Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Surface pro vs MacBook
STRANA 1 OD 1
damirkic Surface pro vs MacBook 01.04.2018. 20:27 T65777

status: user
broj poruka: 342
Cao

ne bih da direktno poredim jer imaju razlicitu filozofiju, zanima me samo koliko je Surface Pro kao nesto izmedju tableta i ozbiljnog biznis laptopa kvalitetan, izdrzljiv, brz i stabilan u odnosu na svoju jacu cenu. Mislim da su za trecinu skuplji od klasicnih laptopova dijagonale oko 14`

Mislim da ovaj ima najbolji odnos cena performansi:

https://www.microsoft.com/en-us/store/d/surface-pro/8nkt9wttrbjk/1TSK?icid=Cat_Surface-Hero1-Pro-i5-11942-032618-en-us&activetab=pivot%3aoverviewtab

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 01.04.2018. 22:14 #644854

status: user
broj poruka: 2998
Ako ti ne smeta takva tastatura mislim da je to (surface) fin izbor. Rad na windows uredjaju bez ventilatora (ako se odlucis na i5 model) je milina, kada ga prvi put ukljucis i ne cujes nista odusevices se. To sto mozes da ga koristis kao tablet je samo plus. Ima dobar ekran. Baterija traje i traje. Build quality (samog uredjaja) je odlican, nema skripanja, krckanja i tako toga, tastatura je ok, ali opet nije kao da kuckas na `pravom` laptopu. I nema USB-C ako ti to pravi razliku.

E sada, ako ces da ga koristis za neki video editing/render ili bilo sta sto zahteva produzeno zauzece procesora, racunaj da ce da trotluje bas zato sto nema vent.

Racunaj da za isto para mozes da nadjes uredjaj sa boljim performansama, ali bez fancy dizajna i touchscreen-a

Ako ti trebaju dobra tastatura i odlican touchpad MacBook je odlican izbor, o build quality-ju nema sta se prica. Mnogo manje sam u kontaktu sa Apple laptopovima, ali znam da 2017 verzija takodje trotluje ako bas zauzmes CPU, ali ne znam koliko.


Ako planiras da ih koristis za po neku prezentaciju, ili da citas vesti i gledas YouTube, uzmi uredjaj koji ti se vise svidja :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646076.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs