Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
opet problem
STRANA 1 OD 1
doca80 opet problem 19.10.2007. 02:42 T6079

status: user
broj poruka: 3053

Prvo mi je pukao Nero 7,jednostavno nije hteo da otvori prozorce kad kliknem na ADD! Reinstaliram ga pa instaliram ponovo i ista prica. Stavim Nero 6 i on radi. Dan posle pokusam da otvorim video zapis iz fona iz Windows Media Playera(uvek je otvarao bez problema) ali sada nece i ispise THE FILE IS EITHER CORRUPT OR THE PLAYER DOES NOT SUPPORT THE FORMAT YOU ARE TRYING TO PLAY,ne mogu da otvorim nijedan DVD film iz Power Dvd playera,i na kraju kad pokusam da otvorim ECR TOOL(program za fiskalnu kasu koji mi je jako bitan) komp zablokira i ne reaguje, samo restart pomaze.NOD32 nista ne prijavljuje. Jel moguce da mi je prso Windows i ima li neko predlog sta da radim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 19.10.2007. 06:30 #30588

status: user
broj poruka: 12056

Glupi, odvratni, šugavi, nenormalni, buđavi, idiotski, poremećeni, neuravnoteženi, ubagovani, zabodeni, šabanski, imbecilni, uništeni, beskorisni, neizlečivi Nero 7 ti je pri uninstall proceduri povuko neke kodeke koji ti sada fale. Ne znam kako instaliraš kodeke i koje, ali ti preporučujem da staviš K-Lite Codeck Pack i moći ćeš da otvoriš filmove i sa *.trš ekstenzijom.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 19.10.2007. 08:44 #30595

status: user
broj poruka: 18945
instaliraj nero 8.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Go ahead, go!!! GO GO GO!!! 19.10.2007. 09:42 #30602

status: user
broj poruka: 6643
nero rootkit, anti-piracy for legacy...
Da je Perica otišao i kupio tog nerona, ne bi mu spalio kodeke i ostale...
Sad je već smorno koliko ahead pravi problema u raznim 7x verzijama, sad, dal` da zagorča pirateriju, a da ipak otvoreno ne kaže koliko je svojim `inspekcijskim` delovima softvera svestan za broj instaliranih lažnjaka, ili, da bi naterao one koji plaćaju softver, da hitno pređu na verziju 8 i doplate je... ili oboje... počeo je mnogo da liči na Pinnacle Studio u whatever verziji i nadogradnji.... mislim.... jedino, što nero u prvim verzijama radi ko` sat, a kasnijim revizijama ode u qc, a, studio ne valja na početku a jedva da je pripeglan pri kraju...
Vidiš, osim što je skokao kodeke, još ti je na vrat navukao proveru legitimnosti video i audio sadržaja, upravo, maltene sve je nakon deinstalacije (lažem: nisi ti kriv što si deinstalirao i doveo nekako do ovoga: sam nero je dobio komandu da se ukoka i ovo uradi da bi te naterao ili da tražiš legitimnu pomoć od helpdeska ili da ga deinstaliraš) ... dakle, sve je proglašeno nelicenciranim, nelegalnim, piracy kopiranim itd.... pa ti vidi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 re 19.10.2007. 10:42 #30604

status: user
broj poruka: 3053

Ako se svi slazete da su kodeci u pitanju,ok. Dosad sam koristio Divx6,Xvid,Ffdshow,i sve je radilo odlicno.Imam K-lite pa cu ga instalirati,a sta predlazete da obrisem od prethodnih kodeka? I najvaznije pitanje zasto komp SKROZ zablokira cim pokusam da pokrenem ECR TOOL,program za povezivanje fiskalne kase sa kompom? TO mi je najbitnije da otklonim, jer mi posao zavisi od toga! Taj program nema veze sa kodecima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Re: Go ahead, go!!! GO GO GO!!! 19.10.2007. 13:07 #30615

status: user
broj poruka: 729
:: nero rootkit, anti-piracy for legacy..
:: Da je Perica otišao i kupio tog nerona, ne bi mu spalio kodeke i ostale..
:: Sad je već smorno koliko ahead pravi problema u raznim 7x verzijama, sad, dal` da zagorča pirateriju, a da ipak otvoreno ne kaže koliko je svojim `inspekcijskim` delovima softvera svestan za broj instaliranih lažnjaka, ili, da bi naterao one koji plaćaju softver, da hitno pređu na verziju 8 i doplate je... ili oboje... počeo je mnogo da liči na Pinnacle Studio u whatever verziji i nadogradnji.... mislim.... jedino, što nero u prvim verzijama radi ko` sat, a kasnijim revizijama ode u qc, a, studio ne valja na početku a jedva da je pripeglan pri kraju..
:: Vidiš, osim što je skokao kodeke, još ti je na vrat navukao proveru legitimnosti video i audio sadržaja, upravo, maltene sve je nakon deinstalacije (lažem: nisi ti kriv što si deinstalirao i doveo nekako do ovoga: sam nero je dobio komandu da se ukoka i ovo uradi da bi te naterao ili da tražiš legitimnu pomoć od helpdeska ili da ga deinstaliraš) ... dakle, sve je proglašeno nelicenciranim, nelegalnim, piracy kopiranim itd.... pa ti vidi

Hm, zanimljiva su mi vaša iskustva. Meni nijedan Nero 7 nije pravio probleme a na mašini na kojoj ovo kucam sam instalirao sve od verzije 7.0.1.2 pa do 8.0.1.3. Doduše, prilikom instalacije uvek odem na CUSTOM selekciju i izbacim sve one gluposti tipa Nero Home, Nero Wave Editor, Nero Backup, itd, osim NERO BURNING ROM i Tools (sve što mi treba od Nero-a je rezanje DVD\CD-ova)...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 re 19.10.2007. 13:36 #30618

status: user
broj poruka: 3053

Ok,NastyB,ti imas dobra iskustva sa 7-icom,ali eto mnogi nemaju,kao npr. ja! Zaboravio sam da napisem da mi je pre par meseci takodje pukao Nero7,ali na drugom kompu,i to pola sata pre nego sto je dosao lik i kupio komp,tako da ne znam sta se dalje desavalo.Ali niko mi nije dao konkretan odgovor-STA DA RADIM SA KODECIMA? KOJE DA OSTAVIM OD PRETHODNIH KAD INSTALIRAM K-LITE? DA LI CE K-LITE RESITI I PROBLEM SA ECR TOOL-OM?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele A da slucajno... 19.10.2007. 14:05 #30621

status: user
broj poruka: 1532
...nemas instaliran Norton (u bilo kom obliku) ili WME 9 (encoder potreban za pokretanje npr. PC Mark-a 2005) ? Ta dva programa, pa jos u sklopu sa Nero-om, cuda prave u racunaru. Na prvom mestu sa zvucnim karticama, plejerima i spoljnim vezama racunara.

Svojevremeno pokusaj reinstalacije kodeka jednostavno nije uspevao, deinstalacija programa takodje.

Konacno sam nakon sati i sati mucenja ceo sistem reinstalirao (u tri navrata zbog svakog od programa) i vratio se na Nero 6, nikada vise nisam koristio Norton, niti sam instalirao WME i od tada nemam problema.

Ako ne uspe sa kodecima, reinstaliraj ceo sistem dok imas zivaca preostalih.

Ti si kupio racunar, a ne on tebe.
Ne daj svoje zivce, vec obrisi sve, pa ponovo snimi.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 re 19.10.2007. 15:39 #30634

status: user
broj poruka: 3053

Nemam Norton ni WME9. pokusacu sa reinstalacijom kodeka,a ako ne uspe ode ceo sistem dole. A jeste me kostao zivaca-u dva meseca tri puta reinstalacija sistema.Prvo mi padne sistem sam od sebe(i to na petak 13-i),prilikom restarta napise NTLRD was not found i dovidjenja. posle toga mi neka viruscina udje pored Kasperskog i obori mi sistem za par minuta,i sad ovaj glupi Nero. Kako da covek ne izgubi zivce.Sve igrice,svi programi odose u ...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 20.10.2007. 09:07 #30684

status: user
broj poruka: 18945
sve mi to nekako smrdi na virus, i to onaj W32, probaj ti pre svega da instaliras neki AV, recimo NOD32
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60285. Broj poslatih odgovora: 646199.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs