Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Pomoć!!!
STRANA 1 OD 1
NastyB Pomoć!!! 28.09.2007. 14:05 T5803

status: user
broj poruka: 729
U zadnjih par dana mi se dešava nešto što do sada nisam video. Iz čista mira se pojavi plavi ekran i windows se restartuje. Posle toga može da se podigne samo u safe modu, a kad uđem u device manager u delu za mrežne karte vidim jedno desetak komada (WAN miniport, WAN ovo, WAN ono, Direct Parallel, itd...) pa sve to moram da disable-ujem i restartujem, pa onda proradi. Èim posle toga pritisnem na enable neke od tih WAN-ova, oni nestaju i sve proradi na nekoliko sati. Pročešljao sam sa Kaspersky AVP i Adaware 2007, ali ništa ne otkriva. Zna li ko u čemu je problem?
Unapred zahvalan na odgovorima i pozdrav forumašima.

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 28.09.2007. 16:20 #28831

status: user
broj poruka: 726


Rekao bih da tvoj modem (ADSL/kablovski) ima konflikt sa plocom (BIOS-om) ili drajveri (i sam uredjaj) nijesu u redu.Ti vidis nekoliko WAN `ovo` i `ono` i to je sasvim normalno - vjerovatno ti je u `View` ukljuceno `Show hidden devices` - tako da ti je omogucen detaljan prikaz protokola i funkcija modema (ili te menadzer obavjestava da uredjaj ne funkcionise normalno,pa je stavka `network adapters` - `otvorena`)
Zasto ne bi,umjesto `Disable`,pokusao sa `Uninstall`,pa nova instalacija.Takodje,udji u BIOS i pogledaj podesavanja (obrati paznju i na USB podesavanja),mozda uocis nesto sumnjivo.`Load setup defaults` moze biti jedan od nacina,ostavi kao poslednju opciju.

Mislim da je modem u pitanju.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Re: 28.09.2007. 17:06 #28834

status: user
broj poruka: 729
:: Rekao bih da tvoj modem (ADSL/kablovski) ima konflikt sa plocom (BIOS-om) ili drajveri (i sam uredjaj) nijesu u redu.Ti vidis nekoliko WAN `ovo` i `ono` i to je sasvim normalno - vjerovatno ti je u `View` ukljuceno `Show hidden devices` - tako da ti je omogucen detaljan prikaz protokola i funkcija modema (ili te menadzer obavjestava da uredjaj ne funkcionise normalno,pa je stavka `network adapters` - `otvorena`
:: Zasto ne bi,umjesto `Disable`,pokusao sa `Uninstall`,pa nova instalacija.Takodje,udji u BIOS i pogledaj podesavanja (obrati paznju i na USB podesavanja),mozda uocis nesto sumnjivo.`Load setup defaults` moze biti jedan od nacina,ostavi kao poslednju opciju
::
:: Mislim da je modem u pitanju

Da, u pitanju je usr*ni WebStar modem koji S(je)BB uvaljuje za kablovski internet. Nije mi bio uključen Show hidden devices, već su se ti prokleti WAN-ovi pojavljivali kao uređaji (koje, naravno, nemam) te su mi `nameštali` BSOD. Džaba deinstalacija, oni se tek tako, iznenada, pojave, naprave BSOD i nema podizanja sistema dok ih ne disable-ujem u safe modu. Drndao sam se par dana, a onda sam digao ruke i uključio modem preko USB-a, isključivši obe mrežne karte (imam Asus P5K deluxe) i za sada sve funkcioniše, ali me i dalje zanima zašto se to dešava preko mreže. Ako neko zna, neka zapiše ovde...malopre mi je ortak ispričao da se i njemu isto dešavalo, ali da ni on ne zna zašto. Help! Please! Thanx in advance!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
krkub 28.09.2007. 17:32 #28837

status: user
broj poruka: 1006



ti nisi jedini valjevac koji je na ratnoj nozi sa sbb-om... da li mozda imas mogucnost za adsl, i time okoncas arhejsko neprijateljstvo sa malocas spomenutom oligarhijom...?

if yes then sta cekas :)

a to sto pricas mi bas lici na modem...
drajveri frishki & taze? probao sa `load factory/setup defaults`? eventualno hardverski reset samog modema?

a ranije ti se to nije desavalo...?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Re: 28.09.2007. 18:22 #28838

status: user
broj poruka: 729

:: ti nisi jedini valjevac koji je na ratnoj nozi sa sbb-om... da li mozda imas mogucnost za adsl, i time okoncas arhejsko neprijateljstvo sa malocas spomenutom oligarhijom...?
::
:: if yes then sta cekas :

Nažalost, nemam!! Prok*eti S(je)BB i Telekom su se dogovorno podelili da ADSL ne dolazi tamo gde ima mnogo SBB priključaka i obratno, a ja sam u SBB delu za pljačkanje. Inače, cene koje su na sajtu SBB-a za flatrate ovde ne važe, već idu stare, preskupe. I ne samo što su preskupe, nego guše peer2peer protokole da ne bi došlo do `preopterećenja` linija. Ono što kod mog ortaka koji je na 512 ADSL ide preko bittorenta oko 50kb/s kod mene jedva prelazi 2 kb/s, a uglavnom je od 0,6 - 1,2. UŽAS!!! Osuđen sam na užasni SBB ili na dial-up!

:: a to sto pricas mi bas lici na modem..
:: drajveri frishki & taze? probao sa `load factory/setup defaults`? eventualno hardverski reset samog modema
::
:: a ranije ti se to nije desavalo...

Nije mi se dešavalo. Kupio sam makinu sredinom jula, a sada je ovo počelo da se dešava. I koliko se raspitah, nisam jedini. Inače, sve sam probao što si naveo. Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 28.09.2007. 18:24 #28839

status: user
broj poruka: 726


Jedan dio korisnika SBB (ukljucujuci dvije osobe koje poznajem) se zali na probleme koji nastaju povezivanjem modema sa LAN karticom.Ocigledno da je modem nekompatibilan sa pojedinim LAN cipovima...
Pokusavao sam da im pomognem,bezuspjesno.Nasao sam na jednom (stranom) forumu da LAN kartici treba setovati Speed/duplex brzinu na 10 Mbit,iskljuciti MDI/MDI-X (ako kartica ima)...Nije imalo efekta.Na drugom (domacem) forumu su preporucivali koriscenje TCNiSO BlackCat (sto je nesto komplikovanije resenje),kao i promjenu firmware-a.

Ako modem normalno funkcionise na USB,ne vidim razlog da se pretjerano opterecujes sa LAN-om.


::već su se ti prokleti WAN-ovi pojavljivali kao uređaji (koje, naravno, nemam) te su mi `nameštali` BSOD. Džaba deinstalacija, oni se tek tako, iznenada, pojave, naprave BSOD i nema podizanja sistema dok ih ne disable-ujem u safe modu

Opet ti kazem - ovo ne treba da te zabrinjava,normalno je.U pitanju je jedan uredjaj.Ne obracaj paznju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele Slicno bi kod mene, ali... 28.09.2007. 20:02 #28845

status: user
broj poruka: 1532
Pri prvom povezivanju nove ploce (SBB provajder) preko kabla i njihovog eksternog modema neprekidno je zakucavao racunar, pa nije hteo da uzme adresu na netu za moj komp (uz usklicnik kraj dva mala monitorcica u cosku), te da ne nizem jos nekolicinu drndanja.

Dve sam stvari ustanovio:

- kada je instaliran Nvidia Network Acceses Manager (koji dolazi u okviru nForce drajvera po default-u) nema sanse da ostvarim konekciju preko kabla dok ga ne deinstaliram

- kada je instaliran drajver za ethernet controller koji je dosao uz plocu nForce 520 (staru nekoliko meseci) imao sam muke u stilu Windows-a 98, pa sve na kvadrat, da sada ne opsiujem sve gluposti. Sa novijim nForce drajverima sredilo se 90% problema, ali jos uvek kada disejblujem mreznu, cesto nece vise uopste da se konektuje dok ne restartujem racunar. Tu i tamo se zakucava i usporava ceo racunar.

Kada iscupam kabal iz mrezne kartice, komp radi kao munja

Cekam novi update za drajver mrezne. Na netu nisam nasao resenje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
krkub smor 28.09.2007. 20:03 #28846

status: user
broj poruka: 1006



::Nažalost, nemam!! Prok*eti S(je)BB i Telekom su se dogovorno podelili da ADSL ne dolazi tamo gde ima mnogo SBB priključaka i obratno, a ja sam u SBB delu za pljačkanje. Inače, cene koje su na sajtu SBB-a za flatrate ovde ne važe, već idu stare, preskupe. I ne samo što su preskupe, nego guše peer2peer protokole da ne bi došlo do `preopterećenja` linija. Ono što kod mog ortaka koji je na 512 ADSL ide preko bittorenta oko 50kb/s kod mene jedva prelazi 2 kb/s, a uglavnom je od 0,6 - 1,2. UŽAS!!! Osuđen sam na užasni SBB ili na dial-up!


smorcando (ital. smorzando)
muz. gaseći se sve slabije. smorcato

smorendo (ital. smorendo)
muz. umirući


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Re: Slicno bi kod mene, ali... 29.09.2007. 02:04 #28874

status: user
broj poruka: 729
:: Pri prvom povezivanju nove ploce (SBB provajder) preko kabla i njihovog eksternog modema neprekidno je zakucavao racunar, pa nije hteo da uzme adresu na netu za moj komp (uz usklicnik kraj dva mala monitorcica u cosku), te da ne nizem jos nekolicinu drndanja
::
:: Dve sam stvari ustanovio
::
:: - kada je instaliran Nvidia Network Acceses Manager (koji dolazi u okviru nForce drajvera po default-u) nema sanse da ostvarim konekciju preko kabla dok ga ne deinstalira
::
:: - kada je instaliran drajver za ethernet controller koji je dosao uz plocu nForce 520 (staru nekoliko meseci) imao sam muke u stilu Windows-a 98, pa sve na kvadrat, da sada ne opsiujem sve gluposti. Sa novijim nForce drajverima sredilo se 90% problema, ali jos uvek kada disejblujem mreznu, cesto nece vise uopste da se konektuje dok ne restartujem racunar. Tu i tamo se zakucava i usporava ceo racunar
::
:: Kada iscupam kabal iz mrezne kartice, komp radi kao munja
::
:: Cekam novi update za drajver mrezne. Na netu nisam nasao resenje

Hvala, BataCele, ali naveo sam da imam Asus P5K Deluxe (Intel P35 čipset), a uz to C2d E6600, 4 GB OCZ Reaper Heatpipe, 500 Gb Seagate Barracuda...bla, bla...mrežne karte su Marvell Yukon i Realtek (vezana za PCI-e slot koji je prazan)...probao Win Xp 64bit, Vista (ponovo da uvidim na kakvu glupost se treba paliti), pa onda i XP september 2007 edition (koji sad radi sjajno kad sam utak`o modem u USB) tako da sam sad potpuno sluđen. Mislio sam da ima više ljudi koji su ovo doživeli.
Pozdrav svima i hvala na pomoći.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646150.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs