Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
ssd files recovery
STRANA 1 OD 1
boztoga ssd files recovery 06.09.2016. 15:48 T63932

status: user
broj poruka: 516

evo ukratko problem pa ako bude potrebe napisacu opsirnije sta se desilo. naime ssd od 1tb podeljen dve particije od kojih jedna zakljucana bitlockerom. otkljucanu prticiju sam hteo da formatiram i dobio unable to format I/O device error. nakon restarta u my comp mi je prikazivao otkljucanu particiju kao neformatiranu a zakljucana unable to unlock. probao sam kroz diskpart da uradim clean otkljucane particije pa da je formatiram i opet dobio isti error. nakon restarta u my comp nije bilo vise ni jedne ni druge particije. bios vidi hard, diskpart ga vidi ali kaze da hard drive donsnt contain any partitions, a disk managment ne vidi hard uopste. onda sam promenio sata ulaz na ploci, win je oradio instaling drivers i initialize (valjda se ovako pise) ali opet my comp nije pokazivao particije. u disk managmentu je sada prikazivao hdd kao unallocated space. uradio sam format i u my comp se pojavio hdd kao jedna particija.

pitanje. da li uopste mogu da se nadam podatcima sa zakljucane particije i koji bi software preporucili za cupanje fajlova ako je moguce do njih doci?

hvala unapred
pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Najpre 06.09.2016. 21:58 #623218

status: user
broj poruka: 5696
Ako nije zeznut MFT probaj Minitool Partition Wizard Server novi neki, imas povracaje svega


`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Najpre 06.09.2016. 23:53 #623220

status: user
broj poruka: 18940
Mene je mini tool data recovery totalno razocarao kad mi je bio najpotrebniji, a cudno je da je uradjen sasvim korektno, mislim na boot iso zajedno sa programom, bagovao je na najobicnijem povracaju podataka sa obrisane particije, problem je bio taj, uspeo je da nadje izgubljene podatke, bili su tu, ali nisu mogli da se bekapuju. Probane razlicite verzije na razlicite nacine.

EASEUS je toliko jednostavno to uradio i postao mi je momentalno favorit. Isto mogu da kazem sto se tice bilo kojih operacija vezano za particije, sjajan program.


:: Ako nije zeznut MFT probaj Minitool Partition Wizard Server novi neki, imas povracaje sveg
::
::
:: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
boztoga re 08.09.2016. 22:08 #623328

status: user
broj poruka: 516

Mislim da sam 5 programa probao.
Files found: 0

EaseUS, Minitool Power data recovery, Yodot, EnCase Forensics... ne znam ni sam sta sve sa sve deepscan i smartscan i nista.

Sreca pa za sve projekte koji su bili na njemu imam dimenzije i cad faljlove na drugom kompu pa ce da se crta ispocetka :( a materijali mogu da se skinu ponovo sa neta tako da i nije tolika steta, kao... al sam se bas smorio

A najvece s**nje sam napravio kad sam formatirao hard kad se pojavio u disk menadzmentu. Eto, neka je ostalima za nauk da ne panice kao ja i da prvo dobro razmisle sa format komandom na ssd-u

hvala
pozdrav

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646099.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs