Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
PC Berza Caffe
Djeca sa ex Yu proswtora najgora u obrazovanju, inteligenciji i kreatinom razmišljanju
STRANA 1 OD 1
operator Djeca sa ex Yu proswtora najgora u obrazovanju, inteligenciji i kreatinom razmišljanju 04.02.2014. 03:54 T56594

status: user
broj poruka: 4225
Želio bih u kraćim crtama da pojasnim sistem obrazovanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji.
Na čelo obrazovne ustanove se postavi direktor po političkoj liniji, kom ne odogovara da se diže prašina pošto gdje ima prašine, tu se i provjerava kako ko radi svoj posao i da li može bolje. Kada nema prašine, predpostavka je da je sve u redu. Od otprilike 200 profeosra oko 10% nešto i uradi, ostali gledaju da održe pozitivan stav i sebi i đacima i da svima prođe lijepo taj najljepši period u životu.
Ako želiš da radiš svoj posao kako treba, naletiš na krivinaše od direktora, pobuniće se onih 90% profesora, pošto ništa ne rade, a žele da opravdaju svoje postojanje u obrazovnim ustanovama. Pobuni se i većina đaka sa argumentom da je profesor nenormalan ili da postavlja duple aršine među djecom.
Daš(pokloniš) dobre ocijene i sve je u najboljem redu, ne zapisuješ izostanke i sve je u najboljem redu.
Ako želiš da reaguješ povodom narkotika i slučajno ti se zadesi direktor škole koji stvarno želi da se riješi problem narkotika u obrazovnoj ustanovi(to je samo čudom moguće, pošto većina narkotika, koja se pojavljuje u školi je poznato porijeklo istih sve i jednom direktoru u Srbiji u srednjim školama, pošto se od narkotika puni buđet), on dobija vruć krompir koji ne želi niko, jer će se roditelji prozvanih učenika, koji dilaju drogu, osjećati prozvanim i dići hajku, pa ili pritisnuti direktorima ucijenom ili potplaćivanjem da ne prijavi, što se kod nas ne dešava(u Srbiji ni jedan direktor nije sastavio plan riješenja problema narkotika, mada mu je to posao - dobrobit same obrazovne ustanove, a on pošto ništa ne radi(direktor) on samo provizorno takve slučajeve sankcioniše da ne bi talasao i da na na prvi privid, sve bilo u najboljem redu.
U suštini, ni političari ni narod ne žele da se previše talasa, jer ih to mnogo nervira i zamara.
Ne interesuje roditelje da li će im profesor podučiti adekvatno djecu ili ne, samo da su ocijene visoke i da taj isti roditelj zna gdje mu je dijete tih 8 sati što provede u školi.
Moderniji roditelji nemaju ništa protiv upotrebe narkotika u školama, pa i oni su to radili u njihovim godinama.
U slučajevima pojave nasilja,a toga ima previše, traži se nestajanje dotičnog problema, ne i riješavanje istog. Pojavu treba nekako zataškati, napad učenika na profesora ili između sebe, a nipošto da se takav učenik izbaci iz obrazovne ustanove ili ne daj Bože, kazni.
To je stav većine roditelja.
Sa druge strane, imamo profesore, koji pljačkaju djecu na nekim plaćanjima, ali za uzvrat daje dobre ocijene, pa ih djeca predstavljaju u mnogo boljem svijetlu nego što to oni jesu(šljam i otpad društva, koji se domogao stranačkih fotelja u školama, pa izigravaju Boga).

Cpu:AMD A10-5800K oc 4.8 GHz
Cooler:Omicron HG-232
GPU:2xMSI 290
Ram:4x4 GB PC 2400 Beast
MBO: Asrock FM285x Extreme4-M
Case:Chieftec Ultra Big Tower
PSU:Enermax NAXN 82+
Mouse:Mx 518 i G400s
Screen: Barco 24` MDRC-2124 TS, 19` mfc
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Shtono bi rek`o Bruce Springsteen: ``we learned more from... 05.02.2014. 19:50 #540430

status: user
broj poruka: 10985
3-minutes record than we ever learned in school...``.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 Kako sad? 05.02.2014. 19:57 #540436

status: user
broj poruka: 17084
mleko
mlijelo
mljeko

?

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646093.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs