Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Sta mislite o ovom `cudu` ???
STRANA 1 OD 1
MACHINE Sta mislite o ovom `cudu` ??? 24.10.2007. 14:30 T6152

status: user
broj poruka: 5696
da li je funkcionalan, siguran/pouzdan i kvalitetan alat:

WindowsCare (Advanced Personal je besplatan a ima sve bitno sto i Pro)

http://www.iobit.com/

Dosta renomiranih sajtova i listova ga svsrstava medju najboljih 10! Da li ga je neko koristio ili ce ga sada probati. Javite utiske!

- R a v e n L o r d -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman od tih 24.10.2007. 14:49 #31132

status: user
broj poruka: 1046
aplikacija za odrzavanje sistema koristim njega i tune up.koristim ih oko dve god i skroz su ok.poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm Re... 24.10.2007. 16:04 #31138

status: user
broj poruka: 1454

Ma program je keva! Malopre sam ga skinuo, instalirao i pored 3 slicna programa, nasao mi je preko 500 gresaka. Prednost mu je sto moze da se update-uje.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko SQEPTICA 24.10.2007. 19:15 #31149

status: user
broj poruka: 6643
Unapred sam skeptičan pred tim i takvim `milion grešaka pronalazačima` od softvera, pogotovo što je ovaj `besplatan`, ako jeste.... pošto ga je Machine nabasao, reko` ajd` da probam i tu skalameriju.
Evo šta dotični radi (izmežu ostalih hiljade i hiljade `grešaka` i sličnog)... a što je zabačeno iza opravke sistema pod servisima:
Uključuje isključeni Error reporting service, koji i bez pitanja šalje podatke o vašoj mašini, navikama, instaliranom softveru i ko zna čemu još, svojim tvorcima u Crvenom svetskom.... Ruud monde...
Uključuje Net Meeting Remote Desktop Sharing - svakako izvanredno bezbedan i potreban servis, posle koga vas i klinci skenjaju kao morona alatkama sa svakog hacker čoška....
Zatim, Performance Logs and Alerts - svi špijunski log fajlovi koje je windos i ini skupljači raznih programa, akumulirao u slučaju da niste bili on-line, privremeno ga sprečili da se kači na net i tako, izvanredno za privatnost....
Zatim, uključuje telnet servis.... bez njega svakako niste mogli dok nije bio instaliran Windows Care (Car? Kao princ iz Lovca u raži...)
I, na kraju, uključuje Portable media Serial Number Service - izvanredno bitan servis kojim vas nepogrešivo identifikuju na net-u po serijskom broju hardvera.....
Tako da je ovaj softver još jedan `besplatni car`, to care! Windows go-go-go! Ma bacajte to smeće, malo je bezopasniji po sistem od morontona jer ne dira u sistemske postavke i lozinke, ali, zato otvara vrata da vam računar postane bot.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jovancic Sta mislite o ovom `cudu` ??? 24.10.2007. 20:37 #31152

status: user
broj poruka: 226
Mislim da moze da prodje! Do sada sam koristio za ciscenje registara, nakupljenog djubreta, podesavanje starup-a, i drugog, Sys Mech, medjutim, morao sam stalno da pazim da ga slucajno ne ukljucim ako sam na mrezi ili internetu, jer bi me odmah `procitao` i morao bi da instaliram drugu verziju. AutoCad i OCR mi rade OK, a meni je to osnovna provera dobrog rada i podesenosti PC-a. Testiracu ga jos par dana i ako uocim probleme, postoji u rezervi Acronis Image da vratim staru postavku. Skepticima preporucujem da naprave Backup i isprobaju. Srecno.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE OK! 24.10.2007. 21:18 #31156

status: user
broj poruka: 5696
Kakav je onda TuneUp Utilities 2007 u odnosu na System Mechanic 7??? Koji je bolji, ili nesto trece?


- R a v e n L o r d -

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jovancic Sta mislite o ovom `cudu` ??? 24.10.2007. 21:41 #31158

status: user
broj poruka: 226
TuneUp nisam koristio. Sys Mech 7 jesam, medjutim, nisam sa njim bi bas zadovoljan. Imao sam osecaj da je previse `revnostan` i da mi je `cistio` i ono sto ne treba. Zbog toga sam se vratio na SM v.5, koji mi je bez problema obavljao posao. Imam blagi osecaj da ce i on da `leti`, jer, izgleda da, WinCare ipak `otaljava` ono sto mi treba, a sto je najvaznije, mogu da ga uvek aktiviram bez bojazni da me nekom `tuzi` da nije legalan. Kablovski internet ima i prednosti i mane. Pozdrav!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele Hah, nije lose... 24.10.2007. 23:24 #31162

status: user
broj poruka: 1532
System Mechanic 7 - probao, pazljivo koristio, nije mi stvarao probleme, ali mi nije nesto ni pomogao. Kao da ga nisam ni imao na racunaru. Nit` smrd, nit` mirise, cini mi se bez veze.

Windows care - besplatan, moguc lak update, lepo i korisno radi.
NAPOMENA: Koristio sam SAMO Spyware Removal, Registry Fix, Junk Files Clean.

Privacy Sweep - stvar ukusa, radi posao veoma dobro, samo ga ne koristim (probao jednom).
Startup - sam regulisem (Reg Cleaner), besmislena mi je automatizacija.
Security Defense - zadovoljan sam kako to rade drugi programi (Ad Aware ili slicno) i ne bih se igrao sa trpanjem mase slicnih programa.
System Optimization - jednog dana kada budem hteo reinstalirati sistem probacu, do tada - ne, ne...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele I jos nesto... 24.10.2007. 23:56 #31164

status: user
broj poruka: 1532
U Windows Care opcija Privacy Sweep mislim da brise i podesavanja firewall i antivirus programa i sve vraca na default !!!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 I nije neko cudo 25.10.2007. 05:08 #31184

status: user
broj poruka: 1492
Probah i ja iz radoznalosti i besplatnu i Pro verziju. Pisko je vec rekao gotovo sve sto treba. Problem sa tim `ja radim sve` programima je u tome sto neke alatke rade dobro, neke `moz bit al` ne mora da znaci` a neke ocajno. Sem toga, dozvoliti bilo kom od tih programa `1 Click Maintenance` bez provere sta radi je ravno samoubistvu.
Meni se TuneUp Utilities 2007 vise dopadaju od System Mechanica. Za svaku od alatki posle skeniranja daju pregled onoga sto misle da treba da se podesi, pa ti odaberi. Sem toga, pravi dobre backupe svega sto menjaju i to posle iz `Rescue centra` moze da se vrati na staro.
Samo, posle instalacije, treba uraditi 3 stvari. Iskljuciti automatski update, iskljuciti u servisima `TuneUp service` da se ne bi podizao sa Windowsom i OBAVEZNO blokirati pristup internetu sa Firewall-om.
Jos uvek mislim, posle svega sto sam probao, da su za Registry najbolji `jv16 Power Tools v1.7.0.413`
I tu ima tona alatki, od kojih pola vecini korisnika ne treba, ali program nije masivan i prilicno je brz. Naravno, pre svakod ciscnja mora da se pregleda sta cisti.

Kad je rec o zastiti, ZoneAlarm Pro, NOD32 2.70.39 i Ad-Watch (Ad-Aware SE Pro 1.06r1) mene stite tako da nisam nikad zaradio virus, iako se stalno setam po underground sajtovima.

BTW, imas System Mechanic 7.1.11 sa Golden crackom na ovoj adresi:
http://apps.katz.cd/download/1511132/App/System-Mechanic-Pro-7-1-11-with-Golden/
Ne znam da li radi, ali ovo `Golden` valjda znaci da je pozdan.

rasha

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 25.10.2007. 12:56 #31194

status: user
broj poruka: 18945
neam pojma, probao sam sve te glupe alatcice za popravku win-a, i RegMechanic, i Tuneup, Tweak, bla bla, taj nista nije bolji od svih ostalih, a svi su isto sranje, a drugo pakovanje, eto to je moje misljenje kao i to da sve moze da se popravi bez ijednog programa tog tipa, npr sysrestore...a posle malo vise paznje sto se tice koriscenja win-a
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60285. Broj poslatih odgovora: 646200.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs