Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Tips and Tricks
EKSKLUZIVNO: GoldMemory 7.85 pro
STRANA 1 OD 1
MACHINE EKSKLUZIVNO: GoldMemory 7.85 pro 03.11.2013. 14:45 T55340

status: user
broj poruka: 5696
U pitanju je poslednja zvanicna revizija (finalna) 7.85 dok se 7.90 ocekuje, verovatno do karaj godine. v7.85 je izasla sredinom 2012. Procurela reg verzija, koju mozete naci na internetu od pre neki dan, nije poptuno funkcionalna jer ne poseduje bootstrap rutinu niti opis kako napraviti miniOS da radi.

Potrebno je da imate WinXP, floppy disk jedinicu (klasicnu, staru) ili USB floppy drive (vecina ploca dozvoljava normalan boot sa USB FD) koji emulira protokole. Potrebno je pokrenuti DOS Floppy (DFLOPPY.exe) ili Windows Floppy (WFLOPPY.exe) i pratiti upute. Image je konfigurisan tako da napravi korutinu i iskopira novi GM.exe

INFO: http://www.goldmemory.cz/

DOWNLOAD

http://www35.zippyshare.com/v/22761108/file.html

DOWNLOAD

P.S. sigurno postoji nacin da se slika ubaci na CD/DVD ili USB flash disk, ali se nisam nadalje baktao pa koga ne mrzi nek pokusa da kreira ISO.


`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
h4v0kk Hvala! Ali sa modernim procesorima, Prime95 je bolji. 03.11.2013. 17:05 #524161

status: user
broj poruka: 326
Zato što Prime95 podjednako `gazi` pri opterećenju i CPU NB, a ja sam lično primetio da se nekada greške i ne detektuju u 32-bitnom režimu rada, to jest, procesor i memorija ostaju duže stabilni (pre crashovanja) ako je Prime95 pokrenut u 32-bit režimu. (ili neki drugi test, isto u 32-bit režimu). Čak ni LinX ne obori brže lošu memoriju. Prime ne zagreje toliko procesor kao LinX (čak ni približno, kad je u pitanju Intel proc. na testu), ali zato brže obara lošu/labilnu memoriju i previše overklokovan northbridge. (za one koji overklokuju CPU NB u AMD konfiguracijama)

Najbrži način da `oborite` sumnjivu ili lošu memoriju je Prime95 64-bit, pokrenuti ga u `Blend` režimu, i alocirati mu makar 66%-80% raspoložive memorije. Na primer, ako imate 8GB RAM-a, alocirajte Prime-u 6144MB memorije (okruglo 6GB), i preko Task Manager-a podesite prioritet Prime95 procesa na `High` (ne na `Real-time`, jer to će ukočiti komp potpuno).

Što se tiče drugih Memory Test programa, po mom iskustvu - najbrže lošu memoriju obori `Block Copy` pod-test iz MemTesta 86+. (pokrenete MemTest, i onda iz konfiguracionog menija preskočite direktno na `Block Copy`, to je test pod rednim brojem 5.)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Hvala! Ali sa modernim procesorima, Prime95 je bolji. 03.11.2013. 17:39 #524164

status: user
broj poruka: 5696
P95 nema nikakvih konzistentnih mogucnosti u detekciji MEM gresaka koje imaju GM i MT86(+) a koji su neophodni prilikom testiranja servera koji idu u produkciju. Maltene, to je `de facto` standard sto se tice softverske provere RAM-a pre nego li se server uposli. P95 je OK za blending (CPU, chipset, mem) ukoliko nesto debelo ne valja na racunaru i dobar je za stress test ali nece videti intermitentne greske usred virtuelizacije memorije koju pravi operativni sistem (recimo Win). Bolji od P95 je OCCT 4.40 - PSU test ce ubedljivo dici T na max i za CPU, mem, chipset i grafiku i nisam nasao ni jedan bolji za podizanje temp do granice iznemoglosti (nikakva kombinacija FurMark i P95 nece biti ni blizu). Takodje, OCCT ima daleko jaci modul za proveru ispravnosti CPU-chipset od svih vidjenih.


`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`

:: Zato što Prime95 podjednako `gazi` pri opterećenju i CPU NB, a ja sam lično primetio da se nekada greške i ne detektuju u 32-bitnom režimu rada, to jest, procesor i memorija ostaju duže stabilni (pre crashovanja) ako je Prime95 pokrenut u 32-bit režimu. (ili neki drugi test, isto u 32-bit režimu). Čak ni LinX ne obori brže lošu memoriju. Prime ne zagreje toliko procesor kao LinX (čak ni približno, kad je u pitanju Intel proc. na testu), ali zato brže obara lošu/labilnu memoriju i previše overklokovan northbridge. (za one koji overklokuju CPU NB u AMD konfiguracijama
::
:: Najbrži način da `oborite` sumnjivu ili lošu memoriju je Prime95 64-bit, pokrenuti ga u `Blend` režimu, i alocirati mu makar 66%-80% raspoložive memorije. Na primer, ako imate 8GB RAM-a, alocirajte Prime-u 6144MB memorije (okruglo 6GB), i preko Task Manager-a podesite prioritet Prime95 procesa na `High` (ne na `Real-time`, jer to će ukočiti komp potpuno)
::
:: Što se tiče drugih Memory Test programa, po mom iskustvu - najbrže lošu memoriju obori `Block Copy` pod-test iz MemTesta 86+. (pokrenete MemTest, i onda iz konfiguracionog menija preskočite direktno na `Block Copy`, to je test pod rednim brojem 5.)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
h4v0kk Re: Re: Hvala! Ali sa modernim procesorima, Prime95 je bolji. 03.11.2013. 18:18 #524175

status: user
broj poruka: 326
Za Gold Memory (najnoviji) ne znam, jer ga još nisam probao, ali MemTest 86+ nije ništa drugo nego upisivanje raznih `pattern-a` u memoriju, te 0000001, pa 10101010, pa `zbrljkds` (random string), itd, itd... Od matematičkih funkcija pri testiranju, koliko sam video, jedino ima modulo...

Prime95 (u modernim verzijama) ima uprogramirane/implementirane optimizacije za razlicite platforme, to jest, ne testira na isti način Intel i AMD platformu. LinX, na primer, isto testira i Intel i AMD (osim ako nije ona LinX verzija sa najmodernijim instrukcijama, AVX i ostalim)

Standardni LinX 0.6.4 maximalno upošljava SSE4.1 instrukcije - zato testira i AMD i Intel na isti način - i zato daleko manji GFLOPS score postižu stariji procesori, koji nemaju SSE4.1. (nekoliko puta manji GFLOPS score)



:: P95 nema nikakvih konzistentnih mogucnosti u detekciji MEM gresaka koje imaju GM i MT86(+) a koji su neophodni prilikom testiranja servera koji idu u produkciju. Maltene, to je `de facto` standard sto se tice softverske provere RAM-a pre nego li se server uposli. P95 je OK za blending (CPU, chipset, mem) ukoliko nesto debelo ne valja na racunaru i dobar je za stress test ali nece videti intermitentne greske usred virtuelizacije memorije koju pravi operativni sistem (recimo Win). Bolji od P95 je OCCT 4.40 - PSU test ce ubedljivo dici T na max i za CPU, mem, chipset i grafiku i nisam nasao ni jedan bolji za podizanje temp do granice iznemoglosti (nikakva kombinacija FurMark i P95 nece biti ni blizu). Takodje, OCCT ima daleko jaci modul za proveru ispravnosti CPU-chipset od svih vidjenih
::
::
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
::
:: :: Zato što Prime95 podjednako `gazi` pri opterećenju i CPU NB, a ja sam lično primetio da se nekada greške i ne detektuju u 32-bitnom režimu rada, to jest, procesor i memorija ostaju duže stabilni (pre crashovanja) ako je Prime95 pokrenut u 32-bit režimu. (ili neki drugi test, isto u 32-bit režimu). Čak ni LinX ne obori brže lošu memoriju. Prime ne zagreje toliko procesor kao LinX (čak ni približno, kad je u pitanju Intel proc. na testu), ali zato brže obara lošu/labilnu memoriju i previše overklokovan northbridge. (za one koji overklokuju CPU NB u AMD konfiguracijama
:: ::
:: :: Najbrži način da `oborite` sumnjivu ili lošu memoriju je Prime95 64-bit, pokrenuti ga u `Blend` režimu, i alocirati mu makar 66%-80% raspoložive memorije. Na primer, ako imate 8GB RAM-a, alocirajte Prime-u 6144MB memorije (okruglo 6GB), i preko Task Manager-a podesite prioritet Prime95 procesa na `High` (ne na `Real-time`, jer to će ukočiti komp potpuno)
:: ::
:: :: Što se tiče drugih Memory Test programa, po mom iskustvu - najbrže lošu memoriju obori `Block Copy` pod-test iz MemTesta 86+. (pokrenete MemTest, i onda iz konfiguracionog menija preskočite direktno na `Block Copy`, to je test pod rednim brojem 5.)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ByteBite Hvala! Ali cvarci i kavurma su bolji! 03.11.2013. 18:38 #524181

status: user
broj poruka: 33


Ahaha... kakav indijanac je ovaj h4v0kk. Covek predstavlja jedan tip programa, a ovaj servira `uputstvo za upotrebu` o necemu sasvim trecem.
Biser.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
h4v0kk Re: Hvala! Ali cvarci i kavurma su bolji! 03.11.2013. 18:44 #524184

status: user
broj poruka: 326
Bitno je da si ti `autoritet`.
Registrovao si nick pre neki dan, i to SAMO ZBOG MENE, da bi mi upao na temu o WRC 4 i gledao da me bilo kako izazoveš da te izvređam (klasična trolčina), a sad si upao na ovu temu, isto sa tvojih 8 (osam) postova do sada (što svedoči da si ti `stari član` ovde, a ne nekla trolovska kretenčina koji se loguje pod drugim nickom da bi provocirao ljude), i bez da izneseš bilo kakav iole stručni argument, samo `konstatuješ` da sam ja `ovakav` ili `onakav`.

Dok bude bilo PC Berze, biće i trolovskih, besposličarskih g*vnara koji se loguju pod drugim nickovima u cilju uništavanja tuđih tema glupostima, lupetanjima i trolovanjem.

Uživaj :)

::
::
:: Ahaha... kakav indijanac je ovaj h4v0kk. Covek predstavlja jedan tip programa, a ovaj servira `uputstvo za upotrebu` o necemu sasvim trecem.
:: Biser
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ByteBite Re: Re: Hvala! Ali cvarci i kavurma su bolji! 03.11.2013. 19:53 #524202

status: user
broj poruka: 33


`stari član` -> ako ti tako kazes...

`trol` -> pogledaj svoj prvi post na temu : GoldMemory 7.85 pro, i obrati paznju o cemu TI razglabas.

`stručni argument` -> `Prime95` ima veze sa otvorenom temom taman koliko i `cvarci i kavurma`

` besposličarski g*vnar` -> To je bas ruzan izraz. Ja tako ne bih cak nazvao ni osobu koja godinama vozi jednu te istu video igru, sa zeljom da izveze najbolji krug kako bi mogao kompleks da podeli na YT. Cak ni njega...


Indijanac, pa sad vidim da si ti sa ovim epitetima hteo da napise koju rec o sebi. Postujem... samo malo smanji eksplozivnu agresivnost. Zamisli da prilikom besnog kuckanja ostetis upravljacku jedinicu (tastaturu) tvog Forda. Bilo bi bezveze, zar ne...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Zgodna 04.11.2013. 18:02 #524434

status: user
broj poruka: 5696
stvarcica u novoj verziji je A-execution (Accelerated) koja znatno ubrzava testove, tj. skracuje vreme trajanja uz minimalnu degradaciju kvaliteta (minimalno smanjena efikasnost). Full Thorough test je i dalje Majka Mara sto se tice sigurnosti (detekcije) ali traje zamorno dugo, satima a nekad cak i danima, u zavisnosti od brzine i kolicine memorije

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60274. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs