Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
TV-out ATI vs. nVIDIA
STRANA 1 OD 1
coloniaaa TV-out ATI vs. nVIDIA 27.05.2005. 16:38 T598

status: user
broj poruka: 10

ovo pitanje se verovatno pominjalo i ranije ali nikako da pronadjem nesto vezano za to.
ciji tv-out je kvalitetniji kod Ati-jevih ili kod nVidijinih agp kartica( i pod-pitanje da li svi pc partneri Ati-ja, znaci sapphire,club 3d,power color,asus...koriste isti chip za tv-out.ovo pitam da bih znao mogu li kupiti bilo koju karticu koja poseduje Ati-jev chip)

p.s. jos jedno pitanje, koju karticu bih mogao kupiti, uzimajuci u obzir da me igrice ne interesuju(sem mozda Wormsa)a zezao bih se sa video editingom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 27.05.2005. 22:38 #1561

status: user
broj poruka: 217
Već par godina unazad i ATI i Nvidia, TVout ostvaruju preko samog grafičkog čipa i kvalitet TV-outa bi mogao da zavisi jedino od kvaliteta same grafičke karte. Znači kupi kartu od proverenog i kvalitetnog proizvođača i nema da se sekiraš.

ATI ili Nvidia, možda bih dao malu prednost ATI-u, zbog malo kvalitetnije odrađenih drajvera, odnosno opcija u ATI-jevom Control Panelu ( tu prvenstveno mislim na opciju -Same on All- koja prevazilazi sve probleme sa Overlay-om. Mislim da Nvidia nema tu opciju ni u najnovijim drajverima ). Što se samog kvaliteta prikaza tiče sumnjam da ćeš primetiti bilo kakvu razliku pri gledanju DivX-a ili DVD-a. Sve ovo važi, napominjem, za novije odnosno nove grafičke koje su trenutno u prodaji.

Šta da kupiš. Pa ako hoćeš da se zezaš sa video editingom kupi kartu sa video ulazom (VIVO) neku najjeftiniju, tipa Radeon 9250 ASUS, Sapphire, HIS, Gigabyte... Ili uzmi odvojenu TV kartu ( Terratec, Leadtek ) koje usput imaju TV ulaz i eventualno hardverski MPEG 2.

Mada bi mogao da pojasniš šta podrazumevaš pod video editingom, pošto tu grafička nema nikakvu ulogu, a ako imaš DV kameru treba ti Firewire. S-VHS video ulaz na grafičkoj ti treba samo ako imaš staru kameru ili misliš da ubacuješ materijal sa Video rekordera.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646143.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs