodnih koji nastavljaju gde su prosli stali.Izvinajvaju se za nepostojece genocide,potpisuju sporazume kojima daju blagoslov pri stvaranju kosovo republike,a sada se odricu srba s one strane Drine nazivajuci ih bosancima a ne Srbima.Imamo ispred nosa polako nametanja i stvaranje hibridne nacije vojvodjana a ljudi koji to promovisu se setkaju mirno jer znaju da im niko ne sme nista.Isdta ta evropa ima interes da srbija privredno pukne pa zato nam i daje silne kredite koje necemo imati odakle da vracamo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 07.05.2013. 21:19 #491435

status: user
broj poruka: 4054

ova zemlja bi prodisala kad bi see svi politicari ukrcali u JAT-ov avion i kao shatro krenuli na more .. i usput naravno zakucali se u neko brdo ..

ja bi taj dan uzeo kao slavu :)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Lose nam se pise.Svaka nova vlast,mi idemo stepenicu nize 07.05.2013. 21:38 #491437

status: user
broj poruka: 1083
Prvi u Evropi: Beograd otvara gej kvart i hotel

http://www.vestinet.rs/aktuelno/prvi-u-evropi-beograd-otvara-gej-kvart-i-hotel



EU zabranjuje i Srbiji prodaju lekovitog bilja, prirodnih lekova i meda!!!

http://www.pressonline.rs/plus/zin/271665/eu-zabranjuje-i-srbiji-prodaju-lekovitog-bilja-prirodnih-lekova-i-meda.html

Ko to kaze da nismo u EU,taj laze.Ne moramo na papiru potpisati da smo usli u EU ,dovoljno je samo prihvatiti EU zakone pa smo automatski u EU.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 07.05.2013. 22:09 #491444

status: user
broj poruka: 4054

jebes EU ..

najbolje bi bilo da SVI iz ove drzave se spakuju i odemo lepo u tu EU kao najveca PINK PANTER grupa na svetu ...

opljackamo sve sto moze i vratimo se ..



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Ovde je neka žestoka manipulacija 07.05.2013. 22:11 #491446

status: user
broj poruka: 1577
Šta se desilo sa aferom aflatoksina?
Šta se desilo sa svim onim svinjskim gripovima, nazebima i kijavicama?
Šta se desilo sa onom navodnom krađom u izgradnji onog mosta?
Šta je bilo sa Urošom Mišićem?
Šta je bilo sa Dulićem?
Šta je bilo sa onim hapšenjima koje je Vučić naobećavao pa su sada misteriorzno isparila?

Dok god imaju onu glupu Farmu i onog još glupljeg Velikog Brata ljudi će da budu uspavani. Ima da se provlače ovakve zakonske regulative kao što je Phat naveo.

@Phat
Nije Socijalizam nego LJUBOMORA. Znaš ono, neka crkne komšiji krava samo zato što je ja nemam. Ljudi su takvi, takav je mentalni sklop. I zato su, zato sada i zato će uvek da nam ubacuju ovakve gluposti kao ovaj predlog, zato što mislimo samo na sebe i umesto nešto da preduzmemo bolje je gledati kako se Stanija presvlači.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna Re: Svi lete srbi lebde 07.05.2013. 22:19 #491448

status: user
broj poruka: 1637
Zato sto ono sto izjeda te drzave je kapitalizam, zajmovi, fiktivni novac, zaduzivanja, kupovine iphonova, kola, izgradnje cega ne na kredit itd itd, Srbija na neku srecu jos nije toliko zagazila u kapitalizam i jos uvek trosi onoliko koliko ima i ne veruje lopovskim bankama dovoljno, slamarica style. A i cela ta zajebacnija oko krize je glupost, brojke na papiru, ima hrane, ima sirovine, ima radne snage, ima tehnologije ja tu ne vidim nikakvu krizu, osim ako neko ne zeli da je izmisli.


i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750


::
:: Ako mi neko odgovori na ovo pitanje pritom da se ne zeza i da je ozbiljan voleo bih da resim misteriju ekonomije..
:: Pitanje glasi.. mada ima i pod pitanj
:: Zasto Srbija ne bankrotira ?
:: znamo da nemamo privredu,industriju,turizam
:: Narod odviknut od rada .
:: Cim se uvodi neki red i pravila nastaje opsti haos ..
:: Onda dodjosmo do Grcke(ima privredu koliko toliku,industriju tu i tamo,turizam) BANKROT zamalo..
:: Spanija daleko jaca opet BANKROT zamalo..
:: Italija isto ....
:: Kako i zasto Srbija ne bankrotira ? Cene su nam na nivou London a plate Bugarske..
:: I sve to kad se zamesa uzima se novi Mig 29...
::
::
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
::
::
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ovde je neka žestoka manipulacija 07.05.2013. 22:31 #491450

status: user
broj poruka: 18943
dovoljno je uradio tako sto je smestio Miska tamo gde treba da bude, tako da ja mu verujem i za ostala hapsenja koja treba da se sprovedu, jedino u tog coveka imam poverenja, ne obecava on bez veze kao ostali sa slagom


:: Šta se desilo sa aferom aflatoksina
:: Šta se desilo sa svim onim svinjskim gripovima, nazebima i kijavicama
:: Šta se desilo sa onom navodnom krađom u izgradnji onog mosta
:: Šta je bilo sa Urošom Mišićem
:: Šta je bilo sa Dulićem
:: Šta je bilo sa onim hapšenjima koje je Vučić naobećavao pa su sada misteriorzno isparila
::
:: Dok god imaju onu glupu Farmu i onog još glupljeg Velikog Brata ljudi će da budu uspavani. Ima da se provlače ovakve zakonske regulative kao što je Phat naveo
::
:: @Pha
:: Nije Socijalizam nego LJUBOMORA. Znaš ono, neka crkne komšiji krava samo zato što je ja nemam. Ljudi su takvi, takav je mentalni sklop. I zato su, zato sada i zato će uvek da nam ubacuju ovakve gluposti kao ovaj predlog, zato što mislimo samo na sebe i umesto nešto da preduzmemo bolje je gledati kako se Stanija presvlači
::
:: Kako Electronic Arts pravi igr
::
:: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 07.05.2013. 22:56 #491458

status: user
broj poruka: 4230
Prvi u Evropi: Beograd otvara gej kvart i hotel

Dok je zadnje kapi krvi u mom tijelu, ovo se nece desiti,

Prvo na sta su udarili, to su familijarne vrijednosti.
Pa na ekonomiju, pa sad i na ljudsko dostojanstvo ?

Dok su pederi svoje sklonosti drzali u svojoj kuci, bez podizanja halabuke oko onoga sto oni misle i rade, dotle sam tolerisao, ali da promovisu dio grada, koji je za sve, a ne samo za njihove nastrane sklonosti i promocije, to ne dozvoljavam.
Da sam tako zelio da zivim, zivio bih u Holandiji, mnogo bolje nego sada ovdje u Srbiji.

Svjesno sam se odrekao boljeg zivota, zarad buducih generacija i obaveza koje imam prema njima, kako ne bi dozivjeli holokaust ponovo na ovim prostorima.

Mi smo u EU preko50 godina, retardi !!!
Ne zelim da prihvatim da ovce nikako da shvate ko je vuk, a ko je ovca u vucjoj kozi, a ko je debil.
Pacic, Vu*ic(ovca), nisu ni na primjer, ni svijetle tacke u nasoj istoriji i trebalo bi ih pod hitno poslati gdje i pripadaju - u proslost, zajedno sa zutom kugom - Demokratama.

Ova zemlja ima jos jednu mogucnost da skine lance i to iduce godine, jer ove godine, nismo uspjeli da postignemo istorijski iskorak i da ih se oslobodimo(ljudi koji treba da je vode, nisu htjeli da stave glavu na noz i da se bore, ali sada su spremni, jer su neki od njih ovog trenutka u Srbiji i gladni - doslo iz dupeta u glavu). Ljudi koji mogu da vode nas, sada su spremni da naprave iskorak, cak i po cijenu da izgube glave, jer ne zele da im djeca rastu u ovakvim rusevinama( niti da budu gladna),nego da zive u drzavi koja je dostojna i ponosita, kako je uvijek i bilo.

Prosto je rijesenje, ali ga niko nikada nije rekao !
Zabraniti uvoz svih proizvoda, koji su strateski bitni za nas. Odbaciti euro i uvesti juan, kao drugu uporednu valutu.
Protjerati sve strane diplomate, osim, onih koji nisu priznali Kosovo, a imaju ambasade u zemlji.
Ne prekidati odnose sa drugim stranim zemljama, nego samo izvrsiti protest na takav nacin, mirno i diplomatski. na godinu dana do poslije izbora.
Ne zelim da prihvatim da poslije Nikole Pasica, Zorana Radica, Milanke Popovic i Slobodana Milosevica, nismo imali pristojnog i normalnijeg politicara, a jesmo, samo nisu imali priliku da povedu ovaj narod.

Svi koji su potpomagali CIA-u, MI5, NDR, GRA-u i ADR-u javno streljati. Postoji nezvanicki spisak od 22 000 ljudi na njihovom platnom spisku.
Svi ustupci ucinjeni sa nase strane, povlace se, s tim da smo u obavezi da ispostujemo ugovore, koji su na snazi. Svi tokovi robe prema dijelu Kosova pod okupacijom, se suspenduju na godinu dana. Odnosi sa Crnom Gorom, podici na najvisi nivo, jer je ovo sada qerov qurac.
Isto uciniti u odnosima sa Hrvatskom i Bosnom. Stvoriti Balkansku uniju, bez carina na lokalne proizvode od strateskog interesa.

Otvoriti laboratorije za testiranje kontrole kvaliteta hrane u zemlji, jer imamo i adekvatno osoblje, ali nemamo opremu, medjutim to je laz. Oprema postoji u BG, ali se koristi za potrebe velikih sila, a ne nase vlastite vec 12 godina tj. za potrebe izvoza mesa, mlijeka i jaja iz nase zemlje.

Otvoriti otkupne stanice u Srbiji za mlijeko, meso, jaja, kao i promovisati uvecanu pekarsku industriju, bez uvoza iz drugih zemalja, ali isto tako zabraniti izvoz hrane viseg kvaliteta i uvoz hrane nizeg kvalitetta u istom paritetu, dok strateska trzista dodatno ojacati.

Izvrsiti donacije seljacima za navodnjavanje, bespovratne.

Otpustiti 380 000 ljudi iz javnog sektora i poslati ih na njive da rade.
Ako ne zele, neka prezive kako znaju, a onemoguciti im da se zaposle u drugim firmama.
Ojacati vojsku, koja bi sluzila za izgradnju puteva i infrastrukture, a firme poput javnih preduzeca ugasiti na 10 godina.
Svi punoljetni clanovi familije da budu u obavezi da idu u vojsku najkasnije do navrsene 25 godine( pod obavezno za zena da ne seru vise o svojim pravima, a stalno zaboravljaju svoje obaveze, a onaj koji svoje obaveze ne postuje, javno bicevati na trgovima).
Za kradju javno streljati. Oni koji su gladni i siromasni, ne po izboru, nego po nemogucnosti, pomoci, a oni koji su siromasni i nece da rade, nego da drve qurac, poslati prinudno u povrsinske kopove na 3 mjeseca, kako bi se doveli u red.

Oni koji nisu placali u trgovini plate zaposlenima, zabraniti trajno da se mogu baviti tom profesijom.

Strateske lokacije u zemlji razviti sopstvenim kapitalom.
Npr. strasno je da ljudi u okolini Fruske Gore zive, kao u srednjem vijeku i to pod hitno promjeniti i dovesti ljude iz Saudijske Arabije, Indije, Kine i Juzne Koreje za direktna ulaganja.
Sve banke spojiti u jednu Narodnu banku, a strani kapital zamrznuti na 20 godina.

Samo ZAJEDNO mozemo opstati.

Sve ostalo je utopija.
P.S Srbija je najavil bankrot 22 feb da ce biti 22 aprila, ali se nije desio, zbog Pacica.
Otisao po pare od IV Rajha, Amerike.

Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 07.05.2013. 23:42 #491471

status: user
broj poruka: 1637
Svijda mi se novi ustav :D Podseca me na organizaciju naroda sa Godwin-ovog Ragnaroka koji je uspeo da opstane na surovoj planeti generacijama zahvaljujuci disciplini, poverenju, zajednickom cilju i slozi.
Interesantno razmisljanje, radikalno ali su radikalna i g*vna u kojima se nalazi zemlja. Jedino sto ce amerikanci pre zive da nas sprze na ocigled cele planete nego da nas puste da radio sta mi hocemo.



i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750


:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 08.05.2013. 00:01 #491476

status: user
broj poruka: 12785
Brane jedno, drugo, treće, a traže pritom pare od naroda. U šta se ova mrtva zemlja pretvorila, nemam reči. Zar nam je država tako skockana da imamo višak u budžetu da dižemo gej javne kuće?
__________________
Scourge of PCBerza

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 08.05.2013. 01:05 #491483

status: user
broj poruka: 4230
Para ima, ali ne za narodne mase.
Ako je od 45 te na ovamo upumpano 99 milijadi,a nije vraceno u Pariski, Londonski, Zenevski i Vasinktonski klub ni 50 milijardi, onda je logicno zakljuciti da ne rade to zato sto nas vole, nego radi svojih ciljeva, koji su poznati, a mi stalno saginjali glavu.
Dokle cete da sjedite u kucama i ocekivati da ce drugi da nesto urade u vasem interesu kad niste spremni da izadjete iz svojih kuca da javno protestujete zato sto vas jebu !?
Kad se u ovoj zemlji, ponovo, nakon 12 godina kuge, bude pocelo raditi, onda cemo nesto i imati.
Ovako samo oni koji rade po direktivama, imaju, ostali se koprcaju, dok 10 % nacije umire u nemastini tj. nemaju za hranu i ljekove, a ostalih 85 % koji se koprcaju u samrtnickom ropcu, nikako da pomogne sebi i onih 10 %.
Rekao sam vec.
Tile je za 3 dana u 3 razlicita perioda odstranio 30 000 ljudi i niko nije rekao ni a ni b.
Sad svi pametuju, a nemaju sa cime, jer da su imali sa cime, ne bi do ovoga ni doslo.

Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck `Bez rezova - SLEDI KRAH PRIVREDE` 08.05.2013. 09:07 #491488

status: user
broj poruka: 1886
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/381231/MMF-opet-cekamo-s-reformama-na-papiru-Bez-rezova-sledi-krah-privrede

Katarina Marković/ Stevan Veljović | 08. 05. 2013. - 08:07h

`I opozicija i vlast se slažu u jednom - bez korenitih promena u javnom sektoru, privredi sledi krah.`

`U javnom sektoru Srbije je od 2008. do kraja 2012. godine broj zaposlenih uvećan za oko 13.000. (to je 13 HILJADA NOVIH REKETAŠA NA VAŠOJ GRBAČI - ZA ČIJE PLATE MORATE DA PLAĆATE POREZ - INAČE ĆE VAM PLENITI IMOVINU.) Na drugoj strani, samo u prerađivačkoj industriji bez posla je u tom periodu ostalo oko 70.000 radnika.
Sa ovakvom statistikom srpske vlasti sutra dočekuju MMF, sa kojim će pregovarati o zaključivanju aranžmana iz predostrožnosti. Iako ta institucija, po pravilu, svaki aranžman sa Srbijom uslovljava reformama u javnom sektoru, svaka vlada uspe da taj zahtev prebaci sledećoj.
- Ukoliko brzo ne uđemo u sprovođenje strukturnih reformi, za desetak godina možemo očekivati finansijski krah.`


`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60281. Broj poslatih odgovora: 646188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs