Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Cenzura interneta godinu dana preostalo, ICANN going down
STRANA 1 OD 1
micika988 Cenzura interneta godinu dana preostalo, ICANN going down 25.03.2014. 17:42 T57184

status: user
broj poruka: 1995
http://bit.ly/1gmxcuX
http://bit.ly/1lEu4L5

.com .org i sl. ce dobiti nove lokalne vrednosti

dizajniranje novog modela domena na nivou zemlje. Privatne kompanije ce moci da kontrolisu DNS. Svaka zemlja kreirace sebi svojstven internet po ugovorenom net modelu. A ITU i njima slicni ce sasvim slucajno dobiti odresene ruke da gase sta god im je po zelji i volji.

Neki libertijanci ce ovo videti kao veci nivo `slobode` i pozitivnog sirenja `demokratske` svesti, po meni ce se samo zavesti jos veca mogucnost gasenja domena na nivou zemlje ukoliko ne igra po pravilima, a da ne pominjem mogucnost izolacije i ne mogucnosti pristupa domenima drugih zemalja. Klasican dilerski potez, dacemo vam da se malo igrate, formulisacemo pravila po kojima cete igrati, a kad nastane blaza varijanta haosa i javi se potreba za vecom standardizacijom uvodi se globalna kontrola vec reorganizovanog interneta.

Drugim recima, jednim klikom dugmeta ce se blokirati svi cuveni torrentici, free sajtovi, blogasi postace papagaji ili utihnuti u potpunosti. Sta da se radi, mi smo samo male, jadne, beznacajne individue koje se nista ne pitaju i koje nista ne interesuje, neka ide kako ide, ja samo zivim od danas do sutra, a godinu dana unapred misliti, to je vec nemoguca misija. Uzivajte dok jos mozete...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs