Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Nauka dokazala da je Biblija lažna!
STRANA 1 OD 2  
Shomiman Nauka dokazala da je Biblija lažna! 18.02.2014. 23:31 T56793

status: user
broj poruka: 1187
ŠOKANTNO OTKRIĆE: Nauka dokazala da je Biblija lažna!

`Istraživanje izraelskih arheologa dovelo je u pitanje autentičnost Biblije. Oni su rešili da pomoću kamila, koje se spominju u Svetom pismu, ustanove da li su zaista pravile društvo Avramu dok je krčio put ka gradu Nahor .

Postoji 21 deo o kamilama u prvim knjigama Biblije, koji su zaintrigirali izraelske arheologe. Oni su istraživanjem kostiju ove životinje doveli u pitanje istinitost Svetog pisma i smatraju da su određeni delovi izmišljeni.


Neke od njih su prilično zapanjujuće “istinite”, kao što su priče o Avramovom slugi, koji je pronašao ženu za Isaka: “Tada je sluga levo uzeo sa sobom 10 kamila, natovarenih svim vrstama dobrih stvari svog gospodara. Uputio se ka Avramu Naharaimu i raskrčio svoj put do grada Nahor. Naterao je kamile da kleknu kod bunara izvan grada, to je bilo predveče, kada žene kreću po vodu”.

Ali, ove kamile su izmišljene, svih 10. Dva izraelska arheologa su koristeći radiometrijsko datiranje na osnovu raspada ugljenika odredili od kada potiču najstarije poznate kosti kamile i utvrdili su da su po prvi put dovedene u Izrael oko 9. veka pre nove ere.

Istraživači su ispitali drevna nalazišta proizvodnje bakra u Aravah dolini gde su kosti kamila prisutne samo u poslednjoj trećini 10. veka i 9. veku pre nove ere. Dakle 10. vekova kasnije od vremena kada su spomenute u Bibliji. O Avramovom životu arheološki dokazi ne postoje, ali mnoge religijske i naučne zajednice navode da je rođen u 20. veku pre nove ere.

Razlike između skeleta divlje i ukroćene kamile se uočavaju po kostima na nogama. Ako su one zgusnute, ukazuje na neprirodno nošenje teških tereta. Takođe, može da se odredi rod kamila, jer su muške mogle više tereta da ponesu.

Svi razlozi jasno ukazuju da kamile nisu pripitomljene nigde u regionu pre 1.000 godine p.n.e. Lidar Sapir-Hen i Erez Ben-Jozef, naučnici koji su sproveli istraživanje, ističu da je pripitomljavanje kamila bilo izuzetno važno u ekonomskom smislu.

Kamile su bile sredstvo kojem su se proizvodi prenosili preko velikih regiona. Kamile su u u te predele verovatno doveli Egipćani, kada su pratili puteve Sredozemlja.

Naučnici smatraju da ovo otkriće neće biti šok za teološku zajednicu i da su oni upućeni u tematiku znaju određene činjenice neko vreme.

Istorija napisana u Bibliji predstavlja veliki deo moderne mitologije cionizma. Ideja o obećanoj zemlji zasniva se na narativima koji se zapravo nikada nisu desili.`

Izvor: theguardian.com


`...Citav `vagon` smrdi od prljavih nogu
piletina, pivo, pijani kreteni
psujem mater onom pokvarenom Bogu
zasto su se kola slomila na meni...`
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
`...Sve je laz, samo pusta laz
sto se oko nas u krug vrti
sve je laz, samo pusta laz
sve je laz osim smrti...`

Pitanje koje je oduvek bilo predmet najvećih polemika glasi: Da li postoji Bog? Spor je bio jednako aktuelan u prošlosti, kao i danas.

Epikurejci su ismevali stoike zbog njihovih teističkih ubeđenja. Skeptici su se rugali platonističkoj `ideji dobra` i aristotelovskom `nepokretnom pokretaču`. U svakoj civilizaciji u kojoj je bilo vernika, postojao je i određen broj nevernika. Zato nikako ne možemo reći da je bilo teizam, bilo ateizam nekada u prošlosti bio opšte prihvaćen.

Spor je ponekad vođen mirno, a ponekad brutalno. Inkvizicija, stolovi za rastezanje, mačevi i meci korišćeni su kao sredstvo ubeđivanja. Porodica je proterivala one članove koji bi odlučili da drugačije veruju. Dok su jedni ratovali, sakatili i ubijali u ime vere, drugi su spokojno zevali između povremenih dimova iz lule tokom diskusije o ovom problemu. U jednoj kulturi se ubijanje nevernika ili vernika smatra velikim podvigom, dok se u drugoj ljudima zabranjuje da se bave religioznim pitanjima. Spor ide iz krajnosti u krajnost, od apatije do nasilja, od neobuzdanih strasti do pažljivog, proračunatog rezonovanja.

O vrtlaru – ili Bogu – ne može se ozbiljno diskutovati sve dok se ne složimo o kakvoj vrsti bića pokušavamo da diskutujemo.

Iako reč Bog ima mnoštvo značenja, većina ljudi još uvek smatra da ona označava neku ličnost ili silu koja egzistira na način koji se razlikuje od uobičajene ljudske egzistencije. Za teizam je opšte prihvaćeno da predstavlja verovanje u postojanje takve sile.

Pod ateizmom se podrazumeva negiranje bilo koje forme teizma. Da bi neko bio ateista potrebno je da ne veruje u bilo kakvog Boga ili bogove.

`Ako postoji Bog, zašto postoje ateisti?`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
micika988 @veverica 18.02.2014. 23:52 #542732

status: user
broj poruka: 1994
e sto te tebe `svrbi` i od silne muke, kad `vanzemaljci` ne prodju, ti bi da se `duhovno uzdizes`.
Neka, nije to to za tebe sinko, kad krenes braniti svoja epohalna otrkica sa necim vise od klasicnog trolovanja, onda se mozda i upustim u tvoj mali RPG word, ovako ko da igram `ping pong sa zidom`. Fala, ali zaobilazicu te, dok se situacija ne promeni. Mada kad covek bolje razmisli, ti mi najvise licis na nekog od nama dragih admina, samo bockaju, a nikako i da ujedu kako treba :)...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman shicika, 18.02.2014. 23:55 #542736

status: user
broj poruka: 1187
ovo je namenjeno ljudima... Od tebe se to i ne ocekuje... Mora`sh` biti spremna na brisanje ove teme. Kako bi to podnela..?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Naravno da je lazna - kompletna judeo-muslimanska kosmogonija 18.02.2014. 23:59 #542737

status: user
broj poruka: 10988
(gde je hriscanstvo samo odigralo ulogu mosta, da ne kazem trule kobile) je pokusaj prikrivanja one autenticne, starogrcke kosmogonije, koja, avaj! nije bila podesna za organizaciju upravljanja ljudima kojoj su tezili novi vladari - valjalo je zasnovati svet na bazi novca i klasnih razlika s njim u vezi... Eto vam ga sada, na! - terorizam, kapitalizam, podmecite ledja za realizam...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Eh, tortojeb... 19.02.2014. 00:02 #542738

status: user
broj poruka: 1187
Da su samo ledja... Pre ce biti `... jeza u ledja`...

Klik Pink i Prometheus su mi zauvek promenili poglede na zivot, veru... `...dok se situacija ne promeni...`


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ko je zainteresovan da sazna koliko-toliko, neka procita ono malo 19.02.2014. 00:06 #542740

status: user
broj poruka: 10988
knjizica koje su ostale iza Zaraostera (Zaratustre). Videcete kako su krali judejci, kako su glumatali krscani i kako su to sve ``lepo`` sebi prilagodili shyptari-arabljani (jebaci koza ovaca i kamila)...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman ` Porodica je proterivala one članove koji bi odlučili da drugačije veruju.` 19.02.2014. 00:12 #542742

status: user
broj poruka: 1187
`U jednoj `kulturi` se `ubijanje` nevernika ili vernika smatra velikim podvigom, dok se u drugoj ljudima zabranjuje da se bave religioznim pitanjima. `


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum ... 19.02.2014. 00:23 #542744

status: user
broj poruka: 1301
Ja kad god da sam se približio Bogu u zadnje vreme(otišao u crkvu,zapalio sveću,pomolio se pred ikonom)vratio sam se pajdu i ubadao se sve većim iglama...

Negde sam čuo da te time Bog stavlja pred izazov i da (opet) time stavljaš svoju veru i sebe pred iskušenje,ali Ja više nemam snage da se sa time borim...

Već 10-ak dana od kako se ne gudram-vozim noću bicikl u krevetu i nisam spavao sigurno više od 5-6 sati za tih 10-ak dana...

Samo se nadam da će ova patnja prestati (nadam se da me Codeus razume) i da ću se jednog dana opet vratiti veri i bogu...

Meni je ovo izgleda 1000-ti post...



Ne znam da li je istina!!!





toto je piča,ja tam domov...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ddim biblija i druge `istine` 19.02.2014. 00:28 #542747

status: user
broj poruka: 214
Tuzno je sto moramo da trosimo vreme i sredstva da dokazujemo da vile, charobnjaci, alhemichari, zombiji, bogovi, demoni, leteci ruzichasti slonovi, veshtice i baba roge ne postoje.
Gotovo neverovatno je da odraslo bice guta tu prichu ladno, za dobar dan, bez i jednog jedinog validnog, proverljivog dokaza!

Luda neka planeta...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman 999. ili ti 666. `bestraga` gledano 19.02.2014. 00:29 #542748

status: user
broj poruka: 1187
Ne gine ti codeUps... Vratice ti veru krstaca... U oba slucaja si nahebao...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ddim Re: 999. ili ti 666. `bestraga` gledano 19.02.2014. 00:31 #542749

status: user
broj poruka: 214
samo jaki argumenti dobijaju paznju. na flame ne odgovaram.

(ovo moze da bude potpis :-) :-) )


:: Ne gine ti codeUps... Vratice ti veru krstaca... U oba slucaja si nahebao..
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman `Tuzno je `sh`to moramo da trosimo vreme i sredstva...` 19.02.2014. 00:36 #542750

status: user
broj poruka: 1187
Tužno je kad shvati`sh` da uopste ne živimo, već stalno ne`sh`to čekamo. Čekamo vikend, čekamo Novu godinu, čekamo kraj srednje, pa fakulteta, pa dobar posao ...


`...Prosto prosirene recenice sa sleng varijantama ce biti ignorisane :)...`

I ovo je itekako tuzno...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ddim Ko ceka (ne)doceka! 19.02.2014. 00:48 #542751

status: user
broj poruka: 214
A ne!
ne se dam tako lako! :-)
Naucio sam razliku izmedju zelja i potreba i veoma cenim sve sto imam i mogu (nisu svi rodjeni u tako srecnim okolnostima). Znam tacno i sta hocu i sta zelim i radim na tome svaki trenutak svaki dan - nema chekanja. Ko cheka da univerzum dodje njemu ima da se nacheka - ili da se kocka :-)

Ako mislimo da neko upravlja celim univerzumom onda i ne moramo da drzimo volan u svojim rukama, zar ne?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Re: Ko ceka (ne)doceka! 19.02.2014. 00:52 #542753

status: user
broj poruka: 1187
Il` izvisi. Al` kako se miri`sh` s` tim, da kao jedinka i ne utice`sh` ba`sh` na `zbivanja`... Mnogo se godina `ovdi` ni`sh`ta ne de`sh`ava, a da je vredno pomena... Tu je svakko i tvoj doprinos... Proporcionalno, naravno... I gde je tu uspeh, gde zelje i potrbe..? Da si negde vani, bio bi klasicna `pobegulja` koja mudruje izdaleka... Kako god... I naravno, ja pa ja nije prihvatljivo... Spoznaces to, ako vec nisi...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ddim Proporcionalno naravno! :-) 19.02.2014. 01:01 #542754

status: user
broj poruka: 214
Desava se, kako se ne desava!
sve sto sam hteo promenio sam a iznenadio sam se koliko sam mogao da uradim samo kad sam se hladne glave posvetio problemu.

Sad skoro su me nervirali bahato parkirani likovi iz obliznje kafane - nije moglo da se prodje kolicima trotoarom. Fotografisao sam, otisao na sastanak sa predsednikom opstine i jako brzo su tu postavljeni stubici i sve je finom redu. Definisi problem, napravim predlog resenja, prikupi podatke i sve sazvaci i prezentuj odgovornima - to je to. Iznenadices se da vidis da uvek uspe!
Koliko mogu menjam univerzum :-)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman `Koliko mogu menjam univerzum :-)` 19.02.2014. 01:04 #542755

status: user
broj poruka: 1187
Zasto li ti ne verujem... Mada, mozda si taLICAN... Ovaj narod treba da sledi tvoj `recepat`... Deluje lakse no sto moze da se zamisli, izvede...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ddim Re: `Koliko mogu menjam univerzum :-)` 19.02.2014. 01:07 #542756

status: user
broj poruka: 214
:: Zasto li ti ne verujem... Mada, mozda si taLICAN...
::

vec je neko pametan odgovorio:

`Don`t blindly believe what I say. Don`t believe me because others convince you of my words. Don`t believe anything you see, read, or hear from others, whether of authority, religious teachers or texts.`

`Don`t rely on logic alone, nor speculation. Don`t infer or be deceived by appearances.``Do not give up your authority and follow blindly the will of others. This way will lead to only delusion.`

`Find out for yourself what is truth, what is real. Discover that there are virtuous things and there are non-virtuous things. Once you have discovered for yourself give up the bad and embrace the good.`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman `...odgovornima...` 19.02.2014. 01:10 #542757

status: user
broj poruka: 1187
Ne zasmejavaj me...

Lazar pa jos Krstic... Zvucno ime za spas ...




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum ... 19.02.2014. 01:11 #542758

status: user
broj poruka: 1301

pa šta je sad ovo bra ćo,sestre i svekrve...


pomoli mo se sa tri prsta i nek nam je Bog u pomo ći


http://goo.gl/eI5h4G
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
EVGA011 VAMA JE TO SOKANTNO OTKRICE... 19.02.2014. 01:25 #542760

status: user
broj poruka: 578
Pa jel ste vi normalni, vi verujete da je Biblija istina i da bog postoji... Pa da nema te price ljudi bi bili bolje i vise postovali ovaj zivot i radili na nauci da ga produze, nego oni su prepusteni verovatnju u vecni zivot...
Samo skrenut covek moze da misli da je Biblija istina... U tom vremenu divljastva i ludila samo se nasla grupa ljudi svesnijih koji su pokusali da nekako nateraju ljude da se ponasaju normalnije i ljudskije da bi se plasili bozije kazne... To je izmisljotine i najveca laz sveta... Ja samo cekam dan kada ce sve to da opovrgnu mada mislim da je mozda i bolje da se zivi u lazi jel zamisli kada bi silnim vernim fanaticima koji su ceo zivot posvetili crkvi i bogu i davanju para crkvama saznali da im je zivot promesan i da placaju izmisljotinu...Dokazano je da covek kada se posveti bogu upada u neko stanje blazenstva i spokoja koje je dobro za coveka ali nista razlicito od drugih vera i od nekih ljudi koji uopste nisu vernici... Bolje neka oni nastave da lazu sebe i neka misli svako ko sta hoce. Mozda to zvuci koliko hoce ludo ali mogucnost da smo potomci vanzemaljaca tj ljudi koji su ziveli negde drugde je miljardama puta veca od mogucnosti da je bog stvorio sve... Koliko to smesno zvucalo svesteniku da mu kazes da smo potmci vanzemaljaca tolika je mogucnost da mene neko od njih ubedi da bog postoji i da zivim po tim pravilima.
Ma i pre bi svestenika ubedio u male zelene nego mene u boga.



i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100 - EVGA Z77FTW - CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)-EVGA GTX580(900/1300/1800) > EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified-CORSAIR Force GT120- CORSAIR Obsidian 650D - EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Nema nama ulaska u EU 19.02.2014. 01:27 #542761

status: user
broj poruka: 1187
dok se ne otkriju nalogodavci i pocinitelji, gnusnog dela, laziranja BiBlIje... Podrazumeva se ko snosi odgovornost...

`...Mozda to zvuci koliko hoce ludo ali mogucnost da smo potomci vanzemaljaca tj ljudi koji su ziveli negde drugde je miljardama puta veca od mogucnosti da je bog stvorio sve... `

To ovde nemoj nikad vise da pomenes! Eto ti ga `sve`sh`tenik, pa se obostrano `ubedjujte`...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 19.02.2014. 01:32 #542762

status: user
broj poruka: 18472
Vlado , sa kojeg god aspekta da posmatras ideologija postojanja ultimativnog kreatora ne moze da se zaobidje.
Sta je starije kokoska ili jaje ?

Ako smo mi od nekog nastali ko je stvorio nas a ko je stvorio njih ?
Ta prica ide u beskraj a univerzum i jeste beskrajan ali od necega se moralo krenuti.

Hteo ,nehteo ili nezeleo da prihvatis cinjenicu to nesto sto mi dozivljavamo kao Bozanstvo , svevisnje bice , tamo negde u svemiru kroz neku drugu dimenziju,vreme i prostor i oblik postoji...

Osim ako ne zastupas Darvinovu teoriju tada bi takav stav imao opravdanje a opet Darvinova teorija je davno pobijena tako da...

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Nije se maklo... 19.02.2014. 01:37 #542763

status: user
broj poruka: 1187
Sve je isto, samo njega nema..?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum ... 19.02.2014. 01:40 #542764

status: user
broj poruka: 1301

Ljubav,Aleksandar Vučić,Erocka Unija,NIS,Vladimir Putin,Srbija Gas,Vladika Pahomije,Milorad Dodik,Sveti Velikomučenici Uguramtije i Saterotije...su nešto najlepše na svetu kao Afganistanska polja maka...




toto je piča,ja tam domov...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Tanje igle, tanje igle! I ne tako duboko. 19.02.2014. 01:41 #542765

status: user
broj poruka: 1187
`O vrtlaru – ili Bogu – ne može se ozbiljno diskutovati sve dok se ne složimo o kakvoj vrsti bića pokušavamo da diskutujemo.`

A slozicete se, nikad se necemo sloziti... Amin.




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ddim biblija nije sinonim za `univerzalno bozanstvo` 19.02.2014. 01:50 #542766

status: user
broj poruka: 214
Naravno da moze sve lepo da funkcionise bez religioznog kreatora :-)

a pitanje sta je starije, kokoska ili jaje, ako primenis naucni metod mozes mnogo da saznas. Ako se dovoljno udubis u problem lako dodjes do odgovora. Ako te zanima sa naucne strane sta je starije evo zabavnog i veoma tacnog odgovora:

https://www.youtube.com/watch?v=1a8pI65emDE

Uzivaj u prosvetljenju :-) Nauka rulez :-)

Mogu i video o toj `pobijenoj darvinovoj teoriji` da ti posaljem ali potrudi se sam malo ...

:-)

Ovde je problem sa religijom, ne sa prirodom univerzuma( ili kako god da je zovesh).


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs