Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
STB i pustanje filmova na USB?
STRANA 1 OD 1
millanche STB i pustanje filmova na USB? 19.01.2018. 22:31 T65591

status: user
broj poruka: 312
Imam dva modela - Horizons A115 i Net 500T2. Na oba ne mogu da ucitam film. Razlicito formatirana fleska, razliciti formati filma, razliciti uredjaji... Nece da pusti nista. Ni muziku, ni slike... Stvarno ne znam gde gresim. Moze pomoc?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisque re: 20.01.2018. 00:10 #642845

status: user
broj poruka: 1060
da nije fora kao sa stbovima koje daje sbb, usb port služi samo za snimanje i pregled snimljenog materijala SAMO na tom stbu, zbog piraterije itd?
I AM the God of war.. Nothing defies me!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko STB 20.01.2018. 07:02 #642850

status: user
broj poruka: 6643
1. različita fleška (probaj i drugu jer se iz posta čini da si to probao samo sa jednom fleškom, a svaki stb bi mogao otprilike da sahrani 2-3 fleške koje se često koriste),
2. da li ima `reakcije` stb-a kad ubodeš flešku? Treba da piše, na horizontu, `USB uređaj priključen`, ili alternativa na stranim jezicima? Mora biti reakcije. I kada ga izgasiš i ponovo upališ, a usb je priključen, svaki puta će ti prikazati poruku USB uređaj priključen pre puštanja tv signala zadnje izabrane tv stanice. Ako uređaji ne prepoznaju flešku, a meni tako izgleda, prvo probaj da malo `skupiš` lim oko usb priključka fleške, onaj četvrtasti unutar kojeg su usb kontakti, naj, najčešće, to se razglavi - i možda i sami kontakti unutra malo pomere... i onda, usled lošeg i nestalnog kontakta, u odsutnom trenutku dođe do gubitka napona ili naponskog udara, varničenja koje sjebe fleške, tone ih je pocrkalo zbog toga, i još će sa ovakvom težinom fleški i čvrstinom kontakta... a tek onda traži savet br.1 - drugu ISPRAVNU flešku)
3. na STB miniračunaru je operativni sistem linux, i on, kao i windows, traži ODJAVU prenosnih medija iz operativnog sistema, da bi se izbegle greške, a jedna od grešaka je da se pri čupanju fleševa iz upaljenog stb-a/linux računara, fleška prevede u neformatirano stanje koje prikazuje usb kao upropašten, nečitak, nemoguć za formatiranje, OSIM iz linuxa. Dakle, i kada osposobiš fleš, pazi na ovo, ne čupaj `na vruće`.
4. Nije baš najjasnije iz tvog posta, možda je sve ovo suvišno što sam napisao, da li vidiš fajlove na ekranu, koje ne možeš da učitaš ili ih ni nema.... ja sam davao savete za ovu drugu varijantu.
5. Pretpostavljam da si krenuo sa daljinca komandom USB, pa onda navigacijom na fajl. Ako si probao više formata filmova, i ni jedan neće da pusti (fotografije se neće učitati ako su veće od xxMb) onda jedino, ali opet nemoguće za sve formate, da je firmware stb-a prestar ili, učitan neki zaštitni firmware iz inostranstva prilagođen da se ne puštaju PIRATIZOVANI filmovi, nego samo snimci koje sam stb može da uradi na usb-u. Dakle, nešto slično sbb zaštiti.
5. Tako ćeš, da nam otkloniš sumnje, izvrštiti snimanje tv programa na flešku, i onda probaj reprodukciju tog snimljenog materijala. To ti je najbrže - ako je fleška prepoznata itd. da ne ponavljam dileme i savete. Ako snima i pušta taj materijal, onda je problem zaštitni firmware uređaja. Flešuj ga zvaničnim najnovijim firmware-om sa sajta proizvođača, ili, googlaj koji sve firmware odgovara tome što ti vidiš kao Horizons ili štagod, a u stvari je jedan te isti uređaj pod sto imena i kvaziproizvođača, i ima isti firmware.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
millanche Re: STB 20.01.2018. 10:15 #642852

status: user
broj poruka: 312
Dobro, jesam dao malo informacija, tako da prvi koraci nisu meni za rešenje. STB prepozna flešku, ali kada odem na USB (multimediju) izbaci NEPODRZAN FORMAT i ne otvara ni MP3, ni JPG, ni AVI, MKV, MP4, itd. Ne pokaže mi čak ni foldere koji su napravljeni unutar root-a fleške.


:: 1. različita fleška (probaj i drugu jer se iz posta čini da si to probao samo sa jednom fleškom, a svaki stb bi mogao otprilike da sahrani 2-3 fleške koje se često koriste)
:: 2. da li ima `reakcije` stb-a kad ubodeš flešku? Treba da piše, na horizontu, `USB uređaj priključen`, ili alternativa na stranim jezicima? Mora biti reakcije. I kada ga izgasiš i ponovo upališ, a usb je priključen, svaki puta će ti prikazati poruku USB uređaj priključen pre puštanja tv signala zadnje izabrane tv stanice. Ako uređaji ne prepoznaju flešku, a meni tako izgleda, prvo probaj da malo `skupiš` lim oko usb priključka fleške, onaj četvrtasti unutar kojeg su usb kontakti, naj, najčešće, to se razglavi - i možda i sami kontakti unutra malo pomere... i onda, usled lošeg i nestalnog kontakta, u odsutnom trenutku dođe do gubitka napona ili naponskog udara, varničenja koje sjebe fleške, tone ih je pocrkalo zbog toga, i još će sa ovakvom težinom fleški i čvrstinom kontakta... a tek onda traži savet br.1 - drugu ISPRAVNU flešku
:: 3. na STB miniračunaru je operativni sistem linux, i on, kao i windows, traži ODJAVU prenosnih medija iz operativnog sistema, da bi se izbegle greške, a jedna od grešaka je da se pri čupanju fleševa iz upaljenog stb-a/linux računara, fleška prevede u neformatirano stanje koje prikazuje usb kao upropašten, nečitak, nemoguć za formatiranje, OSIM iz linuxa. Dakle, i kada osposobiš fleš, pazi na ovo, ne čupaj `na vruće`
:: 4. Nije baš najjasnije iz tvog posta, možda je sve ovo suvišno što sam napisao, da li vidiš fajlove na ekranu, koje ne možeš da učitaš ili ih ni nema.... ja sam davao savete za ovu drugu varijantu
:: 5. Pretpostavljam da si krenuo sa daljinca komandom USB, pa onda navigacijom na fajl. Ako si probao više formata filmova, i ni jedan neće da pusti (fotografije se neće učitati ako su veće od xxMb) onda jedino, ali opet nemoguće za sve formate, da je firmware stb-a prestar ili, učitan neki zaštitni firmware iz inostranstva prilagođen da se ne puštaju PIRATIZOVANI filmovi, nego samo snimci koje sam stb može da uradi na usb-u. Dakle, nešto slično sbb zaštiti
:: 5. Tako ćeš, da nam otkloniš sumnje, izvrštiti snimanje tv programa na flešku, i onda probaj reprodukciju tog snimljenog materijala. To ti je najbrže - ako je fleška prepoznata itd. da ne ponavljam dileme i savete. Ako snima i pušta taj materijal, onda je problem zaštitni firmware uređaja. Flešuj ga zvaničnim najnovijim firmware-om sa sajta proizvođača, ili, googlaj koji sve firmware odgovara tome što ti vidiš kao Horizons ili štagod, a u stvari je jedan te isti uređaj pod sto imena i kvaziproizvođača, i ima isti firmware
::
:: Budale računaju na sreću.
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
millanche Re: STB 20.01.2018. 10:19 #642853

status: user
broj poruka: 312
Slika1: https://imgur.com/JHN3MMh

Slika2: https://imgur.com/aeMnzBB

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni .. 20.01.2018. 11:23 #642854

status: user
broj poruka: 1198
Po toj slici deluje da imamo slican uredjaj tj. isti. Ja formatiram flesku u FAT32 i pustam filmove bez problema. Flash je od 8GB.

ASROCK AB350 Pro4
Ryzen 1200 4.00Ghz
8GB G.SKILL 2400mhz DDR4
1x SSD Patriot Blast, WD 320GB
ASUS EX-GTX 1050 2GB DDR5
Asus DVD/RW

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Re: STB 20.01.2018. 14:55 #642855

status: user
broj poruka: 6643
Ne prepoznaje ga. Formatiraj u FAT 32

Budale računaju na sreću.

:: Slika1: https://imgur.com/JHN3MM
::
:: Slika2: https://imgur.com/aeMnzB
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 20.01.2018. 16:42 #642858

status: user
broj poruka: 9460
Mora FAT32. Formatiraj flesku sa hp usb format tool:

https://filehippo.com/download_hp_usb_disk_storage_format_tool/

Oba uredjaja pustaju sve te formate.


- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krieger Probaj da apdejtujes firmware 20.01.2018. 17:51 #642862

status: user
broj poruka: 312
Meni na Horizonsu u vikendici vrti na CRT televizoru cak i .mkv-ove u 720p rezoluciji (bez zezanja), a .mp3 i klasican xvid/divx su luk i voda.
E sad se ne secam kako sam formatirao flash ali znam da je bio 32 GB Kingston DataTraveler G4.
Nema tu ogranicenja kao na SBB D3 uredjaju, to mora da radi savrseno ili nikako.
Poslusaj gilopilence, HP usb format tool je must have alat kada flash drajv pobrljavi.
Ali nemoj zanemariti ni apdejt firmware-a ako mozes da ga nadjes na netu.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 20.01.2018. 17:58 #642863

status: user
broj poruka: 9460
Mani se update FW-a, jer ako nisi 100% siguran koji je HW unutra, brikovaces uredjaj. Ima vise verzija istog FW koji ti imas, a ne rade sa istim HW-om.
Mora on da ciita sve poznate formate. Samo formatiraj flesku sa tim naprednim alatom ili iz HBCD USB format i mora da se vide fajloviako su sa odgovarajucim ekstenzijama u zavisnosti sta odaberes za pregled sa fleske, Audio, Picture, Movie, PVR ( .TS fajlovi )...
I da, sve je to luk i voda!

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krieger Re: ... 21.01.2018. 11:29 #642869

status: user
broj poruka: 312
Pa ne pada mi nista pametno osim nadogradnje firmvera, verzija hardvera je obicno zalepljena na nekom stikeru, prosto neverovatno da ne radi.
Ti jos predlazes i Hirensa jbt ko da je spalio flash a ne formatirao u necitljivom fajl sistemu.
Najbolje da batali, ja mislim da nijedan od ta dva ne vrte titlove a drugo ako nema na cemu da pusti muziku toliko je mikro linija koje citaji sve zive formate pa neka slusa. Ko jos slusa muziku na TV-u?


:: Mani se update FW-a, jer ako nisi 100% siguran koji je HW unutra, brikovaces uredjaj. Ima vise verzija istog FW koji ti imas, a ne rade sa istim HW-om
:: Mora on da ciita sve poznate formate. Samo formatiraj flesku sa tim naprednim alatom ili iz HBCD USB format i mora da se vide fajloviako su sa odgovarajucim ekstenzijama u zavisnosti sta odaberes za pregled sa fleske, Audio, Picture, Movie, PVR ( .TS fajlovi )..
:: I da, sve je to luk i voda
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

::
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 21.01.2018. 12:01 #642871

status: user
broj poruka: 9460
Krigerko, ma kakav stiker, si normalan? :D
Pa ne zna koji je hibrid unutra ni inaj koji ga je napravio. To je sve najgora kineska roba...

Oba citaju sve poznate video i audio formate, ukljucujuci .mkv, mp4...Citaju i titlove, naravno. Cak se daju podesiti po velicini i boji.

HBCD sam predlozio, jer i u njemu ima zgodan mali programcic za format USB flesa, pa moze i sa njim da ga sredi, jer je ocigledno nesto zabagovao FS, a iz Wina se to ne moze srediti formatiranjem.
Moze naravno i onaj sto predlozih HP usb format tool, u principu je isti kao i ovaj u HBCD-u.

Uglavnom FW, i ako ga nadje, nece doneti nikakav boljitak sto se tice PVR funkcije i kodeka.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs