Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
sta mislite o ovoj prici?
STRANA 1 OD 1
krkub sta mislite o ovoj prici? 06.10.2007. 14:58 T5903

status: user
broj poruka: 1006

RIAA ostvarila važnu pobedu, Jamie ima uništen život...


U SAD-u je okončan prvi sudski proces zbog nelegalne razmene datoteka preko Interneta, u kom je konačnu odluku donela porota. Tužbu je uložila zloglasna RIAA, koja je Jamie Thomas, samohranu majku dvoje dece, optužila za razmenu 24 pesmu pomoću programa Kazaa. Porota je dosudila Jamie naplatu 2.000 globe, odnosno .250 po pesmi, što je mnogo više, nego što bi morala da plati, da se na početku odlučila na vansudsko poravnanje. Zahvaljujući takvim sudskim tužbama i vansudskim poravnanjima, broj korisnika P2P mreža se u poslednje vreme smanjio za dve trećine.


http://www.pcberza.co.yu/news/detail.php?nwId=862


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE GOD, bless Serbia 06.10.2007. 15:16 #29534

status: user
broj poruka: 5696
Heheheh, znas kada ce se to desiti ovde?? Kada udjemo u EU, da prevedem - NIKADA!!!


P.S. Nisam radikal, volim EU i njihove plate ali ne i ovako tupave optuzbe i naplate sirotinji!!! Moral i saosecanje su im veliki nedostatak, lack of inteligence or something else?


- R a v e n L o r d -

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 06.10.2007. 15:52 #29542

status: user
broj poruka: 12785
Ponekad je bolje biti cicija i chuvati sve shto skinete za sebe....


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Strašno! 06.10.2007. 15:57 #29543

status: user
broj poruka: 729
Umesto da, kao svako normalan, koristi torrente, ona ovako nagraba. Ali, nije problem, uzeće kretit `uđeš, izađeš, gotovo` i otplatiće za dva`estak godinica. Užas!

@Machine: Ma kako to okrutno i glupo zvučalo, zakon je takav i primenjuje se. Onaj direktor svetske banke podigao platu sekretarici i odmah smenjen. Košarkaški NBA sudija primio mito i dvadeset godina robije, plus novčana kazna. Sudija američkog vrhovnog suda takođe primio mito i odmah doživotna robija. Potpresednik Narodne banke Srbije primio mito i smenjen na mesto savetnika guvernera, a njegovim kompanjonima ni dlaka sa glave nije falila, niti će. Moj ortak nije platio kaznu za nenošenje pojasa od 800 dinara i privodili ga kao državnog neprijatelja broj jedan. Šta misliš šta ovde zvuči suludo?

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik Re: Strašno! 06.10.2007. 16:11 #29545

status: user
broj poruka: 726



::Onaj direktor svetske banke podigao platu sekretarici i odmah smenjen


Nemoj biti strog,covjek je izuzetno skroman.Daje drugima,usled cega oskudijeva u elementarnim stvarima.

http://darisa.files.wordpress.com/2007/02/paul-wolfowitz-socks.jpg


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Kako ono beše? 06.10.2007. 16:25 #29546

status: user
broj poruka: 6643
Neko ima ovde slogan - šta ti ja znam - ili tako nekako.
Istina je tu negde u sredini... valjda će sve sesti na svoje mesto kao kod nas sa DVD-ima, sad za 99 dindži kupuješ `original`, legalno na kiosketu koje je ministar utrobnih radova obijao u mladosti ko` od šale... to je jeftinije nego piraterija (i lakše, a ima i kutija :-)) i ne donosi abnormalne i astronomske zarade autorima, ali im ipak donosi zaradu.
Bezveze je da neki čamuga pun koke u kljunu ispodriguje-izrepuje neku psovačinu i nabada prstima po vazduhu u nedostatku reči, i zaradi za to milione - i nikada više ništa ne radi - jer se samo puni kokom, a sve zato što su tantijeme abnormalne i dračke, kao što je bezveze da ova domaćica plati ceh da bi se pokazala okrutnost i `rešenost` BIAA RIAA CIAA KAIDAA organčine. To je već viđena pojava da se hapsi narkić tako što mu se iskopa iz nosa belo, a istovremeno kile i kile prolaze pored... Ta intelektualna svojina sucks, nekako na to gledam kao prostak: ako imaš kartu i gledaš koncert, ok, ako se švercaš pa te uhvate, nek` te obele, ali, ako stojiš ispred stadiona i kibicuješ, ne bi trebalo da te kazne - jer je takvo obezbeđenje... a ovde to ne važi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg ... 06.10.2007. 18:01 #29556

status: user
broj poruka: 711
Hmmm... A sta bi sa NBA sudijom koji je priznao namestanje meceva pa su ga ponovo rehabilitovali? :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Pa i to se menja... 06.10.2007. 19:54 #29563

status: user
broj poruka: 7761
Lagano ali sigurno i to se menja, evo pojavljuju se i malo afirmisaniji umetnici koji dozvoljavaju skidanje svoje umetnosti sa mreze a cena `kol`ko das` jeste da ih je svega par i da se na prste obeju ruka mogu prebrojati ali sve je tako pcelo.
To je ono sto boli RIAA, jer ako neposredni proizvodjaci pocnu sami da prodaju svoj proizvod bez posrednika (o tome sanjaju nasi malinari i ostali koji uzgajaju bobicasto voce) onda specijalni agenti iz RIAA mogu lagano da se prijave na biro za nezaposlene.

Ovako tu i tamo navataju neku samohranu kevu (dakle bez muske ruke u kuci) da se na njoj istresaju, bas su pravi ovo mi lici na kabadahisanje i izivljavanje na nejakima.

Inace me strasno zanima kako su dosli do podataka da je ona nezakonito skidala te fajlove sa interneta, verovatno su se i sami prikljucili na servere za razmenu i malo menjali.
Kad su tako revnosni zasto ne zatvore sajt iz L.A. nostalgija.com koja takodje radi nepristojne tj cistu pirateriju ekonomski ruinirajuci celu balkansku muzicku industriju nudeci slobodan download muzike umetnika (hmmm... manje, vise umetnika) sa balkanskog poluostrva.

Sem toga to je RIAA i ona ima jurisdikciju samo na teritoriji SAD.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646150.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs