Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Pitanje u vezi gugl mape.
STRANA 1 OD 1
Adzem Pitanje u vezi gugl mape. 12.04.2018. 13:13 T65798

status: user
broj poruka: 3797
Mozda za nekoga glupo pitanje, pa se izvinjavam. Zasto mi nekada ne pokazuje tacan smer i pravac ono plavo govance kada pratim svoje kretanje? Ponudio mi je opciju nekog kompasa, da valjda telefon fizicki pomeram u smeru osmice, nista mi nije jasno, jednostavno hocu tacan pravac kada ukljucim gugl maps. Hvala...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Osmica 12.04.2018. 17:23 #645120

status: user
broj poruka: 6643
Pokreti u obliku osmice služe za kalibrisanje odnosno, samo-podešavanje ugrađeng kompasa kako bi bio u mogućnosti da tačno pokazuje pravac severa, ali i da određuje pravac kretanja. Nije i neophodan, jer osim na osnovu rudimentarnog i veoma podložnog ometanju kompasa, telefon određuje poziciju i na osnovu toga kretanje, i preko GPS prijemnika i, preko ćelija odnosno predajnika mobilne telefonije koje `hvata`. Za sve službe koje prate ili treba da prate pozicije, sasvim je jasno gde si i kud se kreće tvoj telefon i ti sa njim, pitanje je samo da li telefon to hoće da ti kaže.
Odradi osmice. Budi strpljiv, i uradi to napolju daleko od bandera, dalekovoda, oluka, gromobrana, kola i dr. metala tj izvora EMT.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs