Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Ološi ignorišu Ustav: građanima računali kamatu na kamatu, odbijaju da vrate novac
STRANA 1 OD 2  
PhatPhuck Ološi ignorišu Ustav: građanima računali kamatu na kamatu, odbijaju da vrate novac 08.01.2014. 20:22 T56254

status: user
broj poruka: 1886
http://novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:472183-Poreska-uprava-odbija-da-vrati-novac-gradjanima

Poreska uprava odbija da vrati novac građanima
Tanjug | 08. januar 2014. 15:14 | Komentara: 10

Zaštitnik građana Saša Janković je saopštio da je Poreska uprava odbila da vrati novac građanima kojima je mesecima zaračunavala kamatu na kamatu

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je danas da Poreska uprava nije postupila po njegovoj preporuci da vrati novac građanima kojima je mesecima zaračunavala kamatu na kamatu, pošto je Ustavni sud takav obračun ocenio kao neustavan.

Zaštitnik građana je 21. maja prošle godine preporučio Poreskoj upravi da utvrdi kome je nakon odluke Ustavnog suda od 12. jula 2012. još pet meseci, do 1. januara 2013. godine, zaračunavala neustavnu kamatu na kamatu i da tim građanima vrati novac.

Poreska uprava je odgovorila da neće da postupi po preporuci, jer se odluka Ustavnog suda formalno nije ticala Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, već Zakona o visini stope zatezne kamate, navedeno je u saopštenju.

Zaštitnik građana je, međutim, prethodno utvrdio da je Ministarstvo finansija bilo dužno, sledeći ustavno načelo jedinstva pravnog poretka i principe dobre uprave, da se pripremi za odluku Ustavnog suda o ustavnosti kamate na kamatu u Zakonu o visini stope zatezne kamate,

Tako bi odmah po njenom donošenju bile izmenjene identične odredbe Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a građanima vraćen novac ako je uzet nakon što je Ustavni sud već ocenio da je kamata na kamatu neustavna.

Zaštitnik građana ocenio je da, bez obzira na ekonomske i formalno-pravne argumente koje je u postupku kontrole iznelo Ministarstvo finansija, državni budžet ne sme da se puni `naplaćivanjem zelenaških kamata od građana`, suprotno odredbama Ustava.

Zaštitnik građana je ovaj postupak vodio po sopstvenoj inicijativi, navedeno je u saopštenju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ali ima i goreg od toga: ``u pripremi`` je novi ``zakon o radu``, koji 08.01.2014. 21:52 #536026

status: user
broj poruka: 10988
ne samo da dere kožu sa ledja ``zaposlenih``, nego otkida i ledja, sa sve buljom. Uvode se odredbe koje su smatrane nehumanim jos u vreme ``industrijske revolucije``, kada su u britanskim rudnicima i zeljezarama legalno radila (za sitnu paru, a po 16 sati dnevno) cetrnaestogodisnja deca.

Pazite na ovo sto cu vam reci: ako se ove godine nesto korenito ne promeni u sistemu vladavine koji ugnjetava 99,99% stanovnika Srbije, vec dvadesetak godina, sve ono sto se desilo tokom Zlobinog apsolutizma, ono sto smo doziveli kao ``hiperinflaciju``,``rat bez rata``, propast ``piramidalnih stedionica``, bombardovanje 1999., ono sto znamo kao ``sranja oko Kosova`` itd., sve ce to bti zaboravljeno, to jest, baceno u senku kada se ponovo bude digla sirotinja-raja. Tvrdim (a vi zapamtite, pa cemo pricati, ako pezivimo): vecih ce ovde biti sranja nego u Grckoj i Siriji, zajedno, a Srbijom ce poteci vise krvi nego u oba Ustanka.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: Ali ima i goreg od toga: ``u pripremi`` je novi ``zakon o radu``, koji 08.01.2014. 22:14 #536029

status: user
broj poruka: 7701
Treba masovan protest ,nema potrebe za nasiljem.Ali i da se gradjani preispitaju za koga
glasaju ,ovde kao da vise nema opozicije .


:: ne samo da dere kožu sa ledja ``zaposlenih``, nego otkida i ledja, sa sve buljom. Uvode se odredbe koje su smatrane nehumanim jos u vreme ``industrijske revolucije``, kada su u britanskim rudnicima i zeljezarama legalno radila (za sitnu paru, a po 16 sati dnevno) cetrnaestogodisnja deca
::
:: Pazite na ovo sto cu vam reci: ako se ove godine nesto korenito ne promeni u sistemu vladavine koji ugnjetava 99,99% stanovnika Srbije, vec dvadesetak godina, sve ono sto se desilo tokom Zlobinog apsolutizma, ono sto smo doziveli kao ``hiperinflaciju``,``rat bez rata``, propast ``piramidalnih stedionica``, bombardovanje 1999., ono sto znamo kao ``sranja oko Kosova`` itd., sve ce to bti zaboravljeno, to jest, baceno u senku kada se ponovo bude digla sirotinja-raja. Tvrdim (a vi zapamtite, pa cemo pricati, ako pezivimo): vecih ce ovde biti sranja nego u Grckoj i Siriji, zajedno, a Srbijom ce poteci vise krvi nego u oba Ustanka
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sargonv Nista 08.01.2014. 22:29 #536034

status: user
broj poruka: 82
se nece desiti (osim da pocrkamo) sta god da ovi uvedu. Imaju podrsku vecine naroda (navodno..., jer ne brinite, izbori se namestaju tj. kradu, to nam je rekao i predsednik). Opozicija uopste ne postoji (svi misle ko i ova vlast), a mi smo okupirana drzava i okupator u njoj drzi na vlasti (a i u navodnoj opoziciji) samo svoje ljude koji ispunjavaju okupatorov interes, a ne nas. Videcete kako ce se mlako obeleziti 100 godina podviga Gavrila Principa i pocetak I svetskog rata... (takvo su naredjenje dobili)
Nas moze spasiti samo `neko veliki` sa neke druge (severo-istocne) strane, ako opstanemo do tada?

Nego... zna li ko da napravi novi virus, pa da (preko `insajdera`) ubacimo u kompjutersku mrezu poreske uprave? Ili da hakuje neki njihov sajt?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp ... 08.01.2014. 22:39 #536036

status: user
broj poruka: 3466
ja godinama govorim kako se pisam u usta politicarima i serem u nasu zemlju. sve ovo ide nizbrdo, ne postoji resenje. a sargon, da je bilo ko od nas kompetentan da radi to sto si pitao, ne bi niko citao teme i postove koje su plitkoumnog sadrzaja. Nikoga odredjeno ne prozivam ali svi cete se sloziti da je vise takvih tema nego nekih korisnih.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Re: Ali ima i goreg od toga: ``u pripremi`` je novi ``zakon o radu``, koji 09.01.2014. 05:49 #536051

status: user
broj poruka: 3730
Ovde se masa hvali kako nema za koga da glasa...
5 partija nikad nije bilo na vlati...
Bice ovde jos dosta problema...
Konkretno mislim na cene u radnjama.. Opominju te kad zapisujes cene ... kao zabranjeno .. pa sta za svoje pare nemam pravo da biram de cu da kupujem ?


Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W


:: Treba masovan protest ,nema potrebe za nasiljem.Ali i da se gradjani preispitaju za koga
:: glasaju ,ovde kao da vise nema opozicije
::
::
:: :: ne samo da dere kožu sa ledja ``zaposlenih``, nego otkida i ledja, sa sve buljom. Uvode se odredbe koje su smatrane nehumanim jos u vreme ``industrijske revolucije``, kada su u britanskim rudnicima i zeljezarama legalno radila (za sitnu paru, a po 16 sati dnevno) cetrnaestogodisnja deca
:: ::
:: :: Pazite na ovo sto cu vam reci: ako se ove godine nesto korenito ne promeni u sistemu vladavine koji ugnjetava 99,99% stanovnika Srbije, vec dvadesetak godina, sve ono sto se desilo tokom Zlobinog apsolutizma, ono sto smo doziveli kao ``hiperinflaciju``,``rat bez rata``, propast ``piramidalnih stedionica``, bombardovanje 1999., ono sto znamo kao ``sranja oko Kosova`` itd., sve ce to bti zaboravljeno, to jest, baceno u senku kada se ponovo bude digla sirotinja-raja. Tvrdim (a vi zapamtite, pa cemo pricati, ako pezivimo): vecih ce ovde biti sranja nego u Grckoj i Siriji, zajedno, a Srbijom ce poteci vise krvi nego u oba Ustanka
:: ::
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Evo reshenja!!! 09.01.2014. 10:04 #536059

status: user
broj poruka: 417
Pozdrav svima. Lepo je ukazivati na probleme, isto tako je lepo i ne ukazivati na iste - potpuno je isto sta god radili. Ova zemlja/nacija/gradjanstvo je u krizi vec vekovima i reshenja nema, chak ga mozda nikada nije ni bilo. Svako ko moze neka napusti ovo blato, ili nek zauvek cuti. Ovde ne postoje stranke, postoje samo interesne zajednice koje se strankama zovu. Ishli na izbore, apstinirali, shta god radili, potpuno je svejedno. Propustili smo shanse da se ukurvamo u Jevropu kada je bilo vreme. Nije to stvar EU, o Evropi govorim. Konstantno imamo vladare koji nas vuku u naruchje bratskog istoka, ili bi u najboljem sluchaju da cinculiraju izmedju istoka i zapada. Pochelo je sa tuznom dinastijom Karadjordjevica i nastavlja se do danashnjih dana. Na zalost, nikada se necemo okrenuti zapadu, ili se bar potruditi da se okrenemo. Lakse je mediokritetima da gospodare nama u blatu istoka (ebi magarca dok je u blatu). Da se razumemo, zapad je njesra, ali valjda je oportuno izmedju dva zla birati manje?
Obelezavanje teroristickog china dragog nam Gavrila? Shta tu ima da se obelezava? WWI? Izginula gotovo polovina gradjana Srbije, jel to da obelezavamo? Staviti vence u znak secanja na Neznane Junake i svi uchesnici na prasetinu i u 3 lepe... 27. Mart? Ista pricha nakon koje je sledilo opshte klanje ove nashe zbunjene nacije. Pametne nacije znaju kada treba da se kurche a kada treba podviti rep, samo mi glumimo ludilo, ponovo i ponovo. Neko ce reci da imamo nacionalni ponos i da ne odstupamo od ljudskih vrednosti? Ha! Ne postoji svetska top lista sa tim kriterijumom, tako da uvek ispadnemo glupi u drushtvu.
Da znam, mnogo mrachim. Mozda sam samo obaveshteni optimista, mozda greshim, ko to zna. Kako god bilo, potkovani informatichkim znanjem su trazeni u celom svetu. Nije tako teshko naci posao na zapadu i napustiti ovo blato.
Pozdrav normalnima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Aluzija RE sashai 09.01.2014. 10:56 #536062

status: user
broj poruka: 119
Bas ti je zapazanje na nivou. Patnja i muka su najbolji izvor kreativnosti, jer tek tada covek ima pun potencijal da sagleda osnove zivota. Zivot nas Srba kroz vekove bio je ispunjen patnjom i bolom i to je nase genetsko nasledje. Isto kao i slaba obrazovanost i tolerancija na drugacije razmisljanje, sto zbog nerazumevanja sto zbog straha. Resenje uvek postoji i ono je u svima nama, ali je ono tesko a samim tim i slatko jer samo mali broj je onih koji imaju mentalnu stabilnost i celicnu disciplinu da istraju na pravom putu. Ali ipak i samo njih par dovoljno je da uskomezaju i poremete planove onih mracnih sila koje vec eonima atakuju na ovo parce zemlje koje mi nastanjujemo. Nije resenje pobeci odavde sashai resenje je ostati i napustiti sve sto ispija ono dobro iz tebe. Mislis li da imas tu snagu da se odreknes svega sto ti pruza udoban zivot mislis li da si jadnik zato sto sedis u toploj sobi i imas min 3 obroka dnevno. Jesi li spavao nekada u dubokom snegu pokriven dzakom od kudelje. Zapitas li se zbog cega su tvoji preci izginuli stiteci svoja ognjista da li su i oni mogli da pobegnu i da kazu bas nas briga. Mozda i jesu pobegli mozda njihovi potomci sad poput janicara nasrcu na nas ponovo.
Mislis li da je Srbija toliko siromasna da bi je neko tako besumucno mrcvario i napadao bez predaha.Nista nije onako kao sto izgleda narocito ne ovde kod nas a situacija uvek moze da se preokrene i u nasu korist ali mi moramo biti spremni da prepoznamo taj trenutak kada cemo skociti i zgrabiti ono sto nam pripada. a za to moramo da budemo istomisljenici inace ce porezi biti sve veci a obaveze neizdrzive.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Ccccc... 09.01.2014. 11:40 #536066

status: user
broj poruka: 1588
@sashai
A mozda obelezavamo dan, godinu ili 4 godine, kada smo spasili svoj obraz? Tacnije nasi preci su spasili nas obraz, koji mi sada tako lako pljujemo i odricemo ga se? Sta ti znas o obrazu? Imas li ga? Kad si stao na neku stranu iz principa, koji nije bio korist? Imas li ti korene ili tvoj svet pocinje od tebe, eventualno tvojih (tikva bez korena)?

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: Obelezavanje teroristickog china dragog nam Gavrila? Shta tu ima da se obelezava? WWI? Izginula gotovo polovina gradjana Srbije, jel to da obelezavamo? Staviti vence u znak secanja na Neznane Junake i svi uchesnici na prasetinu i u 3 lepe... 27. Mart? Ista pricha nakon koje je sledilo opshte klanje ove nashe zbunjene nacije. Pametne nacije znaju kada treba da se kurche a kada treba podviti rep, samo mi glumimo ludilo, ponovo i ponovo. Neko ce reci da imamo nacionalni ponos i da ne odstupamo od ljudskih vrednosti? Ha! Ne postoji svetska top lista sa tim kriterijumom, tako da uvek ispadnemo glupi u drushtvu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: RE sashai 09.01.2014. 12:11 #536070

status: user
broj poruka: 417
Potpuno se slazem sa tobom skoro u svemu, ali ove mrachne sile... Sami smo sebi najgori neprijatelji tako da mrachne sile mogu da ga dutjkaju. Genijalni i misleci odlaze odavde, verovatno sto imaju umni kapacitet da shvate da ovde pametni i misleci nikada nisu imali glas, niti su mogli ishta pametno da urade.
Shto se mojih predaka tice, vecina je zavrshila u Jasenovcu, nekolicina otishla u svet, i siguran sam da njihovi potomci ne nasrcu kao janichari, vec zive svoje zivote negde daleko i boli ih tuki za ove predele, kako i treba da bude. Jave se ponekad pismom. Zive ljudi normalne zivote, ali ne atakuju, veruj mi.
Reshenje jeste otici odavde. Zadnja shansa je bio chuveni Oktobar, ali je energija izgubljena zahvaljujuci inim profesorima, spavachima u `nashim` redovima - ako komunisti neshto znaju, to je ostajanje na vlasti.
Ne teram nikoga da ide, nije obavezno. Mozete da ostanete ovde i ako nadjete posao radite za nekoliko stotina evra i kvalitetno aplaudirate ovoj ili onoj `politickoj opciji`, sasvim je svejedno.
Ma, shali se matori Sale. Bice sve u redu, nishta ne brinite.




:: Bas ti je zapazanje na nivou. Patnja i muka su najbolji izvor kreativnosti, jer tek tada covek ima pun potencijal da sagleda osnove zivota. Zivot nas Srba kroz vekove bio je ispunjen patnjom i bolom i to je nase genetsko nasledje. Isto kao i slaba obrazovanost i tolerancija na drugacije razmisljanje, sto zbog nerazumevanja sto zbog straha. Resenje uvek postoji i ono je u svima nama, ali je ono tesko a samim tim i slatko jer samo mali broj je onih koji imaju mentalnu stabilnost i celicnu disciplinu da istraju na pravom putu. Ali ipak i samo njih par dovoljno je da uskomezaju i poremete planove onih mracnih sila koje vec eonima atakuju na ovo parce zemlje koje mi nastanjujemo. Nije resenje pobeci odavde sashai resenje je ostati i napustiti sve sto ispija ono dobro iz tebe. Mislis li da imas tu snagu da se odreknes svega sto ti pruza udoban zivot mislis li da si jadnik zato sto sedis u toploj sobi i imas min 3 obroka dnevno. Jesi li spavao nekada u dubokom snegu pokriven dzakom od kudelje. Zapitas li se zbog cega su tvoji preci izginuli stiteci svoja ognjista da li su i oni mogli da pobegnu i da kazu bas nas briga. Mozda i jesu pobegli mozda njihovi potomci sad poput janicara nasrcu na nas ponovo
:: Mislis li da je Srbija toliko siromasna da bi je neko tako besumucno mrcvario i napadao bez predaha.Nista nije onako kao sto izgleda narocito ne ovde kod nas a situacija uvek moze da se preokrene i u nasu korist ali mi moramo biti spremni da prepoznamo taj trenutak kada cemo skociti i zgrabiti ono sto nam pripada. a za to moramo da budemo istomisljenici inace ce porezi biti sve veci a obaveze neizdrzive
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: Ccccc... 09.01.2014. 12:30 #536074

status: user
broj poruka: 417
Ti vidish obraz, ja vidim smrt polovine stanovnishtva. Dozvoli da mi je obraz manje bitan od ljudskih zivota, ako ti nije problem? Danas bi nas bilo 20 miliona i bili bi nacija, ovako smo samo indijanci.
Pljuvanje na obraz? Koji obraz? Mislis na onaj Obraz? Alo bre, pre nekoliko godina smo bili na korak od KONACHNOG RESHENJA na Kosovu!!! Da pobijemo mrske neprijatelje, njihove zene i decu i gotova stvar? Nemojmo zaboravljati tako blisku istoriju, ako moze i ako ti nije problem, opet? Nemojmo glumiti bezgreshne monahe, ako ti nije problem, opet i opet? Popljuvali smo se sami na svoj obraz i sve heroje Prvog svetskog rata i nevine zrtve Prvog i Drugog, a trebalo nam je samo desetak godina. Mislite o tome, ako vam nije problem, svima? Pevala nam je udovica upokojenog kriminalca i nevaznog ratnog zlochinca za novaka, ebo te!?!?!?!?!? Dno dna? Mi smo to odavno prevazishli, otkrivamo nove dubine svakim danom, minutom i sekundom.
Zasto vredjanje na kraju? Imam korene ali moj svet svakako pochinje od mene i moje porodice. Odavno nismo u farmerskom poslu a i da jesmo, tikve bez korena sigurno ne bi gajili.
Ono shto ne valja, propada. Ebi ga, opstanak najjachih i onih koji mogu da se prilagode. Umesto da se prilagodimo noviim uslovima, mi smo godinama uz Miloshevica oplakivali rushenje chuvenog zida u Berlinu, chak prizeljkivali ponovno postavljanje istog. Amerika i Engleska, bice zemlja proleterska...



:: @sasha
:: A mozda obelezavamo dan, godinu ili 4 godine, kada smo spasili svoj obraz? Tacnije nasi preci su spasili nas obraz, koji mi sada tako lako pljujemo i odricemo ga se? Sta ti znas o obrazu? Imas li ga? Kad si stao na neku stranu iz principa, koji nije bio korist? Imas li ti korene ili tvoj svet pocinje od tebe, eventualno tvojih (tikva bez korena)?
::
:: Pozdrav
::
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
::
:: :: Obelezavanje teroristickog china dragog nam Gavrila? Shta tu ima da se obelezava? WWI? Izginula gotovo polovina gradjana Srbije, jel to da obelezavamo? Staviti vence u znak secanja na Neznane Junake i svi uchesnici na prasetinu i u 3 lepe... 27. Mart? Ista pricha nakon koje je sledilo opshte klanje ove nashe zbunjene nacije. Pametne nacije znaju kada treba da se kurche a kada treba podviti rep, samo mi glumimo ludilo, ponovo i ponovo. Neko ce reci da imamo nacionalni ponos i da ne odstupamo od ljudskih vrednosti? Ha! Ne postoji svetska top lista sa tim kriterijumom, tako da uvek ispadnemo glupi u drushtvu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Re: Re: Ccccc... 09.01.2014. 13:43 #536080

status: user
broj poruka: 1588
Bilo bi nas 800 miliona da na Kosovu nije poginuo ni jedan? Miliona Turaka, recimo. Iz koristi, kao ti.

Pozdrav Turcine.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: Ti vidish obraz, ja vidim smrt polovine stanovnishtva. Dozvoli da mi je obraz manje bitan od ljudskih zivota, ako ti nije problem? Danas bi nas bilo 20 miliona i bili bi nacija, ovako smo samo indijanci
:: Pljuvanje na obraz? Koji obraz? Mislis na onaj Obraz? Alo bre, pre nekoliko godina smo bili na korak od KONACHNOG RESHENJA na Kosovu!!! Da pobijemo mrske neprijatelje, njihove zene i decu i gotova stvar? Nemojmo zaboravljati tako blisku istoriju, ako moze i ako ti nije problem, opet? Nemojmo glumiti bezgreshne monahe, ako ti nije problem, opet i opet? Popljuvali smo se sami na svoj obraz i sve heroje Prvog svetskog rata i nevine zrtve Prvog i Drugog, a trebalo nam je samo desetak godina. Mislite o tome, ako vam nije problem, svima? Pevala nam je udovica upokojenog kriminalca i nevaznog ratnog zlochinca za novaka, ebo te!?!?!?!?!? Dno dna? Mi smo to odavno prevazishli, otkrivamo nove dubine svakim danom, minutom i sekundom
:: Zasto vredjanje na kraju? Imam korene ali moj svet svakako pochinje od mene i moje porodice. Odavno nismo u farmerskom poslu a i da jesmo, tikve bez korena sigurno ne bi gajili
:: Ono shto ne valja, propada. Ebi ga, opstanak najjachih i onih koji mogu da se prilagode. Umesto da se prilagodimo noviim uslovima, mi smo godinama uz Miloshevica oplakivali rushenje chuvenog zida u Berlinu, chak prizeljkivali ponovno postavljanje istog. Amerika i Engleska, bice zemlja proleterska..
::
::
::
:: :: @sasha
:: :: A mozda obelezavamo dan, godinu ili 4 godine, kada smo spasili svoj obraz? Tacnije nasi preci su spasili nas obraz, koji mi sada tako lako pljujemo i odricemo ga se? Sta ti znas o obrazu? Imas li ga? Kad si stao na neku stranu iz principa, koji nije bio korist? Imas li ti korene ili tvoj svet pocinje od tebe, eventualno tvojih (tikva bez korena)?
:: ::
:: :: Pozdrav
:: ::
:: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
:: ::
:: :: :: Obelezavanje teroristickog china dragog nam Gavrila? Shta tu ima da se obelezava? WWI? Izginula gotovo polovina gradjana Srbije, jel to da obelezavamo? Staviti vence u znak secanja na Neznane Junake i svi uchesnici na prasetinu i u 3 lepe... 27. Mart? Ista pricha nakon koje je sledilo opshte klanje ove nashe zbunjene nacije. Pametne nacije znaju kada treba da se kurche a kada treba podviti rep, samo mi glumimo ludilo, ponovo i ponovo. Neko ce reci da imamo nacionalni ponos i da ne odstupamo od ljudskih vrednosti? Ha! Ne postoji svetska top lista sa tim kriterijumom, tako da uvek ispadnemo glupi u drushtvu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: Re: Re: Ccccc... 09.01.2014. 15:41 #536085

status: user
broj poruka: 417

Baratash chinjenicama ko Dzaja onomad loptom. Jedan patriotski Bambi za strelu75. Ala si me matirao, svaka chast.
Ne znam da li bi nas bilo 800 milliona, mada bi bilo lepo. Korist? Turchin, ja? Turchin sam otprilike koliko i ti, nekih 30%. Mozda bi obojica bili Turci samo 17% da im nismo overili Murata, ko to moze znati.
Ti si strelo tipichan primer nashe propasti, tachnije nasheg mentaliteta sklonog propasti. Boli tebe shta ko misli, ti tjesh da kazesh shta imash, makar nam posekli onu shljivu, nash zaklon i uzdanicu. Problem je samo shto je taj mentalitet trenutno na vlasti. Za sada tjute, ali bojim se da tje da pochnu da prichaju i da mentalitet provali iz njih, te nas vrate josh koju dekadu u proshlost. Ne branim ove sterilne pre njih - sve je to isto blato, od izbora do izbora.
Srpska se truba...

:: Bilo bi nas 800 miliona da na Kosovu nije poginuo ni jedan? Miliona Turaka, recimo. Iz koristi, kao ti
::
:: Pozdrav Turcine
::
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
::
:: :: Ti vidish obraz, ja vidim smrt polovine stanovnishtva. Dozvoli da mi je obraz manje bitan od ljudskih zivota, ako ti nije problem? Danas bi nas bilo 20 miliona i bili bi nacija, ovako smo samo indijanci
:: :: Pljuvanje na obraz? Koji obraz? Mislis na onaj Obraz? Alo bre, pre nekoliko godina smo bili na korak od KONACHNOG RESHENJA na Kosovu!!! Da pobijemo mrske neprijatelje, njihove zene i decu i gotova stvar? Nemojmo zaboravljati tako blisku istoriju, ako moze i ako ti nije problem, opet? Nemojmo glumiti bezgreshne monahe, ako ti nije problem, opet i opet? Popljuvali smo se sami na svoj obraz i sve heroje Prvog svetskog rata i nevine zrtve Prvog i Drugog, a trebalo nam je samo desetak godina. Mislite o tome, ako vam nije problem, svima? Pevala nam je udovica upokojenog kriminalca i nevaznog ratnog zlochinca za novaka, ebo te!?!?!?!?!? Dno dna? Mi smo to odavno prevazishli, otkrivamo nove dubine svakim danom, minutom i sekundom
:: :: Zasto vredjanje na kraju? Imam korene ali moj svet svakako pochinje od mene i moje porodice. Odavno nismo u farmerskom poslu a i da jesmo, tikve bez korena sigurno ne bi gajili
:: :: Ono shto ne valja, propada. Ebi ga, opstanak najjachih i onih koji mogu da se prilagode. Umesto da se prilagodimo noviim uslovima, mi smo godinama uz Miloshevica oplakivali rushenje chuvenog zida u Berlinu, chak prizeljkivali ponovno postavljanje istog. Amerika i Engleska, bice zemlja proleterska..
:: ::
:: ::
:: ::
:: :: :: @sasha
:: :: :: A mozda obelezavamo dan, godinu ili 4 godine, kada smo spasili svoj obraz? Tacnije nasi preci su spasili nas obraz, koji mi sada tako lako pljujemo i odricemo ga se? Sta ti znas o obrazu? Imas li ga? Kad si stao na neku stranu iz principa, koji nije bio korist? Imas li ti korene ili tvoj svet pocinje od tebe, eventualno tvojih (tikva bez korena)?
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
:: :: ::
:: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
:: :: ::
:: :: :: :: Obelezavanje teroristickog china dragog nam Gavrila? Shta tu ima da se obelezava? WWI? Izginula gotovo polovina gradjana Srbije, jel to da obelezavamo? Staviti vence u znak secanja na Neznane Junake i svi uchesnici na prasetinu i u 3 lepe... 27. Mart? Ista pricha nakon koje je sledilo opshte klanje ove nashe zbunjene nacije. Pametne nacije znaju kada treba da se kurche a kada treba podviti rep, samo mi glumimo ludilo, ponovo i ponovo. Neko ce reci da imamo nacionalni ponos i da ne odstupamo od ljudskih vrednosti? Ha! Ne postoji svetska top lista sa tim kriterijumom, tako da uvek ispadnemo glupi u drushtvu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sargonv cestitka Republici Srpskoj 09.01.2014. 17:16 #536093

status: user
broj poruka: 82

http://serbian.ruvr.ru/2014_01_09/Republiko-Srpska-srecan-ti-rodendan/


http://www.youtube.com/watch?v=Fonj5cYNTho&list=PLjv_MbZeX2H3tHZYaiiuHbKa9dw_OOGza
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toyboy sprem te se sprem te cetnici !!! 09.01.2014. 18:08 #536105

status: user
broj poruka: 60
@tortojed, `a po 16 sati dnevno) cetrnaestogodisnja deca.`

a sta ti je tu cudno, zvanicno se prihvata model iz Kine i kraj price. Svi globalisticki centri se relociraju/su vec premesteni tamo i ista matrica se sprovodi za sve zemlje. I tebe to sad pogadja i u cudu si, kako to, zasto to, dje ce im dusa... Odvor je vrlo jednostavan, bez ikakvih teorija zavere i srceparajucih `reality showa`, ZATO STO MOGU ili `blaze` MOZE IM SE !!!

@obradmi, `nema potrebe za nasiljem`

navedi mi jedan primer u istoriji Srba, gde nismo lili krv, da bi nesto `znacajnije` postigli. Problem je u tome sto smo `strastveni placenici`, `gotovo savrseni gerilci` i kad nas jednom `pustis sa lanca`, `zabavi nikad kraja`. Ipak, svako `divljanje` se pre ili kasnije zavrsi, problem su `stakori` koji su krili dupe, dok su se `promene` desavale, gde uvek elegantno to isto dupe smeste na stare stolice, a `ratne heroje` likvidiraju.

@sargonv, `Opozicija uopste ne postoji`,

tu se slazemo, pro ruske partije ne postoje, a i da su tu, Rusi su vec odavno digli ruke od nas, sad smo samo marionete za buduce dilove, gde se nas interes zanemaruje i igra na pricu `bratska nacija`...

@Dejzan, `Konkretno mislim na cene u radnjama.`

idi igraj `call od duti` ( original ako moze ) i opusteno bez nervoze...

@Aluzija, `Patnja i muka su najbolji izvor kreativnosti, jer tek tada covek ima pun potencijal da sagleda osnove zivota.`

pokori se, pokori se, pokori se... Klasican `Stockholm syndrome`, a svo to lupetanje o genetici i obrazovanosti, mozes da obrises o dupe. Kao kad ti odseku ruku, a ti se vecito vatas za onaj jadan patrljak i `pokusavas da dohvatis casu`. `Nit si kadar stici, a ni uteci, niti na strasnom mestu postojati`. To je nekad vazilo, mozda, srpsko secanje se suzava na 10 godina istorije, a ono pre je `drevna proslost` koju mozes porediti sa legendama i misticizmom. A i kad se neko pocne pozivati na `mracnih sila`, dalja diskusija je besmislena, jer se svede na prosto narodno `srce oce a dupe klikoce`...

@strela75, `nasi preci su spasili nas obraz`

Jadnom Srbinu jedino i ostaje da se poziva na pretke i da se time tesi, a to tvoje `korenje` ce pre ili kasnije biti `pocupano`. Kocoperi se ti koliko hoces, cinjenica je da nas pas nema za sta ujesti, ali smo uvek pre i iznad svih, a o pameti i inteligenciji da ne pocinjem...

@bez tortojed-a
preporucio bih gore pomenutim oratorima, http://bit.ly/1euxBHC

@sashai

moguca resenja:

1. kao sto si i sam rekao, beganija i asimilacija sa drugim narodima

2. ako vec ostajes, moguce utopijsko resenje bi bilo, vracanje institucije kralja, ali kralja koji odgovra svojom glavom, doslovno, za ono sto radi. Pa kao u staro doba prevrata i revolucija, sem sto bi se ovom `novom kralju` mogli postaviti zahtevi i proriteti koje mora da ostvari sa prostom `statistickom uspesnoscu onoga sto je obecao` i vremenskim ogranicenjem. Pogazis li rec, zna se sta ti sledi :). Danasnji politicari nemaju nikakvu odgovornost, niti ih ista dotice, sem da uvek moraju biti u vlasti kako krivicno ne bi odgovarali za ono sto su uradili. Kao i konstantno fabrikovanje krize na sve strane i nudjenje `magicnih resenja`. Kada bi se ljudi rukovodili zdravim razumom, politika bi istog trenutka prestala da postoji, a svi ti `poslanicki djilkosi` bi radili nesto korisno sem sto citaju novine po ceo dan sa bez burek/cevapi...

Inicirao sam ideju savrsenog utopijskog sistema, a sagovornici neka je dovrse. Kombinovanim snagama ce se nesto lepo i proizvesti, ili da nastavimo sa prepucavanjem, meni je svejedno, realno...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Pravi razlog stradanja i jedino resenje 09.01.2014. 18:42 #536114

status: user
broj poruka: 1083

http://www.youtube.com/watch?v=oQUIb7QFiAk

http://www.youtube.com/watch?v=PoIJNYbHqHw

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: sprem te se sprem te cetnici !!! 09.01.2014. 19:16 #536124

status: user
broj poruka: 417
Toyboy, ok je sto razmishljash o reshenjima, uzaludno ali ok. Naravno, ostajem vechiti obaveshteni optimista i mishljenja sam da ovome ovde nema spasa. Kralj, chak i da jeste spas, nije realnost. Trenutno imamo prestolonaslednika koji govori srpski ko da je doshao iz Pjongjanga i otvorio radnjicu u Sremchitzi, chak mozda i gore, jezik... Govori? No, i da je Isus Hrist lichno, utopija. Koji vlastodrzac trenutni ili buduci je spreman da ostavi fotelju zarad dobrobiti nacije?
Nema spasa, najgori smo na svetu i to je to. Tek kada vecina glashachkog lesha to shvati, postojace tracak nade za nas. Dok god mislimo da smo nebeski, odabrani, super neshto narod, bezgreshni hrishcani i ostale gluposti, valjacemo se i daviti u ovom blatu.
Nama ne treba chovek/spasilac. Nama samo treba jedno 20 godina normalnih ljudi na vlasti da naprave sistem. U normalnom sistemu nije bitno ako idiot dodje na vlast - ostali delovi sistema rade svoj posao i kompenzuju pojavu idiota na chelu sistema (predsednik Bush u Amerikama je ochigledan dokaz). Znachi, ne treba nam mnogo, samo 20 godina. Jedini problem je sto nije pochelo odbrojavanje, a kako izgleda, nece nikad ni pocheti.


:: @tortojed, `a po 16 sati dnevno) cetrnaestogodisnja deca.
::
:: a sta ti je tu cudno, zvanicno se prihvata model iz Kine i kraj price. Svi globalisticki centri se relociraju/su vec premesteni tamo i ista matrica se sprovodi za sve zemlje. I tebe to sad pogadja i u cudu si, kako to, zasto to, dje ce im dusa... Odvor je vrlo jednostavan, bez ikakvih teorija zavere i srceparajucih `reality showa`, ZATO STO MOGU ili `blaze` MOZE IM SE !!
::
:: @obradmi, `nema potrebe za nasiljem
::
:: navedi mi jedan primer u istoriji Srba, gde nismo lili krv, da bi nesto `znacajnije` postigli. Problem je u tome sto smo `strastveni placenici`, `gotovo savrseni gerilci` i kad nas jednom `pustis sa lanca`, `zabavi nikad kraja`. Ipak, svako `divljanje` se pre ili kasnije zavrsi, problem su `stakori` koji su krili dupe, dok su se `promene` desavale, gde uvek elegantno to isto dupe smeste na stare stolice, a `ratne heroje` likvidiraju
::
:: @sargonv, `Opozicija uopste ne postoji`
::
:: tu se slazemo, pro ruske partije ne postoje, a i da su tu, Rusi su vec odavno digli ruke od nas, sad smo samo marionete za buduce dilove, gde se nas interes zanemaruje i igra na pricu `bratska nacija`..
::
:: @Dejzan, `Konkretno mislim na cene u radnjama.
::
:: idi igraj `call od duti` ( original ako moze ) i opusteno bez nervoze..
::
:: @Aluzija, `Patnja i muka su najbolji izvor kreativnosti, jer tek tada covek ima pun potencijal da sagleda osnove zivota.
::
:: pokori se, pokori se, pokori se... Klasican `Stockholm syndrome`, a svo to lupetanje o genetici i obrazovanosti, mozes da obrises o dupe. Kao kad ti odseku ruku, a ti se vecito vatas za onaj jadan patrljak i `pokusavas da dohvatis casu`. `Nit si kadar stici, a ni uteci, niti na strasnom mestu postojati`. To je nekad vazilo, mozda, srpsko secanje se suzava na 10 godina istorije, a ono pre je `drevna proslost` koju mozes porediti sa legendama i misticizmom. A i kad se neko pocne pozivati na `mracnih sila`, dalja diskusija je besmislena, jer se svede na prosto narodno `srce oce a dupe klikoce`..
::
:: @strela75, `nasi preci su spasili nas obraz
::
:: Jadnom Srbinu jedino i ostaje da se poziva na pretke i da se time tesi, a to tvoje `korenje` ce pre ili kasnije biti `pocupano`. Kocoperi se ti koliko hoces, cinjenica je da nas pas nema za sta ujesti, ali smo uvek pre i iznad svih, a o pameti i inteligenciji da ne pocinjem..
::
:: @bez tortojed-
:: preporucio bih gore pomenutim oratorima, http://bit.ly/1euxBH
::
:: @sasha
::
:: moguca resenja
::
:: 1. kao sto si i sam rekao, beganija i asimilacija sa drugim narodim
::
:: 2. ako vec ostajes, moguce utopijsko resenje bi bilo, vracanje institucije kralja, ali kralja koji odgovra svojom glavom, doslovno, za ono sto radi. Pa kao u staro doba prevrata i revolucija, sem sto bi se ovom `novom kralju` mogli postaviti zahtevi i proriteti koje mora da ostvari sa prostom `statistickom uspesnoscu onoga sto je obecao` i vremenskim ogranicenjem. Pogazis li rec, zna se sta ti sledi :). Danasnji politicari nemaju nikakvu odgovornost, niti ih ista dotice, sem da uvek moraju biti u vlasti kako krivicno ne bi odgovarali za ono sto su uradili. Kao i konstantno fabrikovanje krize na sve strane i nudjenje `magicnih resenja`. Kada bi se ljudi rukovodili zdravim razumom, politika bi istog trenutka prestala da postoji, a svi ti `poslanicki djilkosi` bi radili nesto korisno sem sto citaju novine po ceo dan sa bez burek/cevapi..
::
:: Inicirao sam ideju savrsenog utopijskog sistema, a sagovornici neka je dovrse. Kombinovanim snagama ce se nesto lepo i proizvesti, ili da nastavimo sa prepucavanjem, meni je svejedno, realno...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 ... 09.01.2014. 19:39 #536133

status: user
broj poruka: 1588
@sashai
Mogli su da budu primer i Ugari i Austrougari i Jevreji i siptari i bilo ko drugi. Nema veze. Ti gledas korist i onda nije bitno jesi li od sutra siptar ili krvat. Bitno da je tebi i tvojoj porodici dobro. Takvi su u Bosni menjali veru...

@toyboy
Za dobrim konjem se prasina dize. Pogledaj od ovoliko malog naroda koliko je poznatih ljudi proizaslo. Ja se ponosim sto sam Srbin. Hteli mi to ili ne, oni spolja te tako vide (kao Srbina), a mozes da se guzis kao sashai - nece ti pomoci. Najbolje je to video Djindjic. Nazalost. Vidite njegovo ponasanje u poslednjim mesecima zivota i mozda nesto shvatite.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: ... 09.01.2014. 21:08 #536159

status: user
broj poruka: 417
Shta napisati a ne povratiti?
Naravno da gledam korist, kako drugacije? Kako meni i mojoj porodici da bude dobro, ako ostalima oko nas nije dobro? Shta prichash ti? Nije ti dobro? Chemu vredjanje? Takvi kao ja u Bosni menjali veru? Dechkonja, imash ti neshto od shkole? Imash ti neko bavljenje u zivotu osim shto si ponosni Srbin? Mislim, koga zabole tuki shto si ti ponosni Srbin? Kako si ti doprineo boljitku ovog naroda?
Ovi spolja nas josh uvek gledaju kao koljache zardjalim escajgom, a sve preko Kavlovca, Kavvobaga, Vivovitice... A sve to sponsored by Patriot Gangs of Serbia.


:: @sasha
:: Mogli su da budu primer i Ugari i Austrougari i Jevreji i siptari i bilo ko drugi. Nema veze. Ti gledas korist i onda nije bitno jesi li od sutra siptar ili krvat. Bitno da je tebi i tvojoj porodici dobro. Takvi su u Bosni menjali veru..
::
:: @toybo
:: Za dobrim konjem se prasina dize. Pogledaj od ovoliko malog naroda koliko je poznatih ljudi proizaslo. Ja se ponosim sto sam Srbin. Hteli mi to ili ne, oni spolja te tako vide (kao Srbina), a mozes da se guzis kao sashai - nece ti pomoci. Najbolje je to video Djindjic. Nazalost. Vidite njegovo ponasanje u poslednjim mesecima zivota i mozda nesto shvatite
::
:: Pozdrav
::
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Re: Re: ... 09.01.2014. 22:00 #536170

status: user
broj poruka: 1588
Sistem mi je izbrisao odgovor, jer sam morao da prekinem pisaniju... Admine, red bi bio da se nekako upamti makar na `back`.

Uglavnom, nemam skolu, a i kad je budem imao, bice arheoloska. Ne treba mi ceo Univerzitet, kao Mici Jovanovicu. Cemu uopste posedovanje skole?

Ukratko, boljitku naroda sam doprineo recimo opismenjavajuci X generacija na fakultetu, ili izbacujuci radioaktivne i druge nepodobne materijale iz prehrambene industrije (mleko i ml. proizvodi, koka kola, kisela voda,...) i osvescivajuci obican svet - da ne moraju da budu robovi (jos uvek).


:: Ovi spolja nas josh uvek gledaju kao koljache zardjalim escajgom, a sve preko Kavlovca, Kavvobaga, Vivovitice... A sve to sponsored by Patriot Gangs of Serbia
::

Kako danas vide indijance? Kao grupu divljaka, koji za drugo do rezervata nisu. A indijanci su pristali na sve sto se od njih trazilo i spakovali se u rezervate. Zasto mislis da si dovoljno bitan da definises, kako ce oni tebe videti? Oni te vide na nacin, da opravdaju sve svoje aktivnosti. I ti tu mozes da se slikas. Uradili smo mi mnogo vise nego sto bi i jedna od svih tih nacija uradila, da je na nasem mestu, pa smo i dalje - isto. Ima nesto i do njih.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: Shta napisati a ne povratiti
:: Naravno da gledam korist, kako drugacije? Kako meni i mojoj porodici da bude dobro, ako ostalima oko nas nije dobro? Shta prichash ti? Nije ti dobro? Chemu vredjanje? Takvi kao ja u Bosni menjali veru? Dechkonja, imash ti neshto od shkole? Imash ti neko bavljenje u zivotu osim shto si ponosni Srbin? Mislim, koga zabole tuki shto si ti ponosni Srbin? Kako si ti doprineo boljitku ovog naroda
:: Ovi spolja nas josh uvek gledaju kao koljache zardjalim escajgom, a sve preko Kavlovca, Kavvobaga, Vivovitice... A sve to sponsored by Patriot Gangs of Serbia
::
::
:: :: @sasha
:: :: Mogli su da budu primer i Ugari i Austrougari i Jevreji i siptari i bilo ko drugi. Nema veze. Ti gledas korist i onda nije bitno jesi li od sutra siptar ili krvat. Bitno da je tebi i tvojoj porodici dobro. Takvi su u Bosni menjali veru..
:: ::
:: :: @toybo
:: :: Za dobrim konjem se prasina dize. Pogledaj od ovoliko malog naroda koliko je poznatih ljudi proizaslo. Ja se ponosim sto sam Srbin. Hteli mi to ili ne, oni spolja te tako vide (kao Srbina), a mozes da se guzis kao sashai - nece ti pomoci. Najbolje je to video Djindjic. Nazalost. Vidite njegovo ponasanje u poslednjim mesecima zivota i mozda nesto shvatite
:: ::
:: :: Pozdrav
:: ::
:: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: Re: Re: ... 09.01.2014. 22:05 #536172

status: user
broj poruka: 417
Plemenito, nema shta. Mozes li malo detaljnije o tom opismenjavanju? Isto tako me zanima kako si izbacivao radioaktivne i ostale nepodobne materijale iz prehrambene industrije? Ne zezam se, najozbiljnije pitam.
Za ovo zadnje mu dodjesh neshto kao osveshtjivach? Prosvetitelj mnogo bolje zvuchi. Ovde se zezam, najozbiljnije.

Pozdrav? A gde je Turchine?


:: Sistem mi je izbrisao odgovor, jer sam morao da prekinem pisaniju... Admine, red bi bio da se nekako upamti makar na `back`
::
:: Uglavnom, nemam skolu, a i kad je budem imao, bice arheoloska. Ne treba mi ceo Univerzitet, kao Mici Jovanovicu. Cemu uopste posedovanje skole
::
:: Ukratko, boljitku naroda sam doprineo recimo opismenjavajuci X generacija na fakultetu, ili izbacujuci radioaktivne i druge nepodobne materijale iz prehrambene industrije (mleko i ml. proizvodi, koka kola, kisela voda,...) i osvescivajuci obican svet - da ne moraju da budu robovi (jos uvek)
::
::
:: :: Ovi spolja nas josh uvek gledaju kao koljache zardjalim escajgom, a sve preko Kavlovca, Kavvobaga, Vivovitice... A sve to sponsored by Patriot Gangs of Serbia
:: ::
::
:: Kako danas vide indijance? Kao grupu divljaka, koji za drugo do rezervata nisu. A indijanci su pristali na sve sto se od njih trazilo i spakovali se u rezervate. Zasto mislis da si dovoljno bitan da definises, kako ce oni tebe videti? Oni te vide na nacin, da opravdaju sve svoje aktivnosti. I ti tu mozes da se slikas. Uradili smo mi mnogo vise nego sto bi i jedna od svih tih nacija uradila, da je na nasem mestu, pa smo i dalje - isto. Ima nesto i do njih
::
:: Pozdrav
::
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
::
:: :: Shta napisati a ne povratiti
:: :: Naravno da gledam korist, kako drugacije? Kako meni i mojoj porodici da bude dobro, ako ostalima oko nas nije dobro? Shta prichash ti? Nije ti dobro? Chemu vredjanje? Takvi kao ja u Bosni menjali veru? Dechkonja, imash ti neshto od shkole? Imash ti neko bavljenje u zivotu osim shto si ponosni Srbin? Mislim, koga zabole tuki shto si ti ponosni Srbin? Kako si ti doprineo boljitku ovog naroda
:: :: Ovi spolja nas josh uvek gledaju kao koljache zardjalim escajgom, a sve preko Kavlovca, Kavvobaga, Vivovitice... A sve to sponsored by Patriot Gangs of Serbia
:: ::
:: ::
:: :: :: @sasha
:: :: :: Mogli su da budu primer i Ugari i Austrougari i Jevreji i siptari i bilo ko drugi. Nema veze. Ti gledas korist i onda nije bitno jesi li od sutra siptar ili krvat. Bitno da je tebi i tvojoj porodici dobro. Takvi su u Bosni menjali veru..
:: :: ::
:: :: :: @toybo
:: :: :: Za dobrim konjem se prasina dize. Pogledaj od ovoliko malog naroda koliko je poznatih ljudi proizaslo. Ja se ponosim sto sam Srbin. Hteli mi to ili ne, oni spolja te tako vide (kao Srbina), a mozes da se guzis kao sashai - nece ti pomoci. Najbolje je to video Djindjic. Nazalost. Vidite njegovo ponasanje u poslednjim mesecima zivota i mozda nesto shvatite
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
:: :: ::
:: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
:: :: ::
:: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Opet sistem zeznu stvar... 10.01.2014. 11:28 #536261

status: user
broj poruka: 1588
Krenem da pisem tomove, pa me izloguje automatski. Tako da cu ovaj put kratko:
- opismenjavanje je ono kad deci na faksu preneses znanja, koja im omogucavaju da sutra pobegnu odavde i zive normalno, ili rade ovde i bore se sa govnima (svi politikanti i njihov sistem), kao sto se mi borimo.
- par stvari cu izneti vezano za lose materijale: torijum kao radioaktivni element, je prisutan u materijalima koristenim u proizvodnji opreme u prehrambenoj industriji, prohrom, koji nije kvaliteta za prehrambenu industriju, grafit, cijih par varijanti je pogodno za prehrambenu industriju. Izbaciti ih ne lopatom, nego razjasnjavajuci nabavci da ono 0.2-0.5% skuplje znaci nama zivot.
- ono iz zezanja - kad god razjasnis i jednom pojedincu da sam rukovodi svojom srecom, napravio si korak napred.

Pozdrav.
(Turcin iz primera. Turcin, krvat, siptar,... vec sta je danas najkorisnije - mozda ciganin - samo udje u opstinu i dodele mu pomoc, koliko mu treba. A mozda dobije i gajbu - doduse Djilas zglajzno. :) )

PS. Najgore je sto se u dosta elemenata slazem sa tobom, ali brisanje svog ja - mi je najdalje od mozga (veru za veceru). Istorija nam se ponavlja, jer je ne znamo. Jos da zaboravimo i ovo malo sto `znamo`... Da bi znao sta ce da bude sutra, okreni se i pogledaj sta je bilo juce.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: Opet sistem zeznu stvar... 10.01.2014. 19:39 #536358

status: user
broj poruka: 417

Samo ti pishi, zato smo ovde.
Predajesh na faxu? Jel ovo 75 broj godina ili godishte?
Ovo za materijale me bash zanima. Ok, otprilike svi znamo koji su shtetni, ali koja je tvoja lichna uloga u odstranjivanju shtetnih materija iz hrane?
Mozda deluje da se slazemo u nekim stvarima, ali cisto sumnjam. Delujesh mi kao pripadnik SRS iz onih dana, slavnih ratnih dana. Busanje u prsa ne daje nikakve rezultate (osim kod alfa muzjaka gorile recimo, cisto da pokazu snagu a prikriju strah i nateraju ostale na pokornost). Dodushe, ovo pali kod nasheg naroda, ali uvek. Odlichan je nachin sticanja politichkih poena na domacem blatnjavom terenu, ali u odnosima sa svetom ne donosi nikakvu korist, samo mnogo shtete, jada i bede. Nadam se da se oko ovoga razumemo i donekle slazemo?
Nash problem jeste istorija i njeno neshvatanje. Kosovski boj je najveci poraz srpskog naroda, ikad. Stradala je `elita`, ostali samo dezerteri i ostali bashibozuk (pardon za turcizam). Mislim da bi pomoglo realno sagledati sve to, ne trutjati o Nebeskoj Srbiji, dizanju u nebo putem masovnog samoubistva i slicne, meni nebulozne stvari. Samo se moze shpekulisati, ali da li bi zivot pod Turcima bio lakshi ili tezi da smo prihvatili vazalni odnos sa Otomanskom imperijom i da Milosh nije odradio Murata?
Gavrilo Princip je po svim merilima samo obicni terorista. Zamislite da sada neki nesrecni mladic dobije pomoc izvesnih krugova bliskih Srbiji i podje mu za rukom da overi nekog od svetskih mocnika, zasto ne i Papu licno? Korist ili shteta za ovaj narod? Heroj ili terorista?
Hitler je pre napada na Kraljevinu Jugoslaviju ponudio par lepih stvari tadashnjoj vlasti, ali strane obaveshtajne sluzbe, tada `saveznickih` nam sila organizovashe fini narodni skup 27. Marta i zbog par sati glasnog negodovanja, pregazishe nas za 12 dana, 12 ebenih dana. Ne blefira se sa praznim pishtoljem, pogotovo ne u korist drugoga. Braca Slovenci i Hrvati pozdravishe vojnike Vermahta cvecem, samo se mi nashli pametni da se kurchimo, onda kada su bili najjachi. Naravno, najverovatnije bi bili pokoreni kasnije, ali pre bombardovanja nam je nudio shargarepu i mogli smo neko vreme da budemo mirni.
Drugacije ti i ja shvatamo istoriju. Ne kazem da je moje razmishljanje pravo, ali nekako je uvek vecina razmishljala kao ti, a verujem da je svima jasno gde smo trenutno, i gde smo zadnjih vek ili dva, i gde cemo na zalost biti i u buducnosti, ako nas bude.
Miloshevica i ostale nema smisla pominjati u nekom shirem kontekstu.
Ajmo, ruke gore!!!




:: Krenem da pisem tomove, pa me izloguje automatski. Tako da cu ovaj put kratko
:: - opismenjavanje je ono kad deci na faksu preneses znanja, koja im omogucavaju da sutra pobegnu odavde i zive normalno, ili rade ovde i bore se sa govnima (svi politikanti i njihov sistem), kao sto se mi borimo
:: - par stvari cu izneti vezano za lose materijale: torijum kao radioaktivni element, je prisutan u materijalima koristenim u proizvodnji opreme u prehrambenoj industriji, prohrom, koji nije kvaliteta za prehrambenu industriju, grafit, cijih par varijanti je pogodno za prehrambenu industriju. Izbaciti ih ne lopatom, nego razjasnjavajuci nabavci da ono 0.2-0.5% skuplje znaci nama zivot
:: - ono iz zezanja - kad god razjasnis i jednom pojedincu da sam rukovodi svojom srecom, napravio si korak napred
::
:: Pozdrav
:: (Turcin iz primera. Turcin, krvat, siptar,... vec sta je danas najkorisnije - mozda ciganin - samo udje u opstinu i dodele mu pomoc, koliko mu treba. A mozda dobije i gajbu - doduse Djilas zglajzno. :)
::
:: PS. Najgore je sto se u dosta elemenata slazem sa tobom, ali brisanje svog ja - mi je najdalje od mozga (veru za veceru). Istorija nam se ponavlja, jer je ne znamo. Jos da zaboravimo i ovo malo sto `znamo`... Da bi znao sta ce da bude sutra, okreni se i pogledaj sta je bilo juce
::
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Predosecam... 10.01.2014. 21:37 #536377

status: user
broj poruka: 1187
sashai, vec si dobio batine..? Valjda ces i to `iskustvo` podeliti s` vernicima... Znam da neces...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: Predosecam... 10.01.2014. 21:51 #536382

status: user
broj poruka: 417
Ti si neunishtiv. Trolujesh kao besan. Moram da ti chestitam. Ti si bash profitirao od ovih vanzemaljaca i inih politichkih tema. Nabio tisutju postova k`o od shale, ne pisajutji nishta smisleno, no trolujutji 200 na sat. Bravo.
Hajde mi sad lepo i polako objasni o kakvim batinama se radi? Vernici? O chemu se radi?

Josh neshto. Gde se dede Sky? Zaslepi nas epohalnim dokazima i utekne? Neki dil sa Denikenom i onim smeshnim Grkom, sa josh smeshnijom frizurom?


:: sashai, vec si dobio batine..? Valjda ces i to `iskustvo` podeliti s` vernicima... Znam da neces...
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman `Jo`sh` ne`sh`to... 10.01.2014. 22:02 #536384

status: user
broj poruka: 1187
Bu`sh` vidjel... Ђе је`...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60283. Broj poslatih odgovora: 646181.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs