Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Na sve strane prevare, obmane, navlakuše, sačekuše! Ponekad
STRANA 1 OD 1
tortojed Na sve strane prevare, obmane, navlakuše, sačekuše! Ponekad 27.02.2017. 01:10 T64628

status: user
broj poruka: 10985
(ali retko) očigledne, providne, mnogo češće prikrivene, bombe sa ``odloženim dejstvom`` (time bombs iliti ``clockwork orange`` štono bi rek`o Anthony Burgess).

Najsvežiji primer pruža nam se u vidu reklame jednog od ``domaćih`` Internet/mobile provajdera.
Na udarnom delu stranice (gornja polovina) nude se ``4G paketi``.

https://goo.gl/hZnnOf

-Čitamo i oduševljavamo se velikodušnošću ponuda: opa bato!, 40mbit/sec///6mbit/sec za cirka 1700 rsd!? Reklama se bazira na reči ``neograničeno``.
-Oči nam bode rečenica koja počinje rečima ``Uz neograničen surf...``

Taman što se obradovasmo kako ćemo za navedeni mesečni iznos imati NEOGRANIČENI SURF PRI 40/6, kad, avaj!, odlučujemo se da IPAK, ipak, odgledamo i priloženi video materijal (čiji je link, gle slučaja!, postavljen u, manje istaknutoj, DONJOJ polovini stranice).

Kad, a ono tamo - hladan tuš iliti ograničenje neograničenosti, jer, u drugom minutu, mili naši provajderčići obaveštavaju nas o maloj, maleckoj, najmanjoj mogućoj stavci ove ponude: ``nakon downloadovanja 100 GB protok biva ograničen na 2 (dva) mbit/sec...``

Vip? Very Important Person? No Sir, ``veoma ingeniozan pokušaj``. A moglo bi i KN - ``klasična navlakuša``.



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ sitna slova 27.02.2017. 01:28 #632297

status: user
broj poruka: 2998
Nista novo. Ruzno, da, ali nazalost - cesta pojava.

Slicna stvar, mts, box paket, neograniceni mobilni internet, posle prvog giga - brzina mizerna. Vip sa 2mb jos i ok. Ne kazem da je dobro, ali sta je tu je. Tuzno.

Samo mi nije jasno - zasto je jedan GB preko 3g4g modema jeftiniji od jednog gigabajta preko mobilnog telefona?

Uvek sa kucnim modemom dobijes vise mb/gb za manje para. A i taj modem i telefon podjednako opterecuju mrezu, mada u principu mnogo vise optereti komp nego telefon. Nema logike. A cene paketa su kriminalne.

Ne mogu da tvrdim, ali mislim da vip ima malo bolju pokrivenost od ostalih.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Jedini lek koji bi MOŽDA bio efikasan u lečenju ovih boleština 27.02.2017. 01:56 #632301

status: user
broj poruka: 10985
je mehanizam koji (barem u teoriji) primenjuju advokatska i lekarska komora: stub srama za one koji se lažima i/ili (što je još gore) poluistinama i ``stavkama u ugovoru koje su pisane sitnim slovima`` trude da klijentelu ``navuku na tanak led``...

U prevodu: skines sa torrenta 2-3 HD BluRay ripovana filma i ...fijuuuu! Ode tvoja ``brzina`` posle nekoliko sati. Ostatak meseca provodis u dobroj, staroj 2005-oj. ``Nazad, u stare pobede`` (Aleksandar Baljak).


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Mislim da sam ovu ponudu već `objašnjavao` pre par meseci 27.02.2017. 02:20 #632302

status: user
broj poruka: 4228
Ne znam da li ste primetili i činjenicu da važi samo za kućnu adresu, tj da se verovatno registruje za najbližu 4G baznu stanicu, pa taj `kućni`, dakle, not-so-much-mobile-device ne možeš poneti sa sobom negde van dometa `tvoje` bazne stanice.

Video sam kako to radi i mogu da potvrdim da jesu te brzine. Istina: bazna stanica je bila par stotina metara udaljena i postojala je optička vidljivost - nije bilo prepreka u vidu zgrada, utvrđenja, brda...

Takođe, mislim da se u protok računa i upload, tako da se to još brže može potrošiti.

Pozdrav!

Vlada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sad mi pade na pamet prica od pre nekoliko dana, ovde 27.02.2017. 04:01 #632304

status: user
broj poruka: 10985
na Forumu, u vezi Beogrid-a. Navodno, ponuda je bazirana na simetricnom DSL-u (download rate=upload rate). Bejah se odusevio, al` sad nesto bas i nisam - sta ako su i tamo Rodney & DellBoy & Strika-Deka koji je padao niz stepenice ne bi li naplatio osiguranje...?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Sad mi pade na pamet prica od pre nekoliko dana, ovde 27.02.2017. 16:58 #632341

status: user
broj poruka: 6643
Drugi je film, uglavnom, konverzacija ide ovako:

`...pa nećete da me prevarite! Hoću da znam koliki je moj deo!`... reče mušterija mobilnog operatera, a operater će na to:
` ako si glup, nisi slep... vidiš šta se nudi`.... uzmi ili ostavi. Obaveži se da ćeš 24 meseci davati novac koji nije falsifikovan, a zauzvrat ćeš dobiti, ebem ga šta sve ne... uglavmom podložno promeni bez prethodne najave.

Ovi te čak ni ne savetuju da se konsultuješ sa veterinarom ili apotekarom.... :-)



Budale računaju na sreću.

:: na Forumu, u vezi Beogrid-a. Navodno, ponuda je bazirana na simetricnom DSL-u (download rate=upload rate). Bejah se odusevio, al` sad nesto bas i nisam - sta ako su i tamo Rodney & DellBoy & Strika-Deka koji je padao niz stepenice ne bi li naplatio osiguranje...?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Re: re 27.02.2017. 17:57 #632351

status: user
broj poruka: 1130
Pa znas kako jesi u pravu u jednom delu.

Jbg zna se sta znaci kada neko kaze Flat to je konstatan protok interneta bez merenja utroska 2mb/s posle ptosenih 100GB je ok ali samo za najeftiniji paket tj za ovaj od 990 din. Zaboravljas da mnogi jos nejmaju ni telefon fiksni a kamoli nesto drugo gde ovako nesto dodje super resenje.

jeste navlakusa slazem se ali jb da je flat jeste i to nemozes pobiti, samo ostaje da li se sa tom ponudom slazes ili ne. Da je ovo normalna drzava sve ovo bi bilo na sudu vec pa bi morali da menjaju reklamu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ma to je za one koji su nezahtevni 27.02.2017. 19:51 #632364

status: user
broj poruka: 4515
Ja jos nisam cuo da postoji flat mobilni internet. U nekim zemljama je cak i broadband kucni, kabal, optika, ADSL, pod FPU-om, gde se isto sece net na manju brzinu.

Surf jeste neogranicen, ali ne u punoj brzini... :)
U eri 4k materijala na YT, ovo se pojede za jedan dan...


Merenje brzine interneta - -> http://merenjebrzineinterneta.blogspot.com/
:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - Umrežen Blog - -> https://www.umrezen.in.rs :



:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Mobilni operateri svi redom 27.02.2017. 21:30 #632373

status: user
broj poruka: 4228
reklamiraju neograničen internet. Naravno, malim slovima je napisano da kada se potroše gigabajti iz paketa brzina se vraća na nivo one od pre desetak godina. Ako im nešto zameriš u najboljem slučaju će te uputiti na zoom opciju u pretraživaču.

Pozdrav!

Vlada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Meni ovo ne izgleda lose 28.02.2017. 00:32 #632379

status: user
broj poruka: 1389
Za potrebe surfinga, i nesto joutubeta ovo radi posao. Cak je i cena OK za najmanji paket, posto ostali krecu od oko 1500din...

Mojima je dosta i 3GB mesecno, a kamoli 100 :) Jedino sto je stvar da covek uzme ono sto mu treba za pristojan novac. 3GB je dovoljno za 250din, ali je 990 za nesto sto ti ne treba - 600 din bacanja para.

Pa cak i 2mbps je sasvim dovoljno za pristojan surf. Nije mi jasno gde se zurite. pa ne mozete da sacekate da se uzita strana. Cak i 480p mogu da idu kroz 2mbps.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp ... 28.02.2017. 11:09 #632393

status: user
broj poruka: 1368
A najveca navlakusa je telekonjevih 50mbit/s da se razumemo, samo sto te reklame odavno nema jer je plafon plafona 20mbit/s tj. malo manje. Jos ako na tu bedu i jad nakacis digitalnu televiziju mozes komotno da se ubijes zato sto si u stanju da potpisujes takav ugovor na 24 meseca. Ne bi im ga potpisao ni na 24 minuta.

Elem, ko god da je tripovao i halucinirao da ce preko mobilne mreze ma kog operatera imati FLAT net u toj brzini, je po meni zreo za ozbiljno lecenje u nekoj od nadleznih ustanova. Mnogo je skup megabajt preko vazduha u odnosu na megabajt preko zice, prosto i jednostavno, ti tu sim karticu kroz koju te jelte identifikuju na mrezi lepo ubacis u npr laptop koji ima LTE modem, sednes na suvozacevo sediste, pairujes se sa nekim modernijim plejerom ili kako se to vec sada zove u novijim kolima i vozikate se tako ti i drugar po celom gradu, vrtite IDJVideos u 4K, i sta? Neko je budala da vam da da to bude neograniceno po toj brzini?

Zato lepo eZBeBe i 100/6 ili sta vec oces pa vrti na 4K televizoru Youtube i maltretiraj komsiluk za mnogo manje para, plus ako su ti malo zvucnici na njemu lepo zvizni 600 eur za krsteno pojacalo i par zvucnika i radi to kao pro.

Evo npr, bila promocija u CG telekomu tj. m:telu 10eur - 10GB, bole ih pistolj sta ces ti da radis sa tih 10 giga, nisi ugovorom obavezan, paket traje 15 dana (ako ga potrosis ranije jbg, cekas da istekne 15 dana ili nova SIM kartica pa uplati opet), ja proletos vrteo FHD spotova i spotova na telefonu, zajebavao se i uzivao. Kad spicis tih 10 GB opet ti ostane humanih 384kbit/s kroz nesto ili sta ja znam za whatsapp, viber, skype, i ostalo.

A iluzija da ti mobilni operater da flat net... Hmmm... Aj zamisli 1500 ljudi kako preopterecuje baznu stanicu svojim torrentima i sta ti ja znam? Ne bi bilo prostora ni za propisan 2G telefonski poziv a ne za nesto jace... Tako da nije tu rec o prevari nego o losem marketingu.



Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 28.02.2017. 12:35 #632400

status: user
broj poruka: 9460
Neogranicenih 100GB kada spiskas, dobijes neogranicenih 2MBps, fino.

A pride uz ugovor od 24 meseca + negde u ugovoru izmedju redova, mikroskopskim slovima pise de se isti automatski produzava ako klijent ne raskine po isteku, a za to ima fore 3-5 sekundi, u suprotnom, jos 24 meseca je obavezan da koristi taj `flet` paket :)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp jbg 01.03.2017. 00:56 #632429

status: user
broj poruka: 1368
Kupi onda mikroskop kad vec nemas zdravu logiku... Koliko neta dobijes uz lupam neki paket kod bilo koga od tri operatera? Jel FLAT? jeste flat, al moj Hyundai Tucson kad ga dobro nadrkam. Do tada je curved.



Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Re 01.03.2017. 01:16 #632431

status: user
broj poruka: 4225
Plaćam 1699 din kod Telenora 75 GB i koristim 4g mifi modem od Alcatela. Nakon potrošenog paketa nema dodatnih MB po smanjenoj brzini.
Ja sam zadovoljan.
Ovaj paket 100 GB za 1399 din za telefon mi odgovara. Mifi modem izdrži 6 sati bez priključenja na el. mrežu. Svaki dan za posao, sasvim dovoljno uz umjereno koristenje torrenata.
Koristiti ću oba i sasvim ok za današnje uslove.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1d10t ... 01.03.2017. 01:38 #632432

status: user
broj poruka: 430
Ne znam za vas, ali ja od lelekoma na ADSLu imam full 50mbit/s i to na oba ADSL-a koje koristim...

A sa druge strane, imam drugare koji muku muce sa SBBom, a SBB je bio hvaljen na sva usta do pre par godina...

AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Re: ... 01.03.2017. 12:32 #632441

status: user
broj poruka: 1368
Veoma moguce na kvalitetnom LSD-u, veoma moguce... za cas se 20 pretvori u 50, 50 u 100, 100 u 1000, pretpostavljam i da ti je prosecna plata kao i ova sto kazu na Rezimskoj Televiziji Srbije, ...
Eh, taj esid, nema mu ravnog. A sto se tice SBB-a evo otvoricu novu temu samo da pokazem KOLIKA SU FIRMA za razliku od telekoma, odnosno kako treba da se vodi poslovanje.




Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: Ne znam za vas, ali ja od lelekoma na ADSLu imam full 50mbit/s i to na oba ADSL-a koje koristim..
::
:: A sa druge strane, imam drugare koji muku muce sa SBBom, a SBB je bio hvaljen na sva usta do pre par godina..
::
:: AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitec
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1d10t ... 01.03.2017. 13:44 #632446

status: user
broj poruka: 430
Druze, ne znam niti me zanima sat ti uzimas u slbodno vreme zarad rekreacije. Ja sam samo naveo kakvo je stanje kod mene licno, a ako se tebi ne svidja, sto nekom nesto radi kako treba, ti slobodno obidji moj post.


AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Aj ako smes zajedno da odemo da testiramo urin? 01.03.2017. 22:38 #632475

status: user
broj poruka: 1368
Pa da vidimo ko sta uzima, sunce li ti kalajsano? : ) Covek, super nek te sluzi i nek bude i brze ako moze ali je fora u tome sto stvarno ne moze, ne mozes da guras toliki bandwidth kroz bakarne zice promera ne znam ni ja lupicu 0.1mm (mada se to izrazava u kvadratnim milimetrima kada su u pitanju kablovi za struju recimo). Ti mozda imas srece, blizu si centrale, novogradnja, pojma nemam, ali meni ako 5 puta nije adsl operater rekao da ja od 20/1 odnosno nesto manje ne mogu da imam to je to.
Bilo je ovde masa tema kako ljudi kukaju na Telekomove usluge odnosno internet im je katastrofa ako paralelno sa njim radi i televizija. Jbg, opet se vracamo na bakarne zice ili bolje reci zicice, ne moze to da gura veci bandwidth od optike i koaksijalnog kabla.



Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646099.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs