Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
problem cudne prirode...
STRANA 1 OD 1
5Ronic problem cudne prirode... 05.02.2015. 15:23 T60406

status: user
broj poruka: 282
Komsija me danas pozvao zbog problema sa racunarom... Pre par dana nestajalo je struje. Kad je dosla pocele su cudne stvari da se desavaju (restart, freez i slicno) danas sam otisao do njega i sledece se desava: Kad sam dosao komp se ukljucio, ali on ga je ugasio na shutdown, svi kuleri su se okretali sve dok kabl od napajanja nije iscupan. Cak kada je kabl bio iscupan na paljenje kuleri su se zavrteli za kratko! Ponovo smo ga ukljucili medjutim, cim izbaci ono welcome ili cak ponekad pokaze desktop odmah se sam restartuje. Sistem mu je radjen pre 10-ak dana. Cak mu je i laptop tada bio na punjacu i on je pobudalio, gasi se sam posle sat, dva! Jel crklo napajanje ili je mozda ploca sjebana?! Ima li ko ideju ili da se nosi u servis?!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: problem cudne prirode... 06.02.2015. 10:07 #582059

status: user
broj poruka: 1328
Da se nije možda BIOS zaglupeo ? probaj reset.


:: Komsija me danas pozvao zbog problema sa racunarom... Pre par dana nestajalo je struje. Kad je dosla pocele su cudne stvari da se desavaju (restart, freez i slicno) danas sam otisao do njega i sledece se desava: Kad sam dosao komp se ukljucio, ali on ga je ugasio na shutdown, svi kuleri su se okretali sve dok kabl od napajanja nije iscupan. Cak kada je kabl bio iscupan na paljenje kuleri su se zavrteli za kratko! Ponovo smo ga ukljucili medjutim, cim izbaci ono welcome ili cak ponekad pokaze desktop odmah se sam restartuje. Sistem mu je radjen pre 10-ak dana. Cak mu je i laptop tada bio na punjacu i on je pobudalio, gasi se sam posle sat, dva! Jel crklo napajanje ili je mozda ploca sjebana?! Ima li ko ideju ili da se nosi u servis?!
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 06.02.2015. 10:19 #582062

status: user
broj poruka: 9460
Mislimm da nista tu nije crklo. Ne moze da udje u OS, jer je najverovatnije sheban win ili je HDD dobio neki BS zbog tog nestanka struje. Preskeniraj ga sa hdregenerator-om, pa ako nadje neki BS i ispravi velike su sanse da ce uci u win, a ako ne, podigni mu novi win. To sto kuleri na kratko zavrte i kada je mrezni kabel 220V iscupan, to je zato sto i dalje ima napona u kondenzatorima - to je normalno.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646107.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs